Tänk om man skulle ta och …

… skriva lite i bloggen för en gångs skull. Egentligen har jag inget att skriva om. Det är fredag kväll. Novemberkvällen har svept ett mörkt draperi omkring vårt hus.

En vecka har redan gått av november, den där månaden som vi ser inom oss som grå och disig. Men när jag tänker tillbaka på veckan så har det varit flera soliga dagar. Och luften har varit ömsom mild, ömsom frostig. En del vackra frostiga morgnar och en del dagar med så hög luftfuktighet att det nästan varit snudd på regn.

Som sagt … inte så mycket har jag att säga. Kände bara för att titta in och önska en riktigt härlig helg till er som eventuellt hittar hit!

Nu ska jag gå och göra gubbröra. Ha det gott alla!

kamelior20081107

Detta inlägg publicerades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Tänk om man skulle ta och …

 1. Anneli skriver:

  Vacker bild som gör november lite gladare! ;O) Jag har aldrig känt november som grå och trist…det har inte funnits i mina tankar förut men detta år har det varit en tung känsla inför den! Jag hoppas att inte hela månaden blir sån för som du säger tror jag mycket sitter i hur man tänker…

  Och du…man måste inte ha en massa att säga för att blogga…speciellt inte om man har underbara bilder som du har! :O))

  Jag önskar dig en fantastisk helg!

  Kram!

 2. Ulla skriver:

  Har du fixat ett eget litet spa också i uterummet….hi,hi….:)
  Nä, skojar bara, men bilden är så fantastiskt rogivande att titta på och den för tankarna till något spaliknande 🙂 Så vackert med alla kameliablommorna som flyter omkring på den stilla vattenytan.
  Det största ”felet” med November är väl just det gråa och mörkret, men samtidigt så inger det ett slags lugn också. Och det kan ju vara soliga och vackra dagar också och då är det fint fotoljus.
  Ha en skön helg!
  Kram Ulla

 3. Anita skriver:

  Anneli … du ska se att november kommer att bli en fin månad. Idag är det visserligen gråmulet men det är varmt. Tänk bara att ha 8 grader varmt i november. Det är ju härligt bara det. Och det räcker att se ett ensamt litet gult löv i allt det grå så blir det vackert. Allt som har färg lyfts fram på ett underbart sätt mot en grå bakgrund.

  Tack för att du tittade in och … ha en fantastisk helg du också!

  Kram Anita

  —————————-

  Ulla … vilken idé … ett spa i uterummet 🙂 Det vore inte så dumt det. Tänk att sitta i sitt spa vid glasdörrarna och se snön falla utanför fönstret. Fast jag är jättenöjd med rummet som det är. Varje dag står jag en lång stund och tittar ut mot rummet och känner bara en sån där härlig lyckokänsla inom mig. Jag är verkligen glad att vi kom till skott till slut och byggde om rummet. Och mina blommor är ännu gladare. Man ser att dom tycker om att bo i den svala luften i uterummet.

  Bilden på kameliorna är från en kameliautställing i Schweiz som vi var på på en av trädgårdsresorna. Det var en fantastisk utställning, du skulle älskat att vara där. Vilken mängd med olika kamelior det finns.

  Ha nu en jättehärlig novemberhelg!

  Kram Anita

 4. Jag önskar dig en skön helg i det här härliga gråvädret…jag är helt inne på november nu, har hittat stämningar i den här månaden som jag tycker om.

 5. Anita skriver:

  Slottsträdgårdsmästaren … ja nu har vi bestämt att november är en härlig månad. Tänk så mycket vackert som finns, bara man tittar. Jag ska faktiskt gå ut en liten sväng och njuta av gråvädret nu.

  Ha en trevlig helg du också!

 6. Eva skriver:

  Kära lillasyster!
  Vilken underbar bild som lyser upp i det gråa novemberljuset, eller kanske snarare brist på ljus! Ja luftfuktigheten har varit hög, en dag 96 % och det är ju nästan regn.

  Så har vi klarat av vår första konsert och det gick bra, även om vi snubblade litet på Bridge over…… Hoppas jag inte sjöng alltför falskt i ditt öra, lillsyrran! 🙂

  Jag har just bakat tre rulltårtor och det gick i ett nafs. Kollade om det fanns något roligt matbröd att baka, men hittade inget, så det får bli pinfärskt tomatbröd på lördag. Det verkar mysigt med surdegsbröd, men jag har inte den tiden på mig- Det ska ju jäsa i flera dagar!
  Jag tycker ju att tiden flyger iväg i vanliga fall och den kommande veckan flyger den nog ännu snabbare. Är på kurs två dagar, jobbar en dag och har semester två dagar. Semester och semester….det lär bli en hel del jobb, men roligt sådant. Det är alltid kul att planera inför en fest tycker jag. Det har jag alltid tyckt och ännu mer nu när det kommer så trevliga människor, som du och Thomas! 🙂
  Nu ska jag ladda en maskin med tvätt.

  Hälsa Thomas så gott! Vi ses i soffan på tisdag!

  Kramar
  från storasyrran, Kjell och Nessie

 7. Helene skriver:

  Hej Anita. Härlig bild 😉
  Du har blivit utmanad, läs på min blogg.

 8. Anita skriver:

  Eva … visst var det märkligt att vi snubblade på Bridgen som vi gjorde. Den kanske var hal 😉

  Pinfärskt tomatbröd låter ljuvligt. Vet ju att det är jättegott. Och rulltårtor … mmmm! Vi får prata mer imorgon i kökssoffan om vilken tid som är lämpligt att vi dyker upp på lördag. Det lär väl bli trångt om saligheten.

  Kram lillsyrran

 9. Anita skriver:

  Helene … oj, utmanad … jag får titta in hos dig …

 10. Catharine skriver:

  Vilken vacker bild. Såna behöver vi i detta november mörker. Visst har det varit några dagar med sol men just nu öser regnet ner och det är becksvart ute och klockan är bara knappt halv 5 på eftermiddagen. Vissa dagar är det lite svårt att gilla november 🙂
  Kram Cathy

 11. Annika skriver:

  I dag har november bjudit på sitt sanna jag… full storm (svårt att stå/gå upprätt ute) å ösregn från ovan, från sidorna och underifrån. Underbara november :o) ;o)

  Därför kändes det nästan magiskt att se dina vackra kamelior flyta runt så lugnt å stilla. Ingen storm i ett vattenglas här inte ;o) :o)

  Dagarna springer så snabbt förbi och jag önskar dig en fin sprintervecka :o)

  Kram Annika

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s