Två flugor i en smäll …

… lyckades jag med idag. Ja, jag slog inte ihjäl två flugor i en smäll alltså men jag lyckades ”smälla av” en bild på en flugsvamp med två flugor på.

Jag, som aldrig hittar svamp, hittade en hel samling med röda flugsvampar när jag var och hälsade på min bror och svägerska i Roslagen i helgen. Fast … egentligen så var det inte jag som hittade dom om sanningen ska fram. Så här var det:

Vi var ute och gick. Jag hade kameran med mig. När vi passerade platsen där det brukar vara midsommarfirande såg jag en hög med något rött på gräsmattan. Äpplen tänkte jag och gick vidare. Efter ett tag så träffade vi en man som också var ute och gick. Han såg min kamera och pratade lite om foto. Så passerade vi platsen med ”äpplena” igen. Han gick fram till dom och sa … det är flugsvamp! Va, sa jag. Jag trodde det var äpplen. Ja det skulle man ju kunna tro sa han men … det finns ju inget äppelträd som dom kan ha fallit ner ifrån. Hmm … sådana petitesser tänker ju jag aldrig på.

Det är ju fantastiskt märkligt. Här var en stor gräsmatta. Där växte en grupp med jättestora flugsvampar som syntes lång väg. Inte ens dom hittade jag .

Vet ni förresten vad det latinska namnet är på familjen flugsvamp? Jo det är Amanita. Låter ju nästan som Anita. Det är väl typiskt, att man nästan heter som en svamp. En giftig en också.

Nåväl … så här blev bilden av de två flugorna som sitter på svampen Amanita muscaria

Flugsvamp Amanita

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s