November är här …

Det är den 2 november och himlen är skyldigt grå. Igår var den däremot oskyldigt blå och jag fick en kort lunchpromenad i flödande sol.

Nedanstående bild skulle jag kunna beskriva lyriskt genom repliker som ”vassen lyste som guld och kastade sitt guld i vattnet” … men … jag tog bilden av en enda anledning och det var det blå stråket till vänster i bild. Fantastiskt hur himlen, den oskyldigt blå, lyckades måla ett enda penseldrag i blått, mitt i guldskimret …

Du Anders … vad som än händer har vi alltid varandra …

‘Sjön glittrade som silver” … och där var alla de andra änderna …

Vågar vi oss ner från stenen tror du?

Som ett böljande, gyllene tygstycke låg nu oktobers löv och guppade vid strandkanten …

Måste vi verkligen falla bara för att vi är löv? Vi som haft en så fin vår, sommar och höst här i trädet. Bara en liten stund till, snälla … sedan lovar vi att släppa taget och singla ner till våra kompisar på marken och i vattnet …

Asch matte … sluta vara så filosofisk. Nu leker vi istället …

November är här. Ännu inte så olik oktober men vi är ju bara i början. Jag håller på att jobba med ett sommarinlägg, jag har tidigare lagt ut två inlägg där jag blickat tillbaka på maj och juni och snart är det alltså dags för juli. En sysselsättning av många att ägna sig åt i november, som inte alls behöver vara grå och tråkig …

Önskar er alla en fin fortsättning på den första novemberveckan!

Detta inlägg publicerades i Dagbok, Höst, November. Bokmärk permalänken.

46 kommentarer till November är här …

 1. Marit skriver:

  Hej Anita
  Dine bilder er så fine, og spesielt det første. Det ser ut som det er gull i vannet ja med et lite penselstrøk av blått. Helt nydelig! Lucy ser så utrolig fornøyd ut der hun kommer løpende 🙂
  Hun har pels og farger som matcher så godt løvet som ligger på bakken.
  Ønsker deg en fortsatt fin dag og ny uke!
  Klem, Marit

  • Anita skriver:

   Tack Marit 🙂
   Ja när jag kom och gick där längs stranden fick jag plötsligt se det blå ”penseldraget”. Tyckte det var så häftigt mot de i övrigt eldiga färgerna. Lucy var jättelycklig och hade mycket spring och lek i benen. Idag när vi skulle gå ut på lunchpromenad var hon inte lika lycklig för då smällde någon av en jättesmällare inte långt från oss så det var bara att gå in igen och vänta i en och en halv timme innan vi gjorde ett nytt försök och då gick det bra.
   Önskar dig en fin fortsättning på veckan!

   Kram Anita

 2. Eva skriver:

  Så poetiskt inlägg både i ord och bild.

 3. Anki skriver:

  Du är inte bara en duktig fotograf … du är poet också! En härlig kombination! Så vackert med det blå ”penseldraget” … och vilken härligt lycklig Lucy som rusar mot dig!
  Ha en fin november – och jag ser fram emot dina sommarbilder!
  Kram ♥

  • Anita skriver:

   Tack Anki … nu blev jag glad. Ja ibland så flödar orden och den här dagen kände jag för att vara lite poetisk och jag tror att det var ”penseldraget” som gjorde det. Naturen kan visa upp fantastiska konstverk, det gäller bara att man har turen att se dom. Men Lucy tyckte att matte var rätt tråkig när hon bara skulle fotografera. Hon hade spring och lek i benen. Men jag kan säga att vi lekte kurragömma också. Matte gömde sig och hon sprang med nosen i backen och husse i kopplet tills hon hittade mig.
   Nu ska jag snart återgå till att sätta ihop inlägget om sommarmånaden juli … 🙂

   Kram och en fin kväll till dig ❤

 4. Blomsterbönan skriver:

  Så in i vassen vackert!

  Jag hade dock inte samma härliga väder igår, var i Karlstad och det här med sola är blaha blaha! Det ösregnade precis heeela dan.

  Stor gosig kram till Lucy från en annan röd hund!

  • Anita skriver:

   Tack så mycket 🙂
   Har varit i Karlstad många gånger när det regnat så jag vet … Och nu regnar det även här. Grått, grått, grått …
   Jag förmedlande kramen till Lucy och hon skickar en lika stor och gosig kram tillbaka till Mille ❤

 5. Ulla skriver:

  Ibland kan ljuset vara fantastiskt fint i november. Det tycker jag man ser på dina härliga bilder här. Det skimrar om dem, speciellt sjön som glittrar som silver, så vackert! Både guld, silver och ett stänk av blått har du fått med! Och Lucy på bästa lekhumör bland löven 🙂
  Kram Ulla

  • Anita skriver:

   Javisst går det att hitta ljus även i november. Den här dagen flödade faktiskt ljuset vilket var otroligt livgivande och skönt. Jag blev glad när jag laddade in bilderna och såg hur vattnet glänste likt silver. Mer en slump ska jag tillstå att bilden fick det skimret 😉
   Lucy var verkligen på lekhumör. Idag var hon inte lika lekfull för idag regnade det under morgonpromenaden.

   Kram och fin onsdag!

 6. Gunnel Moberg skriver:

  Underbara bilder med perfekt passande text. Kram

 7. Märtha skriver:

  Idag hade vi tidigare väckning än vanligt, och jag såg solen stiga upp bakom skogen. Andra årstider ser man den inte på morgonen alls, naturhinder. Vi har haft tre sköna dagar med arbetsväder, köpte tio kubikmeter färdig ved och har nu fått den under tak. Det lär ska bli regn i morgon. Bästa bilden? Idag så pass att alla vann!! Dessutom fick du till lite roliga formuleringar också. November kommer att försvinna i ett huj för mig! Det blir både konserter och teater/lokal musikal, 70-årsjubileum – och städande. Ha det gott!

  • Anita skriver:

   Det låter poetiskt … att se solen stiga upp bakom skogen. En fördel med kommande årstid, att se solen igen under tidiga morgnar.
   Förstår att det måste kännas bra att ha fått in veden under tak. Här regnar det idag och jag anar att det kan vara samma hos dig.
   Det låter som att november kommer att bli en spännande och lite hektisk månad för dig. Härligt att kunna gå på teater och musikaler för att lysa upp en grå månad. Fast det där med städande kanske inte är lika spännande … men man brukar ju bli nöjd när det är klart.
   Klockan är 10:15 här men lamporna är tända … en gråmulen dag alltså!

   Ha det gott!

 8. Anna-Lena Larsson skriver:

  Kul med Anders och han andra hälft . November och oktober är dig ganska lika. Ett aber bara. Mörkret ! Inte kul och värre blir det. Ha det fint! Kram!

  • Anita skriver:

   Kul att du gillade Anders och hans andra hälft. Den här månaden har han ju dessutom namnsdag och då får vi se om han braskar eller slaskar. Mörkt är det och mörkare blir det men då gäller det att hitta ljusglimtar. Jag ska göra mitt bästa!
   Ha en fortsatt fin vecka!

   Kram

 9. Maries BokoBild skriver:

  Underbara bilder och som du alltid levererar. 😊
  Ha det gott Anita!

 10. Marika skriver:

  Hej Anita!
  Fint att få följa med på promenaden. November är precis som oktober, ingen större skillnad. Det är varmt, och det är skönt. Tid för skifte av däck är bokad, så det blir väl tid för snö och ishalka också. Men än så länge får vi njuta av hösten. Lucy verkar göra det, så fin bild på henne.
  Ha det gott /Kram Marika

  • Anita skriver:

   Hej Marika!
   Det är bara trevligt om du vill följa med på promenad med mig. Ja än så länge så känns november som oktober. Vi skiftade däck igår så nu är vi redo för eventuell vinter. Plus 8 grader var det imorse och regn. Just nu är det rejält gråväder och alla lampor är tända, trots att klockan är 10:30.
   Lucy njuter av att springa i löven men är inte lika förtjust i regn.
   Ha det gott du också!

   Kram Anita

 11. Znogge skriver:

  Inledningen av november kan vara fin för än bjuder många träd på vackra färger. Jag tror att hösten är lite senare hos oss än hos er för här hänger det fler löv och dinglar. Underbara bilder som vanligt och när jag ser dem känner jag mig nästan vänligt sinnad till hösten. Finast är förstås Lucy som ser så glad ut när hon springer där på den vackra mattan av löv!

  Kram och ha en härlig onsdag med lugna promenader utan störningsmoment.

  • Anita skriver:

   Tack så mycket 🙂
   Jo jag gissar också att hösten är senare hos er, liksom våren är tidigare. Här har nu de flesta löven fallit av på träden i skogsbacken som vi ser från köksfönstret men där är å andra sidan många aspar och dom tappar löven snabbt. Däremot har många lönnar fortfarande en del löv kvar. Lucy hade verkligen spring i benen den dagen. Löv älskar hon liksom snö.
   Idag regnar det så förhoppningsvis kanske marodörerna som smäller inte vill gå ut för vi hoppas på en lugn lunchpromenad.

   Kram och fin onsdag till dig också!

 12. Ulrika skriver:

  Så vackra höstbilder och finurlig text. Du har verkligen lyckats fånga stunden. Löven i vattnet, så fint, men också allt det andra. Härligt, tack för att du visar.

  Ha det gott! Ulrika

  • Anita skriver:

   Tack för dina fina ord Ulrika. Det var en härlig lunchpromenad och jag kände mig lite filosofisk 🙂 Tack för att du ville följa med …

   Ha det gott du också!

 13. Lena i Wales skriver:

  Underbara höstbilder och rolig text.
  Ha det bra!

 14. stefansvardag skriver:

  Oerhört fina höstbilder och en finurlig text. Man tappar nästan ANDan…

 15. Carina skriver:

  Underbara bilder av härliga färger i fin samstämmighet med filosofisk text 🙂 Förra veckan, den sista i oktober, funderade jag flera dagar över vilket som lyfter färgerna bäst – det oskyldiga blå eller det skyldiga grå. Och svaret är väl egentligen det grå. Men… i fredags efter jag klippt sticklingsris av rododendron tog jag kameran och vandrade runt bland höstfärgerna i glödande höstsol – underbart. Och vilka färger det fortfarande fanns och så fint de kom fram nu när allt grönt försvunnit. En skön eftermiddag helt enkelt och drygt 100 bilder rikare 😉

  Kram, Carina

  • Anita skriver:

   Tack Carina 🙂
   Håller med … grå lyfter färgerna men det blå tillsammans med höstsolen kan få dom att riktigt vibrera. Det låter härligt … ”klippt sticklingsris av rododendron” (det var svårt att inte skriva ”h”). Och så härligt att komma in med drygt 100 höstglödande bilder … i synnerhet som många av de gamla gått förlorade. Hoppas du får njuta av fortsatta höstfärger ett tag ytterligare.

   Kram, Anita

 16. ALLE skriver:

  Hei, til deg i Sverige, Anita. For et herlig blogginnlegg, jeg likte det, inkludert de vakre høstbildene. Sol og gull om høsten, vi elsker det … nå vått og grått … og jeg tenker allerede på blått og hvitt, kanskje det kommer snø i januar her hos oss med ski og sol. Jeg er ved godt mot og tok frem symaskinen.
  Mange hilsener til deg. Viola

  • Anita skriver:

   Stort tack Viola!

   Visst är det härligt med de glödande höstfärgerna även om vi nu går mot en gråare nyans. Men som du säger … vitt och blått hoppas vi på i januari, kanske redan i december, till jul. Här blev det en fin vinter förra året och en repris vore inte fel.
   Hoppas det gick bra med ditt arbete vid symaskinen.

   Fortsatt fin helg till dig!
   Anita

 17. ALLE skriver:

  http://barwitzki.blogspot.com/ … blog fra Viola
  Klem fra meg.

 18. Elna Slot skriver:

  En smuk og poetisk vandring i ord og billeder. Du er så god til at finde de motiver, der ikke springer mest i øjnene.

  Hilsen Elna

  • Anita skriver:

   Stort tack till dig Elna, dina ord gör mig glad 🙂 Hösten är en vacker och färgsprakande tid.

   Hoppas du får en fortsatt fin helg!
   Anita

 19. Eva, storasyster skriver:

  Du underbara hjärtesyster och filosof, dina fantastiska bilder och dina underfundiga texter gör mig lyrisk och lycklig. ❤❤ November verkar bli en månad med varannandagsväder. Egentligen spelar det i gen roll vilket väder det är dagarna flyget i väg mot första advent och väntans tid mot jul kommer allt närmare.
  Det var mysigt att träffa er i lördags.
  Var rädda om er!
  Krama Lucy från monster 🤗🤗💝💝

  • Anita skriver:

   Kära hjärtesyster … när du skrev din kommentar sov jag redan. Vet inte om du sett att det farit snö i luften på morgonen. Det känns verkligen som vi går med stormsteg (det blåser ju en del ute) mot advent.
   Såg ett härligt bildsvep i tidningen imorse. Var det möjligen från vår härliga promenad tillsammans? Kände definitivt igen alla motiven.
   Var rädd om dig du också!
   Kram från oss tre och Lucy hälsar speciellt till monster 😉

   • Eva, storasyster skriver:

    Bilderna var inte från vår promenad. Jag gick en lååång promenad i min ensamhet över klaffbron genom Kusens Backe, genom Hagaberg, över Saltsjöbron, förbi Värdsholmen och hem.

 20. Anni skriver:

  Jaaa, gör som Lucy – lev i nuet och omfamna skyldiga och oskyldiga himlar, glittrande vågor och vissnande löv. Tänk om Lucy visste hur vi andra njuter av att hon drar med dig ut på så många promenader!
  Första frosten hos mig inatt, men imorgon ska det visst bli tio plusgrader igen. Kylan får gärna vänta!
  Kram ❤

  • Anita skriver:

   Sent svar här … frosten passerad, halva november passerad. Lucy ligger i sin korg och drömmer. Mörkret sänker sig … nej det sänkte sig för en timme sedan. Kunde vid lunchpromenaden (utan kamera) konstatera att inga löv längre finns kvar på träden. Men jag såg lite gyllene ljus i lördags … kanske kommer det i ett inlägg 🙂

   Kram och tack till dig Anni ❤

 21. Jag älskade alla bilderna och det filosofiska, men bäst ändå var naturligtvis det på den glada Lucy. Hon passar verkligen in i sammanhanget med sina vackra färger!
  KRAM/Susie

  • Anita skriver:

   Tack Susie!
   Javisst ser hon väl glad ut på bilden. Hon älskar att gå ut och hon älskar att springa i löven. Men dom börjar bli geggiga nu. Hon väntar på snön. Då kommer hon att se ännu gladare ut.

   Kram Anita

 22. Rosor och ruiner skriver:

  Så fint – både bild och text! Gillar november! Lite vemodigt, kravlöst. Ännu en hel del vackra färger!

  Jag har själv en del problem när jag går in på min blogg, i alla fall från mobilen. Kommer varannan gång också till en bitcoinsida; men går jag direkt ur och sen in igen så funkar det.
  Har ingen aning hur man skall få bort det där problemet..
  Ha det så fint!
  Kram Gunilla

  • Anita skriver:

   Tack Gunilla!
   Javisst är november kravlös. Jag kunde konstatera idag att nu har i princip alla löv fallit. Men färgerna som satt på träden ligger nu på marken. Inte fel det heller … och snart kommer advent och lyser upp tillvaron.

   Hm, trodde problemen var över. Det har förekommit på flera blogger-bloggar så du är inte ensam men har inte längre sett det hos dig.

   Ha det fint du också!
   Kram Anita

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s