Ett ord med många meningar

Hade tänkt skriva lite om att sjunga i kör … för det gör jag nämligen. Varje tisdag tränar vi och några gånger om året så uppträder vi.

Men, när jag satt där och funderade på vad jag skulle skriva kom jag på att ordet kör är nog ett av de ord i svenska språket som används väldigt ofta, till helt olika saker … ja för det betyder ju helt olika saker. Det uttalas ju inte alltid lika men när man ser det skrivna ordet kör så kan man ju bli helt förvirrad.

Jag kan ju till exempel säga att  ”jag sjunger i ett kör … i en kör”. Eller … direkt efter körövningen åkte jag till min körövning. Ingen förstår ju då vad jag egentligen gjorde och i vilken ordning … Hade jag körövning för att ta körkort och åkte sedan för att öva på sånger i min kör … eller tvärtom … eller sjunger jag kanske i två körer.

Det där med att övningsköra bil förresten. Man säger ju sedan att man ”kör upp”. Konstigt uttryck. Man kör ju i nerförsbackar också 😉 …

Nåväl, tillbaka till det som jag började med … att sjunga i kör. Något som jag verkligen kan rekommendera. Är man trött när man går dit så blir man garanterat pigg igen. Det är så härligt att sjunga. Alltid är det lika spännande att få en ny sång att träna på. Det låter hemskt i början … man tänker … men jösses … det här går ju inte att lära sig. Men visst gör det. Jag tror ärligt att man blir friskare och gladare av att sjunga. I varje fall blir jag det, jätteglad 🙂

En kommentar till Ett ord med många meningar

  1. nilla|utanpunkt skriver:

    Kör är mäktigt. Har varit med på några workshops för en massa år sedan, och det var verkligen en kick som kändes ända in i märgen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s