Pustar i värmen …

Värmeböljan som drog in till midsommar ligger ännu kvar. Värmen ackumuleras i huset och nu har vi dryga 30 grader både utomhus och inomhus, i varje fall på övervåningen … Pust! Vi har förflyttat boendet till nedre våningen där det är betydligt svalare. Då vi bor i suteränghus blir det lite av källarkyla vilket är tacksamt. Sover och äter gör vi i tv-rummet som är vårt gamla pannrum och som också är det svalaste stället i huset … där är ”bara” 25 grader. En fläkt har också inhandlats hos den där Ohlson med förnamnet Clas. Den står på i tv-rummet när vi äter och tittar på tv. Men att sova i fläktens surr är svårt så det gäller att svalka av sig innan det är dags att krypa till kojs.

Flera filmer har vi passat på att titta på. Här om dagen blev det ”Once Upon a Time in Hollywood”. En lite udda film av Quentin Tarantino som jag ska erkänna inte hör till mina favoriter. Tycker ofta filmerna är för våldsamma. Men filmen fångade mig faktiskt ska jag erkänna. Det sägs att man inte får tala om hur den slutar så det tänker jag inte göra. Men jag förstår varför man inte ska göra det …

Trädgården ligger öde. Har lite buskar som ska planteras men just nu får dom bara ordentliga genomvattningar i sina krukor och planteringen får anstå tills det kommit in svalare väder …

Sa jag att trädgården ligger öde? Nja, det stämmer inte riktigt för i år har rådjuren flyttat in på allvar. Deras visitkort ligger på flera platser på gräsmattan. Potatisblast är gott, rosknoppar, kärleksört och floxknoppar likaså men …

… honungsrosen ‘Lykkefund’ gillar dom tydligen inte för den har alla knoppar och blommor kvar, trots att många av grenarna hänger i, för rådjuren, matbordshöjd … Här följer en liten ”Lykkefund-kavalkad” …

Ett par rosa vallmo hittade jag också. Dom föll tydligen inte rådjuren på läppen för dom har varit kvar i flera dar …

Promenaderna med Lucy (de längre) försöker vi förlägga till tidiga morgnar och senare kvällar. Tveta är ju ett ställe där vi ofta är då det ligger nära oss. Har vi tur svalkar det lite vid vattnet …

Det röda huset som jag fotograferat många gånger har varit fallfärdigt men håller nu på att rustas upp. Stora delar renoverades för två år sedan och i år har dom börjat måla det. Det låg där och riktigt lyste i kvällens sena solstrålar och stack verkligen ut i junigrönskan …

Och det fick bli avslutningsbilden. Snart måste vi samla ihop oss till en kort lunchpromenad. Det får bli en liten skogsbacke nära oss för att få lite skugga. Lucy vill inte gå speciellt långt när det är så här varmt. När jag tittar på henne mot slutet av promenaderna förvånas jag över att en hundtunga kan vara så lång …

Önskar alla en fortsatt fin sommarvecka! Snart går vi in i juli …

Detta inlägg publicerades i Dagbok, Sommar. Bokmärk permalänken.

51 kommentarer till Pustar i värmen …

 1. Jadu, denna värme är inte så kul. Hundarna ligger i skuggan mest hela tiden.

  • Anita skriver:

   Vi hoppas på att det blir lite svalare imorgon och kanske kommer det till och med lite regn inatt. Just nu har vi 31,5 … puh!

 2. Eva, storasyster skriver:

  Underbara hjärtesyster! ❤
  Läser dina inlägg med glädje och litet fnitter ibland.
  Förstår att ni inte tar långpromenad mitt på dagen. Då kan man ju knappast andas.
  Ja, att hundtungor kan bli långa, såg jag på midsommarafton, då jag hade nöjet att träff två härliga hundar, Maja och Charlie. Moniqa hade fixat en badbalja till dem där de kunde svalka sina ben och dricka.
  Honungsrosen är bedårande, kan nästan förnimma doften.
  Ska ju på Skansen i morgon med Leah och Adam och jag hoppas vid gud att det blir svalare.
  Hälsa och krama och var rädda om er. ❤❤
  Kramar från storasyster

  • Anita skriver:

   Tack kära hjärtesyster ❤
   Idag blev det en kort promenad i skogen och Lucy gick på riktigt bra. Badbalja låter bra men … Lucy skulle aldrig gå i närheten av den .. 😉 Vi köpte en fläkt och den var hon väldigt misstänksam mot, Så plötsligt märkte hon att det kom lite kall luft från den och då blev den accepterad.
   Rosen blommar för fullt men än så länge är den ganska "tyst", d.v.s. det är inte så många humlor och bin i den än. Kanske är det för varmt även för dom. Rosen brukar ju vara som ett enda stort surr när man står under den.
   Än så länge ser prognoserna för morgondagen bra ut. Svalare väder på ingång även om prognosen än så länge står som osäker. Men vi håller tummarna så att det blir en riktigt skön dag för dig, Leah och Adam på Skansen.
   Var rädd om dig du också kära hjärtesyster ❤

   Kramar från oss tre

 3. Marit skriver:

  Så vakre bilder av Lykkefund, Anita! Min har ennå ikke sprunget ut her. Jeg føler med deg i varmen, for 30 grader er minst ti grader for mye. Dine valmuer er også så vakre, og den fargen er så nydelig.

  Ønsker deg en fin dag til tross for varmen. Nå er det akkurat 20 grader her, og det er så herlig her akkurat nå.
  Klem, Marit

  • Anita skriver:

   Tack så mycket Marit! Så konstigt att min Lykkefund blommar före din. Annars tycker jag att din blomning startar tidigare än hos mig, mina pioner har t.ex. inte slagit ut ännu och du har ju många som blommar. Ja tänk att rådjuren tycker i varje fall inte om vallmo, annars verkar dom i år äta det mesta.
   20 grader låter skönt. Svalare väder spås komma in här också till imorgon. Men vi får väl se om det stämmer, prognosen står än så länge som osäker.

   Kram Anita

 4. Den är så fin sen rosen, men vad tråkigt att du får så mycket uppätet av annat.
  Ja nu är jag ju också hundägare och det får bli morgon och kväll det blir promenader mitt på dan går vi bara tio meter upp i skogen. Idag ska jag in och vaccinera Jossan.

  • Anita skriver:

   Rosen är fin och jag är glad att rådjuren inte äter den. Roligt att få ha något kvar.
   Ja det gäller att välja rätt tidpunkt för hundpromenaderna. Morgnar och kvällar blir det här också och sedan en liten kort sväng mitt på dagen. Idag gick vi i skogen på lunchen och Lucy gick på bra, tror hon tyckte det var rätt lagom promenad.
   Lycka till med vaccineringen av Jossan.

 5. Anna-Lena skriver:

  Promenader får bli korta och långsamma. Tråkigt när rådjuren bestämmer över hur det ska se ut i trädgården. Här har katterna ställt till en del….men där får vi skylla oss själva…Vi har dem ju i huset…
  Bättre väder i dag. Regn och svalt. Naturen och trädgården tackar och njuter av 15 mm regn.
  Gissar att regnvädret kommer österut också… Ha det gott!

  • Anita skriver:

   Japp, rådjuren anser sig vara de verkliga trädgårdsarkitekterna hos mig, trots att jag inte ens anlitat dom. Tror ändå att katterna inte ställer till lika mycket som rådjuren.
   Så ni har fått svalare väder nu. Här lovas det svalare till imorgon och jag hoppas det stämmer. Just nu har vi 31 grader på övervåningen trots korsdrag så jag sitter i ”källaren” i arbetsrummet. Konstigt, det har ju varit värmeböljor de senaste åren också men i år känns det extra jobbigt, undrar varför. Och jag hör många säga det …
   Tack för att du tittade in och ha det gott du också!

 6. Marika skriver:

  Hej Anita!
  Det blir inte mycket gjort i värmen, vattnar i växthuset och i mina krukor och amplar. Det är alldeles för varmt för mig. Sover dåligt, har ingen källarvåning, men det skulle vara skönt. Sovrummet ligger på övre våningen mot solsidan. Puh. Kan förstå Lucy, det måste vara jobbigt att ha en päls i värmen. Lykkefund har slagit ut här också, gillar den mycket. Härligt svalkande bilder på vattnet.
  Ha det gott /Kram Marika

  • Anita skriver:

   Hej Marika!
   Nej det blir inte mycket gjort i värmen. Jag har buskar som ska planteras men det går ju inte i den här värmen. Jag dränker dom i vatten varje dag och dom ser i varje fall fortfarande fräscha och fina ut.
   Oj, sovrum på övervåningen mot solsidan låter jobbigt. Förstår att det är jobbigt att sova. Vi är glada över att det går att fixa ett provisoriskt sovrum i tv-rummet.
   Jag vet ju att du också har en Lykkefund och jag anade att den skulle blomma hos dig också. Vi bor ju inte så långt ifrån varandra.
   Prognoserna lovar svalare väder imorgon … hoppas det stämmer!

   Ha det så bra som det går i värmen!
   Kram Anita

 7. Ulla skriver:

  Vi har äntligen fått lite behagligare luft här. Söndag och måndag var hemska dagar. Fuktig och 30 gradig luft….hemskt. Igår kväll kom till slut åska och regn och idag är luften så skön och ”bara” 20 gr! 🙂 Man kan andas igen, orkar ju ingenting i värmen, men idag blev det en härlig promenad i en sval skog, så skönt! Hoppas ni får lite regn och svalka också, fronten är väl på väg åt ditt håll fast den verkar röra sig långsamt.
  Ljuvliga bilder på honungsrosen! Den doftar väl gott också?
  Ha det så gott det går i värmen!
  Kram!

  • Anita skriver:

   Och nu har den behagligare luften även kommit hit. Just nu faller ett lätt regn men det är bara ett pyttelitet moln så några mängder blir det inte. Skogspromenad har vi tagit när det varit som varmast för att få skugga men även idag gjorde vi det och det var så skönt att gå där i den svala luften under träden.
   Det doftar verkligen när jag står under honungsrosen men … den mesta doften kommer från en annan ros, ‘Stanwell Perpetual’ som verkligen doftar och som inte står så långt från honungsrosen.

   Kram och fin fortsättning på veckan!

 8. Blomsterbönan skriver:

  Jag kan tala om att det var inte speciellt trevligt att jobba igår i svarta arbetskläder när det började dra sig uppåt 32 grader. 32,4 grader visade mätaren vid vår lokala flygplats. Mille,som har hjärtfel, och min mor, som är 82, är två orosmoment när det blir så här varmt. Imorse klockan 07.00 var det ” bara” 23 grader. Sen kom ösregnet runt lunch så nu kan man andas en stund igen. Jag tycker om värme men för min del räcker det med 20-25 .

  Så fin rosa vallmo! Det röda huset ser väldigt inbjudande ut.

  • Anita skriver:

   Nej men hu … svarta arbetskläder och 32,4 grader … pust säger jag bara. Ja det gäller att vara försiktig i värmen. Förstår att du känner oro. Att hitta svalka är viktigt och för hundarna att gå de längre promenaderna när det är som svalast.
   Så skönt att regnet och den svalare luften kom till er. Nu har den även kommit hit även om det fortfarande känns bra varmt inomhus, det tar ett tag för huset att svalna av. Just nu regnar det lätt men det är bara ett litet regnmoln men … ack så välkomna droppar.

   Den rosa vallmon står fortfarande orörd. Det röda huset är ett favoritmotiv och jag är så glad att dom bestämt sig för att renovera det.

 9. ibod11 - Ingrid skriver:

  Jag känner igen det där med att flytta ner en våning när hettan kommer. Vi hade också ett suteränghus när vi bodde utanför Strängnäs och det var otroligt skönt att kunna få lite svalka på bottenplanet. Men nu räcker det med hetta och i stället kan vi få lite lagom sommarvärme. Rådjur är fina men det är inte kul när de äter upp alla växter. Vilken tur att de inte gillar precis allt så att dina vackra lykkefundrosor och några rosa valmo blev kvar. En väldigt vacker bild på det röda huset som speglar sig i vattnet.

  • Anita skriver:

   Ja det blir en helt annan temperatur på nedervåningen i ett suteränghus. Vi har även arbetsrummet där så det är praktiskt. Så du har bott i Strängnäs. Ligger ju inte allt för långt från mina hemtrakter, Södertälje och en del utflykter dit brukar det bli.
   Och på tal om rådjur. Imorse tittade jag ut genom köksfönstret och vad fick jag se om inte en mamma med två små kid komma gående på trottoaren. Säga vad man vill men söta är dom ju.
   Nu har svalare luft dragit in här och jag såg på väderprognosen igår att det kunde komma mycket nederbörd i dina trakter. Hoppas att det inte blev för häftigt. Här regnar det lätt nu men det är bara ett litet regnmoln. Men visst blir luften skönare och friskare.
   Det röda huset var på väg att förfalla och ingen blev gladare än jag när jag upptäckte att dom beslutat sig för att renovera det. Det ligger så fint precis vid kanten av sjön. Det var en gång i tiden tvättstuga.

   • ibod11 - Ingrid skriver:

    Jag flyttade till Strängnäs och min då blivande man från mitt föräldrahem i Linköping när jag var 19 år. Så småningom byggde vi suteränghuset och totalt blev det 11 år i Strängnäs innan vi flyttade upp hit till min födelsestad. Oj, vad fint att få se mamman med två små kid. Då kan man nästan förlåta dem för att de äter upp trädgården.
    Jag sov medan ovädret härjade utanför. Jag vet inte hur mycket regn det kom men det har åskat och många träd hade fallit där jag gick i morse. I dag är det en betydligt skönare dag 😀

 10. Rosor och ruiner skriver:

  Puh, ja denna värme! Gillar den inte! Kan inte vara på min altan såna här dagar, först vid 19-tiden är den någorlunda okej… Och pionerna blommar över så snabbt i den här värmen, inte heller kul!
  Lykkefund, så fin! Hade ju en sån i min förra trädgård, vilken växtkraft den hade!

  Kram och håll ut i värmen!
  Gunilla

  • Anita skriver:

   Javisst blommar allt över snabbt i värmen. Men jag hoppas nu att du, precis som jag, fått in svalare luft. Kanske till och med lite svalkande regn som sköljt ur luften. Lucy tycker det är jobbigt med värmen och jag anar att dina katter tycker det också.
   Ja Lykkefund har en enorm växtkraft. Och nu har humlorna landat i den så nu är det ett rejält surr när man står under den. Härligt!

   Kram och fortsatt fin vecka, förhoppningsvis lite svalare!
   Anita

 11. stefansvardag skriver:

  De lovade oss regn. De lovade oss åska. Av det blev det inget….ännu.
  Vi har också ett källarplan där det är härligt svalt. Kryper gärna ned där, då tv:n och datorn finns på plats.

  • Anita skriver:

   Åska har vi inte fått någon men väl lite regn, med betoning på lite. Men … bättre än ingenting och lite friskare känns det allt i luften för nu är temperaturen behagligare.
   Visst är det härligt med källarvåning. Idag har jag faktiskt varit en del på övervåningen men det är fortfarande lite för varmt där. Värmen magasineras och tar ett tag på sig att försvinna.

 12. Anki skriver:

  Vi fick äntligen lite skönare luft här igår eftermiddag – åska och lite regn gjorde luften betydligt behagligare 🙂
  Underbara bilder – och honungsrosen är en favorit – saknar min väldigt mycket!
  Ha det gott bästa Anita!
  Kram ❤

  • Anita skriver:

   Ja jag såg att det låg regn och åskväder över dig igår när jag var inne på SMHI:s radar. Men det regnet kom inte hit. Men inatt fick vi några stänk och för en liten stund sedan kom det lite ytterligare plus att temperaturen sjunkit med åtminstone 7-8 grader så det är betydligt behagligare. Nu går det att andas igen.
   Ja honungsrosen är en favorit hos mig också … samt hos humlorna som nu har samlats och när jag står under den är det bara ett enda högt brummande jag hör. Ett härligt ljud för jag är så glad att jag har lite blommor till våra kära pollinerare.
   Imorse tittade jag ut genom köksfönster och vad såg jag då om inte en mamma med två rådjurskid … Säga vad man vill men söta är dom.
   Ha det gott finaste Anki!
   Kram ❤

 13. Va? Bara 30 grader!? Sent igår kväll när värmen hade gått ner lite kunde vi äntligen öppna till altanen (det var bara 26 grader där då) och få in lite luft – men rätt var det var så hörde vi att det regnade ute. Yes – äntligen! Men det höll inte i sig precis, det blev inte ens några droppar som gick att mäta i vattenmätaren. Men det blev iaf lite svalare…..
  Igår kom också Molton tillbaka från sin semester i norra Finland. Dom hade först åkt i 9,5 timme från Lappland, sen färja 4 timmar till Sverige och sen färja i 5 timmar hit till ön – så han var lite seg igår i värmen. Men bilturerna med AC och rastning varje 3:e timma hade gått jättebra. 🙂
  Han var jätteglad att se oss, men hade ingen större lust att gå så långt som Rolle brukar göra med honom. Det var ju fruktansvärt varmt igår. Så istället för en tur på 45 min blev det två på 20 min, så det blev Ok. Gissa om vi har längtat efter honom…..
  När jag var ute i växthuset nu på morgonen så var det bara 23,5 grad, men när jag satt där så kom solen fram igen (puh) och då blev det genast 27,5 så mer jobb där än att vattna blir det inte idag. Ärligt talat ser det hemskt ut…..
  Alltså ska Molton och jag vila oss idag framför TV´n. Rolle ska strax åka till sjukan i Visby och träffa 2 läkare, så han är nog inte hemma förrän framåt 2/3-tiden – men då ska jag klippa gräset på baksidan (om det inte regnar, men det är väl ingen chans). Igår fick jag iaf bort alla ”kramplausar” i förträdgården….. 🙂 🙂
  KRAM/Susie

  • Anita skriver:

   Det verkar som många fått regn i vårt land. Här har det kommit lite men med betoning på lite. Men visst är luften annorlunda … sval och skön! Och nu har vi bara plus 26 på övervåningen. Det tar ett tag innan värmen avtar inomhus. Den magasineras väl i väggarna.
   Men så härligt att Molton är tillbaka hos er. Det var en rejäl resväg och jag hoppas att både han och hans matte och husse lyckades sova lite på väg till öjn. Ja AC och täta rastningar behövs när man är ute på vägarna med hund, i synnerhet den här tiden.
   Ja det är märkligt det där med växthusen. Det behövs inte att solen är framme länge förrän temperaturen stiger.
   Hoppas det gick bra för Rolle hos läkaren och att gräsklippningen gick bra för dig. Vilken tur att du fick bort alla ”kramplausar” 😀

   Kram Anita

   • Ingen risk att ”alla” kramplausar försvann, vi har MASSOR kvar men jag bryr mig inte längre! 😦
    Du har nog helt rätt att det är grafiken som sagt upp sig. Har försökt ladda ner en uppgradering från flera ställen, men det funkar inte. I morgon ska jag dock ta kontakt med en ”kunnig” på Elektronikservice i Hemse – kan inte han så blir det Visby nästa. 🙂

    Men det får vänta ett tag. I den här värmen vill man ju egentligen inte göra så mycket, fast Rolle är iväg med en hel stor gulblommig syren som började luta för ett par veckor sen. Nu hade den dessutom fått gula blad också, så nu sågade han helt sonika ner hela trädet (vi har fler och den gulblommiga var inte snygg). Dessutom tog han bort dom nedre grenarna på den amerikanska linden i parken. Han kunde inte köra med klipparen under där, vilket naturligtvis irriterade honom. Och igår tog vi och fixade alla buskar och träd i förträdgården – tidigt, tidigt på morgonen. Så hela naturligtvispickisen var smockfull!! 🙂 🙂

    Idag har jag naturligtvis vattnat alla krukor plus växthuset och så påbörjade jag ett mastodontjobb – rensa pallkragarna på framsidan i stekande sol. Puh! Jag tog dom två värsta (av 8) sen kunde jag inte sitta kvar där ute, så nu sitter jag nog inne resten av dan. Molton tyckte också att vi skulle gå in – trots att han läg och väntade på Rolle, men det dröjer nog nån timme till. Han fick en lång matlapp med sig också….. *fniss*
    KRAM/Susie

 14. Åsa skriver:

  Käraste storasyster,
  Ja, sommarvärmen har verkligen slagit till, men idag är det något svalare och molningt. Men ännu är det tji regn, gissar att våra metrologer har svårt att förutspå. Prognosen ändras timme för timme, ena stunden spås regn, nästa timme är regnet borta.
  Tur att rådjuren inte ätit upp allt i din trädgård. Honungsrosen är så vacker och jag gissar att den doftar ljuvligt. Det lilla röda huset ser så gulligt ut.
  Rådjuren härjar vid vår lilla stuga också. I förra veckan hade vår röda vinbärsbuske blivit totalt massakrerad, helt avsliten ända nere vid roten och grenarna låg utspridda, delvis uppätna. Så nu har vi ingen röda vinbär längre.
  Önskar er alla tre en fortsatt fin vecka.
  Kram
  Lillsyrran

  • Anita skriver:

   Hej kära lillasyster,
   Ja idag är det väldigt mycket behagligare luft. Vi var i Kusens backe på lunchpromenaden och Lucy var för första lunchen på länge allert. Det kom lite regn för en stund sedan här men det blev inte mycket.
   Imorse tittade jag ut genom köksfönstret och såg en rådjursmamma med två små kid. Säga vad man vill men söta är dom när dom är små. Men tyvärr växer dom ju upp och äter upp saker i våra trädgårdar. Så himla trist med er röda vinbärsbuske. Trodde inte dom gick fram så häftigt 😦
   En fin vecka till er också!

   Kram från oss tre

 15. Carina skriver:

  Då hoppas jag att ‘kallfronten’ som drabbat oss med temperaturer mellan 20 och 25 grader kommer även till er. Att den dessutom hade med sig några kraftiga regnskurar gjorde saken bättre. Så igår planterade jag ett antal hostor. Men häromdagen var jag tvungen att plantera barrotade rosor… ..kläderna var blöta från topp till tå. Jag måste gå i långärmat och långbent när växtligheten kommer igång för att det inte ska klia på hela kroppen.

  Jag har bestämt i veckan att grönsakslandet ska hägnas in. Ett projekt eftersom det är mycket berg att borra i för att få ner stolpar. Men sen får jag fundera på att gå vidare med resten. Jag kan ju ta en gräns i taget tänker jag 🙂 Trico garden fungerar bra men jag är rädd för att de ska bli immuna mot doften när jag behöver använda det året runt.

  Kram, Carina

  • Anita skriver:

   Japp, ”kallfronten” är här också så nu är det bara plus 24 grader. Några regnstänk har också kommit men mer önskas. Fortfarande är det brandvarningar och det är hiskeligt torrt i markerna. Och trädgården ska man inte tala om …

   Oj så jobbigt med klådan. Att gå i långärmat och långbent i värmen är inte roligt. Men nu har du rosorna planterade i varje fall.

   Det låter som ett bra beslut att hägna in grönsakslandet även om det innebär mycket jobb med tanke på berget. Jag tror också att dom ”vänjer sig” vid Trico Garden. Det är ju ofta så, att dom anpassar sig.

   Kram Anita

 16. Znogge skriver:

  Ja nog fick vi en rejäl sommarvärme kan man säga. Nästan för varmt faktiskt så jag är nöjd med att det är lite svalare i dag. Vanliga sommartemperaturer helt enkelt vilket passar bra om man vill promenera mycket.
  Så vackra bilder från trädgården och så fint det blommar. Lite irriterande dock att rådjuren trivs så bra. visst är de fina men… När vi körde hit hoppade ett ut framför bilen men vi hann stanna. Fler olyckor vill vi inte veta av.
  Nu ska vi bege oss ut så jag önskar en fin sommardag och lycka till med baket.

  Kram

  • Anita skriver:

   Jodå, baket gick bra men det var allt bra varmt att ha ugnen igång. Nu har det kommit lite svalare luft viket är skönt. För en stund sedan kom det även lite regn men nu när jag tittar ut har det torkat upp igen. Men nu skulle jag nog säga att det är bra promenadväder även här.

   Rådjuren älskar vår trädgård och det har dom alltid gjort. Och imorse när jag tittade ut genom köksfönstret såg jag en mamma med sina två kid som kom gångande på trottoaren. Så nu är det två småttingar som ska växa upp och äta sig in i vår trädgård.

   Men hu … vilken tur att det gick bra! Några fler rådjursolyckor vill vi inte ha.

   Nu är det eftermiddag och ni har förhoppningsvis fått lite härliga promenader. Anar att jag får läsa om det imorgon hos dig.

   Ha nu en fin kväll!

   Kram

 17. Lena i Wales skriver:

  Idag är det svalare här och det har börjat regna lite och mer regn lär komma under dagen.
  Som jag skrev i förra inläggs kommentar, så är det så tråkigt när rådjuren tar över i trädgården, de förstör så mycket.
  Underbara rosor och vallmo, ögonfröjd.
  Vad fint att det röda huset får lite omtanke och kärlek.
  Skön söndag och stora kramar!

  • Anita skriver:

   Nu är det väldigt skönt sommarväder här, runt 24 grader. Regnet saknas dock, det verkar gå runt omkring oss och så brukar det vara. Vi bor i ett ovanligt torrt område.

   Rådjuren har massakrerat min trädgård totalt i år och jag har helt tröttnat på den. Jag går i princip aldrig ut i den längre. Måste tvinga mig ut för att rensa lite ogräs snart dock men har ingen lust alls. Tråkigt när det blir så, jag som alltid älskat min trädgård. Men, allt har sin tid och min trädgårdstid är förbi.

   Det röda huset är så fint där det ligger vid vattenbrynet.

   Måndagskramar

 18. Hannas krypin skriver:

  De varmasta dagarna blir det verkligen hett inomhus med. Vi kan kyla ner huset med ac men det är ju svindyrt att göra det jämt. Glad över att det är lite svalare nu. Vacker ros som rådjuren låter vara. Älskar den där gula nyansen. Huset lyser så vackert rött på den där bilden. Så kul att det håller på och rustas upp.

  • Anita skriver:

   Ja nu är det skönt, imorse vaknade jag till ett stilla sommarregn. Naturen tackar och tar emot. Min ros är snart utblommade för det här året men har blommat rikligt.
   Huset är fint där det ligger i vattenbrynet. Är så glad att dom inte bara rev det utan rustade upp det.

 19. Kristinas oas skriver:

  Rosorna blommar så vackert! Det är sällan det är lagom med sol och regn, men i år har vi otroligt nog fått
  det i bra intervaller och allt växer så det knakar. Där vi har ”bloggdatorn” är det tyvärr varmt, så jag har inte tyat stå där på ett tag och svettas. Har varit skönare att sitta i skuggan och äta glass. 🙂 Hoppas ni har det lite svalare nu så Lucy får sköna långpromenader.
  Kram Kristina

  • Anita skriver:

   Ja nu är det betydligt skönare luft igen. Idag har det regnat i flera timmar och det känns friskt och skönt i luften och jag behöver inte vattna potatisen som jag annars skulle behövt göra idag 🙂
   Det blir inte så mycket bloggande på sommaren och jag förstår dig så väl om dessutom bloggdatorn står på en varm plats. Då låter glass i skuggan mycket mer lockande.

   Ha en fortsatt fin sommar och njut av er fina trädgård … och glass i skuggan 🙂
   Kram Anita

 20. Anni skriver:

  Så ledsen jag blir av att höra om rådjuren! Det räcker inte med en fantastisk honungsros för att kompensera deras glupska vandalism. Eller en vallmo, hur vacker den än må vara.

  Det var inte bara värmen som var påfrestande, jag led nog än mer av luftfuktigheten. Mitt hår var konstant som svinto och det var svårt att andas. Inomhus har vi AC sedan vi satte in en luftvärmepump för att kompensera att oljeeldningen inte räckte till de kallaste vinterdagarna. Sedan vi bytte oljan mot luft/vatten-värmepump har vi bara använt den anläggningen som AC – otroligt skönt! Men tid vid datorn – näe där ville jag inte sitta. Så jag kan passa på att berätta att jag ser alla kommentarer, för jag får mejl om dem oavsett om inläggen är färska eller (flera år) gamla.

  Nu sitter jag på Storsudret och är kall om fötterna. Solen har inte värmt upp huset för dagen än. På gården har sädesärlorna bo mitt i högen av utemöbler, så vi får klara oss utan bänkar och bord. Har några klaffstolar att sitta på, men vi håller oss en bra bit bort från boet. Sakta vänjer de sig vid vår närvaro och vågar mata ungarna. Vi skulle fixat med hängrännorna, men får väl ta en tur hit i höst för att göra det …

  Tänk så djuren och vädret påverkar oss! Kram!
  (Anni som inte kan logga in på WordPress på min laptop och redan har fått ändra en massa lösenord vilket kommer att bli en total soppa när jag kommer hem igen)

  • Anita skriver:

   Ja det där med rådjuren har verkligen eskalerat i år. Jag sprutar med Trico Garden som alla säger ska hjälpa men den enda som inte gillar det verkar vara Lucy. Hon står och sniffar och går sedan in igen för hon gillar inte lukten. Men rådjuren dom smaskar vidare och nu äter dom även på alla buskar .

   Ja det är nog luftfuktigheten som gör att värmen kan bli svår att ta här. Det blir jobbigt att andas och till och med mitt hår (som bara har lite självfall) blir krusigt och yvigt. Låter skönt med luftvärmepump. Vi hade faktiskt en installatör här för att kolla om vi kunde sätta in en men han hittade ingen bra plats. Det skulle bli för stort ingrepp både ute och inne så vi får stå ut de veckor det är värmeböljor under sommaren.

   Så du är på Gotland nu. Hoppas att du är varmare om fötterna än när du skrev kommentaren. Så fint med sädesärlorna, även om det innebär lite inskränkningar för er. Ett höstbesök behöver ju inte heller vara fel.

   Hm, konstigt att du inte kan logga in på din laptop. Hoppas bara lösenordssoppan går att reda ut.

   Kram och fin vecka till dig

 21. Läcker slutbild. Roligt när det går åt det hållet. Alla hus behöver kärlek.
  Den intensiva inomhusvärmen var tuff. Hjälpte inte att vädra ut sovrummet. Jobbigast såklart för Solveig som var köksansvarig när vi hade fint besök. Vi minns tiden i Ystad när vi hade vårt sovrum där nere i suteränghuset. Vad bra att ni kan ordna det på det viset. Våldsamma filmer kan jag klara mig utan. Det var när jag gjorde ”mitt gästspel” som soldat 112 Petersson som jag insåg att jag aldrig ska bli en ”mördare”. Begrep inte varför jag skulle skjuta ihjäl människor som inte gjort mig något illa. Slösa bort 9 månader för att enligt statistiken dö på ”3,9 sekunder. (Har glömt den exakta tiden.) Jag tror att dagens yngre barn matas för mycket med våld på sina skärmar. Hm! Tänk om du gjort lumpen och jobbat som kapten på din fritid. 🙂
  Bosse kram

  • Anita skriver:

   Jag är så glad att dom valt att renovera huset … som förresten förr i världen var en tvättstuga i den lilla byn Tvetaberg.
   Ja värmen var tuff och i nästa vecka kommer det troligen en ny portion. Bara vi slipper den fruktansvärda värmen som är i Spanien, Portugal, Kroatien etc. T.o.m. i delar av Storbritannien spås temperaturer på över 40 grader. Minns min resa till Kroatien. Något år tidigare hade det varit fruktansvärda skogsbränder där och det var verkligen hemskt att se. Vi åkte mil efter mil i ett totalt utbränt landskap.
   Att bo i suteränghus är toppen när det är värmebölja. Vi har faktiskt inte flyttat upp igen till vårt ordinarie sovrum. Vi sover som stockar här nere och det beror inte bara på att det är svalt utan också att inte solljuset kommer in och väcker. Vi sover ju i gamla pannrummet där det inte finns några fönster så det är kolsvart dygnet runt.
   Nej, jag har inte gjort lumpen och skulle inte vilja göra det heller:) Vill inte skjuta någon, vare sig djur eller människa. Tyvärr så tänker många inte alls så. Imorse vaknade jag till nyheten att en 18-åring hade blivit skjuten här i stan … igen. Inte dödad men svårt skadad. Skjutningen hade dessutom ägt rum där vi bodde förut, på parkeringen där vi hade vår p-plats.

   Men inte kan jag avsluta så här dystert. Det är lördag, solen skiner och det är en bra bit kvar av sommaren!

   Lördagskram från Kringelstan

   • Jag fick njuta av ditt fina senaste inlägg en gång till. Sista bilden är även denna gång min favorit. Speglingar i vatten är jag svag för.
    Hoppas du inte sover för bra i källaren och inte ens vaknar till på morgonkvisten. Den här andra sommarmånaden tycker jag har rusat iväg.
    Kram, Bosse

 22. Betty skriver:

  Vad roligt att någon har tagit sig an det lilla huset, som varit med på bild tidigare. I år satte jag några potatisar och det har gett utdelning – så goda. Jag gjorde upptäckten att rådjuren också gillade blommorna men potatisen blev bra. Lykkefund och andra rosor får vara i fred här men …. luktärtorna, flox, riddarsporrar, bloddroppe m.m. har bara bitits av. I vintras gav de sig på sådant jag inte tänkte var mat för rådjur bl.a. buxbom, murgröna och vinteribris. Detta är ju vintergrönaväxter som bara slets av.

  • Anita skriver:

   Ja, jag är så glad att huset renoverats med varsam hand. Det har tagit ett par år och är nog ännu inte klart.
   Så roligt att du fått potatisskörd. Mindre roligt att rådjuren även ätit din blast, men det låter hoppingivande att dom givit. Ska kolla mina om någon vecka. Vi satte dom senare än vanligt i år så dom måste få växa till sig.
   Jag har nu testat att spruta med Trico Garden mot rådjuren. Trodde i en dryg vecka att det faktiskt hjälpte. Nya sidoskott började växa på floxen liksom kärleksörten. Men imorse var det avätet igen … pust, ingenting verkar hjälpa. Att dom ger sig på sådan som dom inte förr gav sig på sägs bero på att det är så torrt i naturen, dom äter vad som helst för att få i sig vätska via växterna. Om det är så vet jag inte men omöjligt är det definitivt inte.
   Det är bara att fortsätta kampen men visst börjar det kännas hopplöst. Tur dom inte äter våra Lykkefund i varje fall 🙂

   Tack för att du tittade in! Ha en fortsatt fin sommar!

 23. Ja, den värmen som vi hade före och efter midsommar också i Finland var ju förfärlig.
  Men vi har sluppit +45 och skogsbränder.
  Nu har vi mot slutet av juli haft behagliga temperaturer och även behövligt regn. Bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s