Rapport från en sjukstuga …

Jag vill börja med att tacka för alla fina kommentarer och krya-på-dig-hälsningar på mitt förra inlägg. Jag brukar alltid skriva långa svar på kommentarer jag får men då jag mest sovit hela dagarna och inte orkat spendera tid vid datorn så får det bli ett tack via detta korta inlägg och så svarar jag kanske lite senare.

Jag fick alltså Covid den 27 oktober, det var husse som var generös och lämnade över lite smitta till mig. Själv fick han det väldigt lindrigt, blev frisk på i princip ett par dagar. Jag fick det lite tyngre med förkylningssymptom, hög feber som fortfarande hänger kvar även om den imorse inte var lika hög längre så det går åt rätt håll. Ingen matlust har jag men försöker tvinga i mig lite soppa. Sover i princip hela dagarna. Trodde inte det gick att sova så mycket. Ett litet krux är att husse åkte på golfresa i helgen vilket gör att jag dessutom måste gå ut med vår lilla röda hund flera gånger om dagen. Det har gått bra dock med hjälp av tabletter och kraftigt nedkortade promenader. Faktiskt mår jag gott av att andas in frisk luft.

Jag tänker inte skriva så mycket mer. Ville bara rapportera då jag alltid brukar svara på kommentarer och besöka er andras bloggar och kommentera och jag vet att ni kanske funderar på varför det är så tyst från mig.

Men … lite lägre feber idag. Jag ska strax äta lite soppa igen, ta en ny dos tabletter och sedan gå ut en kort promenad med Lucy. Sedan blir det sängläge igen.

Inget inlägg utan en bild. Det får bli en från tidigare i höst på Lucy som sitter och väntar på att matte och husse ska bli klara så hon får gå ut …

Ha nu en bra avslutning på oktober och bra inledning på november …

Snart är jag nog i farten igen 🙂

Detta inlägg publicerades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

40 kommentarer till Rapport från en sjukstuga …

 1. Tack och krya på dig. Fin bild på Lucy.

 2. Eva, storasyster skriver:

  Älskade hjärtesyster!
  Jag tar det som ett gott tecken att du orkade skriva detta inlägg. Jag är fortfarande orolig för dig. Jag vet hur det är att vara sjuk och ensam, men jag har ju ingen liten Lucy, som behöver gå ut flera gånger om dagen. Det känns tryggt att du ändå har lägre feber idag.

  Jag hör av mig senare idag. Krama Lucy och var rädd om dig allra finast hjärtesyster

  Många krya-på-dig-kramar från
  Storasyster

 3. Marit skriver:

  Så trist å lese at du fortsatt er syk, Anita. Sykdommen kan sitte lenge i, og den kan komme og gå. Den ene dagen kan en føle seg bedre, og neste dag kan en plutselig føle seg mye verre igjen. Ta det med ro, drikk mye vann og sov alt du klarer! Stakkars Lucy, men hun må bare klare seg med kortere turer 🙂
  Frisk luft er deilig selv om en er syk.
  Jeg ønsker deg en fortsatt god bedring!

  Klem fra Marit

  • Anita skriver:

   Tack Marit!
   Det är mycket bättre nu och går åt rätt håll men som du säger, ibland blir man sämre igen Både Lucy och matte längtar efter att kunna gå långpromenader igen 🙂

   Kram Anita

 4. Eva Kulin skriver:

  Oj Anita vad jobbigt. Hoppas du snart blir bra. Vi har hittills klarat oss. Krya på dig.
  Kram Eva

  • Anita skriver:

   Tack Eva ❤
   Det går åt rätt håll, tröttheten är värst just nu men den ger sig väl så småningom. Hoppas ni klarar er. Hälsa så mycket!

   Kram Anita

 5. Anki skriver:

  Skönt ändå med ett litet inlägg från dig … fortsätt nu att krya på dig!
  Varm kram ❤

  • Anita skriver:

   Tack Anki ❤
   Fortfarande är tröttheten det värsta men den ger sig väl så småningom. Har hört av vänner som haft Covid att det är vanligt med just trötthet efter Covid.
   Varm kram ❤

 6. Blomsterbönan skriver:

  Jag funderade på hur du mår just för att du brukar svara på alla kommentarer. Hoppas du snart är rask igen! En kollega blev liggandes i 2 1/2 vecka och har precis piggnat till.
  Sjysst av husse att dela med sig av coviden och sen dra! 🙂

  • Anita skriver:

   Ja jag brukar ju skriva jättelånga kommentarer 😉 Det blir bättre och bättre. Det värsta är tröttheten som kommer och går men det är visst typiskt med Covid har jag hört av bekanta som haft det.
   Husse hade dåligt samvete som skulle åka bort. Men det har gått bra och resan var honom väl unt 🙂

   • Blomsterbönan skriver:

    Tröttheten är väldigt typiskt har jag förstått. Blir ju inte bättre de dagar världen är insvept i slöjor som är grå, grå och grå!

 7. Åsa skriver:

  Kära Anita,
  Usch för Covid men skönt att febern börjar ge med sig lite, hoppas du snart blir frisk igen.
  Kryakramar från oss båda ❤️❤️
  Lillasyster

  • Anita skriver:

   Tack kära Åsa ❤ ❤
   Ja ni vet ju hur det kan vara. Nu väntar jag bara på att tröttheten ska försvinna så jag kan "vara i farten" igen.

   Kramar tillbaka ❤

 8. Anna i Portugal skriver:

  Glad det går åt rätt håll, hoppas du snart är rask i stegen igen, gissar Lady önskar det också 🙂

  • Anita skriver:

   Tack Anna!
   Det tar nog ett tag innan jag är lika rask i stegen som jag brukar men det kommer nog så småningom. Lucy undrar varför matte inte vill springa med henne över gräsmattorna 😉

 9. Anna-Lena Larsson skriver:

  Låter jobbigt! Speciellt som du måste ta dej upp och ut. Fast kanske bra…frisk luft skadar aldrig. Och gott sällskap av Lucy, det har du ju.
  Krya på och kram!

  • Anita skriver:

   Tack Anna-Lena ❤
   Faktum är att det känns bra att dra in frisk luft i lungorna. Tar jag det bara lugnt så går det bra och promenaderna är ju rejält nedkortade. Men Lucy väntar på att matte ska kunna springa med henne igen över gräsmattorna 🙂

   Kram och tack

 10. Kristina skriver:

  Krya på dig Kramar från Kristina

 11. Marika skriver:

  Hej Anita!
  Hoppas det vänder fort och du mår bättre igen.
  Krya på dig /Kram Marika

  • Anita skriver:

   Hej Marika!
   Tack så mycket, det blir bättre och bättre, väntar bara på att tröttheten ska ge med sig. Hoppas att din hosta nu är på tillbakagång. En riktig pärs ni råkade ut för också.

   Kram Anita

 12. Gunnel skriver:

  Så skönt med ett inlägg från dig. Förstår att ete är jobbigt och vara sjuk och ensam och dessutom vara tvungen att ta hand om en hund. Men på samma gång kan det ju vara en fördel med lite sällskap. Hoppas du kryar på dig snabbt. Kram

  • Anita skriver:

   Jo det har varit jobbigt men gått hyfsat bra ändå och det blir bättre och bättre. Och det har faktiskt varit bra att gå ut korta promenader. Och som du säger … Lucy är ett väldigt fint sällskap.

   Kram och tack

 13. Znogge skriver:

  När det gäller Covid-19 är det ju så olika hur man får det. För en del blir det som en lättare förkylning men för andra som en kraftigare influensa trots vaccination. Det enda är väl att vila sig i form men samtidigt så tror jag det är nyttigt att komma ut en kortare sväng och få lite frisk luft. Med tanke på husses golfresa så hade du inte något alternativ heller. Jag önskar ett snabbt tillfrisknande och ha det så bra som det går.

  Kram

  • Anita skriver:

   Ja det är en stor skillnad har jag förstått. Det blir bättre och bättre, bara lite förhöjd temperatur idag. Dock är tröttheten kvar men … jag har inte känslan av att jag vill sova hela dagarna längre vilket är ett gott tecken. Luften imorse var frisk och skön att andas vilket kändes nyttigt.

   Kram och tack!

 14. Märtha skriver:

  Hej, jag tror du är på benen igen, men tröttheten kan hållas kvar länge… Tur att det är november, då skall man ju också annars ta det lugnt! Idag fick jag spruta fyra, även om det enligt nutida forskning (presenterades i våra medier idag) säger att man har ett fullgott skydd för covid om man har fått två sprutor och har insjuknat. Det var rolig upplevelse, få människor, humoristiska vaccinerare som inte kunde så bra svenska, men frågade mig om flera ord på svenska. Huvudansvarig är dessutom en bekant pensionerad sjukskötare. Och själva sprutan känns mycket mindre än de förra! Hittills, i varje fall. Jag fick rådet att inte göra tungt fysiskt arbete nu på tre dygn, bad att få det på papper, annars glömmer jag det! Gapskratt! Men jag skall inte göra något fysiskt. Nästan allt är klart där ute. Sköt om dig!

  • Anita skriver:

   God morgon! Jo jag blir bättre och bättre för var dag. Bara lite förhöjd temp imorse, ca 05 grader över normaltemp. Tröttheten har dock varit det värsta, extrem skulle jag säga. Har bara velat sova och även gjort det, senaste dagarna/veckan. Idag är första dagen jag inte känner att jag måste gå och sova efter frukost. Fördelen är väl att jag nu verkligen måste ha ett fullgott skydd, sprutor plus genomgången Covid. Nu kan jag ta mig an vintern.
   Ha, ha … förstår att du ville ha det skriftligt. Att du skulle ta det lugnt … 🙂
   Ha det gott!

 15. Lena i Wales skriver:

  Nej men fy så du drabbats.
  Tänker på dig och skickar över stora krya på dig kramar!

 16. Carina skriver:

  Då hoppas jag att du hunnit bli ännu lite bättre nu när några dagar till passerat. Jag är inte avundsjuk men är eländigt trött på att ha gått runt i 5-6 veckor nu och känt mig sjuk utan att bli dålig på riktigt.

  Krya på dig! Kram, Carina

  • Anita skriver:

   Usch, det låter inte roligt. Hoppas verkligen att det bättrar sig. Jag har fortfarande lite feber och hosta så det är segt, mycket segt. Men det är bara att vänta ut.

   Tack och krya-på-dig du också!
   Kram Anita

 17. Rosor och ruiner skriver:

  Men usch, stackare vad jobbigt! Hoppas du kryar på dig snart, så att det inte blir så långvarigt som en del får, med en massa eftersläntrande symptom.
  Kram Gunilla

  • Anita skriver:

   Tack Gunilla!
   Ja det här var en väldigt seg sjukdom. Har fortfarande feber, inte mycket men ändock feber och så hosta. Och så den eländiga tröttheten. Men det är bara att vänta ut.

   Kram Anita

 18. Anni skriver:

  Ojojoj, ser att du fortfarande hade feber i förrgår! Usch och fy så hårt du drabbades! Tänk att den slår så olika, din man är väl helt frisk igen sedan länge? Jag hade det betydligt lättare i juni, men var trött i mer än en vecka efteråt och slapp hostan.
  Hoppas verkligen att det vänder för dig och att maken kan ta några av hundpromenaderna. Stora kryapådigkramar!

  • Anita skriver:

   Tack Anni ❤
   Imorse vaknade jag faktiskt till endast 37 grader! 36,6 är normaltemp så nu är det nära. Smakerna börjar återkomma så smått. Det värsta har varit grädde, mjölk och fil. Jag gjorde en enkel fiskgryta där en skvätt grädde ingår. Det var som att hälla 1 dl strösocker i munnen … hemskt. Men nu lyckas jag i varje fall få i mig frukostfilen. Tröttheten gör sig fortfarande påmind men nu klarar jag i varje fall av att hålla mig vaken större delen av dagen. Och jag somnar inte framför datorn längre … 🙂 Ja, ja … det går åt rätt håll men jag fick en ordentlig omgång av Covid-eländet … trots sprutor en masse!
   Och husse tar hundpromenaderna vilket är skönt …

   Kram

 19. Hoppas verkligen att du är på bättringsvägen!? Covid är en ruskig sjukdom och man kan ju undra hur det hade sett ut om man inte fått en massa vaccinationer och restriktioner…..
  KRAM – Susie

  • Anita skriver:

   Jodå, jag är på bättringsvägen men ännu inte helt frisk. Men det går kraftigt åt rätt håll. Ja det känns otroligt bra att ha tagit alla sprutor … annars vet jag inte vad som skulle hänt.

   Kram Anita

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s