Sommaren som gick – del 1 – Maj den sköna

Det är augusti, nätterna börjar bli kyliga och natten mot den 22:a var det plus 4 när jag steg upp 05:40. Måtte det bara inte bli frost … jag har mängder med härliga tomater kvar att skörda …

Det är länge sedan jag gjorde ett blogginlägg. Förutom en kort midsommarhälsning så skrev jag ett inlägg den 12 maj som fick rubriken ”Uppehåll”. Och uppehåll har det blivit, ett långt sådant. Men nu tänkte jag göra ett försök att ta tag i bloggandet igen. För att inte göra det för komplicerat och ha något att skriva om så börjar jag på det allra enklaste sättet, i lite dagboksform med bilder och text från var och en av de fyra månader som för mig innehåller  mer eller mindre sommar och jag börjar med sköna maj …

OBS! Varning utfärdas, bilderna är många och texterna kan väl ibland bli lite för utdragna men så blir det när jag skriver i dagboksform …

Maj

… en av mina favoritmånader. Då är ljuset så ljust, färgerna så milda, tillvaron så full av förväntan. Träden släpper fram vårljuset och låter det flöda ymnigt i backar  där sippor i vitt kan anas i gräset …

Att vandra längs en stig i månaden maj är så ljuvligt att det känns i hela kroppen …

Den 13 maj gick vi upp i ottan, gjorde en frukostkorg och åkte iväg till naturreservatet Yttereneby. 

Vid båtklubben låg båtarna och vilade i morgonsolen …

Genom grenarna på de fortfarande lövlösa träden skymtade det spegelblanka vattnet …

Frukosten intogs vid några bänkar alldeles vid vattenbrynet …

Och allt var bara stilla och skönt …

Efter frukosten tog vi en långpromenad genom skogar där marken var klädd med mjuk grön mossa …

När jag kom hem upptäckte jag att backsipporna blommade i trädgården …

I trädgården är det som vackrast i maj. Då när allt är nytt, då  när ljuset åter flödar …

En ljus majhimmel skymtar bak mörka barrträd som agerar bakgrund till trädens nyvakna löv som skimrar likt ett gyllene regn i den milda vårsolen …

Jag bloggar i princip aldrig om min trädgård mer då jag inte har något att skriva om längre. Men den finns där den finns och en bukett majbilder kommer här:

Maj bjöd på både kyla, regn och hagel. Den 19 maj såg jag genom köksfönstret två regnbågar …

Den 22 maj låg haglet i drivor och fikonträdet undrade förskrämt vad det var som hände …

Den 24 maj funderade jag på förmiddagen att ta en promenad till Blomsterlandet via en liten smal stig men jag kom mig aldrig för då jag istället började gallra bland rädisorna. Och tur var väl det för efter en stund började en polishelikopter cirkla ovanför mig och mängder av sirener hördes. Det hade skett en av alla dessa skjutningar som sker i vårt land och denna gång med direkt dödlig utgång. Mordet skedde helt öppet på parkeringen vid handelsplatsen bredvid oss. Efteråt flydde mördaren på den stig jag skulle gått till Blomsterlandet. Vill inte tänka tanken ens på vad som kunde hänt om jag mött honom på denna smala stig där det knappt ens går att mötas. Vi tog lite senare på dagen bilen till Blomsterlandet och mordet, ja det är fortfarande ouppklarat.

Den 30 maj vaknade vi till en solig och vindstilla morgon och vi beslutade oss för att möta dagen i Brandalsunds naturreservat. På vägen dit finns en kort vägsträcka där jag alltid får känslan av att färdas genom en vacker grön grotta …

Korna var nyfikna …

Den stilla vattenytan agerade villigt spegel för himmel och omgivande natur … 

En ståtlig svan hälsade både oss och den kommande majdagen välkomna …

Och den ståtliga svanen fick avsluta detta inlägg med tillbakablickar på den vackra månaden maj. Jag fick alltså till ett blogginlägg så nu känner jag väl att jag kanske är på gång igen. Juni, juli och augusti väntar på att presenteras på ett liknande sätt. Bara det gör ju att jag har material till i varje fall tre ytterligare inlägg 🙂

Vet att detta är mastiga inlägg som egentligen mest är till glädje och nytta för mig själv … så jag minns vad jag har gjort. Men om någon annan orkar vara med mig på mina vandringar genom sommarmånaderna så är ni naturligtvis hjärtligt välkomna …

En fin fortsättning på augusti till er alla!

Detta inlägg publicerades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

54 kommentarer till Sommaren som gick – del 1 – Maj den sköna

 1. Marit skriver:

  Hej Anita!
  Nå var det lenge siden du hadde skrevet noe på bloggen din, men det er jo så hyggelig at du nå skriver et nytt innlegg igjen. Ja, lyset i mai er helt spesielt, og det er så fine bilder du har tatt. Det er så forferdelig med sånne drap, og tenk om du hadde møtt den personen! Mest sannsynlig så blir det aldri oppklart. Ditt siste bilde er så vakkert!

  Ønsker deg en fin uke!
  Klem, Marit

  • Anita skriver:

   Hej Marit och tack!
   Ja det blev ett långt uppehåll och jag får väl se om jag håller i. Ska göra ett försök. Tar inte så många bilder längre men tror att jag kanske kommer igång igen i höst när vi ger oss ut på höstpromenader. .
   Ja det är inte kul som det blivit med skjutningar. När dom sedan sker mitt på dagen bland folk är det ännu värre Och nu har det gått lång tid och jag tvivlar också på att det blir uppklarat.
   Svanen var väldigt vacker den där tidiga morgonen.

   En fin vecka till dig också!
   Kram Anita

 2. Anna-Lena Larsson skriver:

  Vilka bilder! Blir alldeles magkrampig av vemod och majlängtan. Bästa månaden. Så otroligt vacker.
  Nu är det augusti. Fortfarande vackert, men vemodsklumpen finns där.
  Otäckt med mordet! Tack och lov att ni slapp mötet….
  Mest känslomässigt påverkade bilden: Nyutslagen bokskog. Så otroligt vacker.
  Tänker som du; inläggen är mest för min egen skull. Är nog så med de flesta av oss som bloggar.
  Kram!

  • Anita skriver:

   Tack Anna-Lena!
   Jag håller med, maj är bästa månaden med allt som ligger framför oss. Men jag njuter av hösten också. Har alltid älskat den. Börjar få svårt med värmen och vår hund gillar den definitivt inte. Nu kan vi börjar gå långpromenader igen.
   Ja, jag är glad att jag slapp det mötet.
   Bloggen är jättebra att ha som dagbok. Förut var min blogg en trädgårdsblogg men där har idéerna tagit slut och då får det bli annat istället.

   Kram och fin vecka till dig!

 3. Titti skriver:

  En skön och härlig tillbakablick…tänk att varje månad är så unik och fantastisk!
  Kram från Titti

  • Anita skriver:

   Tack Titti!
   Ja men det är ju det som är så härligt. Att varje månad har sitt egna lilla signum. Maj är för mig en av de allra bästa månaderna, kanske den bästa.

   Kram och fin vecka till dig!

 4. lunaek skriver:

  Trevligt att höra av dig och se dina fina foton Anita! Maj är verkligen en härlig månad även om jag personligen känner en viss stress i maj. Det gör jag inte så här års alls, men ljuset och förväntan är ju oslagbart i början av säsongen.
  Vad otäckt med dödsskjutningen så nära dig! Vilken tur att du inte gick den stigen den dagen. Där hade du en skyddsängel. Här är lite av Sörgården, händer inte så mycket otäckt, peppar, peppar. Vissa stadsdelar av Borås undviker man dock numera. Konstigt så det har blivit i samhället.
  Ha en fortsatt fin sensommar!

  Kram Luna

  • Anita skriver:

   Luna … så jätteroligt att du tittar in till mig!
   Ja maj är ju speciell för både dig och mig. Och visst finns det en hel del att stå i då. Då håller jag som bäst på att avhärda mitt ätbara och plantera ut det. Och nu är det dags att skörda det goda, bland annat tomaterna. Och ljuset … det härliga majljuset. Som du säger, oslagbart.
   Ja det var otäckt med en skjutning så nära där vi bor. Och där jag brukar vara och gå. En stig jag gått många gånger. Förr var den en riktig idyll, innan dom byggde flera av handelsplatsens affärer. Har många stämningsfulla foton därifrån. Nu använder jag den enbart när jag ska gå till Blomsterlandet. Skönt att höra att det i varje fall är lugnt just där du bor.

   Tack Luna och en fortsatt fin sensommar och höst till dig!
   Kram Anita

 5. Rosor o h ruiner skriver:

  Härligt med ett inlägg från dig, och fint med en tillbakablick på underbara maj! Skulle gärna se mer från din trädgård. En rundvandring kanske, jag har inte sett så mycket från den?
  Otäckt med mordet, men puh vilken tur du var hemma istället!!
  Kram Gunilla

  • Anita skriver:

   Tack så mycket Gunilla!
   Det är bra att ha bloggen som dagbok och det kändes bra att inleda med sköna maj.
   Min trädgård är ingenting att se. Tror du sett det mesta. Jag är så sällan där nu. Mest i maj och juni. I juli går jag knappt ut där längre. Ett par översiktsbilder har jag nog i varje fall som kommer i något av de senare inläggen 🙂
   Japp, jag är glad att rädisorna växte så bra och jag var tvungen att gallra. Annars hade jag definitivt varit där, på den stigen, precis den tiden.

   En fin vecka till dig Gunilla!
   Kram Anita

 6. lelle skriver:

  fina kort ,bra skrivet syster yster…….

  • Anita skriver:

   Nä men … brorsan! Tittar du in till syster yster. Det var en mycket, mycket glad överraskning. Tack för fina ord om bilder och text. Ha det bra nu så hörs vi snart …

   Kram till dig ❤

 7. Märtha skriver:

  Hej Anita! Trevligt att få njuta av dina bilder igen!!!! Majbilder i slutet av augusti… Idag när jag har varit med och klippt äppelträd på en hembygdsgård, plockat plommon, vindruvor, krikon och äpplen här hemma, ätit nyplockade bönor… Känner mig ibland som en äppelmoskokningsmaskin, diskerska (när Bernt kokar), med mera. Men roligt är det! Lite för lite tid vid datorn, förstås, jag älskar ju att skriva, så… Det ordnar sig!

  • Anita skriver:

   Ja tänk att jag äntligen fick till ett nytt inlägg. Jag får nog köra dagboksform, det verkar passa mig. Men snart är det höst och då börjar min tid. Och Lucys. Hon avskyr värmen.
   Och jag blir alldeles matt när jag läser om all du gjorde igår. Och så ler jag glatt när du beskriver hur du känner dig …
   Ska snart titta in till dig. Men idag har jag lite aktiviteter utanför hemmet på gång så det blir senare. Såg att du hade ett nytt inlägg och det måste jag ha tid för att hinna läsa ordentligt.
   Sex grader plus imorse och än klarar sig tomaterna. Men många ligger på fönsterbrädan och mognar. Väntar på att bli soppa och annat gott …
   Ha det bra och stressa inte för mycket nu … även om du tycker det är kul 🙂

 8. Eva skriver:

  Tack för den underbara återblicken på maj månad. Det är fantastiskt med våra olika årstider. Naturen skiftar karaktär och färg hela tiden. Jättefina bilder och texter!

  • Anita skriver:

   Stort tack Eva! Ja visst ska vi vara glada över vår olika årstider, just skiftningarna ger allt en extra dimension. Nu går vi snart in i den färgsprakande hösten. Kanske blir den extra färgrik i år i och med att vi redan nu i augusti fått kyliga nätter och risken finns att första frosten kommer tidigt. Men det återstå att se!

 9. Marika skriver:

  Hej Anita!
  Så trevligt att höra ifrån dig och se dina vackra bilder. Det var dramatiskt med mördarjakt och är glad att du inte hann iväg. Ljuvliga bilder från sköna maj.
  Ha det gott /Kram Marika

  • Anita skriver:

   Hej Marika!
   Ja det är inte så ofta jag bloggar nu men måste försöka ta tag i det igen, vill ju så gärna ha bloggen som dagbok. Vi är dessutom så ofta ute i naturen och nu börjar snart höstfärgerna och dimmorna komma, alldeles förträffliga fotoobjekt. Dessutom har jag ju en del bilder på lager till ytterligare sommarinlägg.
   Ja det var dramatiskt värre och jag är glad att rädisorna växte så pass bra som dom gjorde.

   Ha det gott du också!
   Kram Anita

 10. Ulla skriver:

  Åh så ljuvliga bilder ifrån sköna maj! Du behöver inte skriva om din trädgård, det räcker med bilderna, för de talar för sig själva, så vackra! Och vilken tur att du inte gick iväg till Blomsterlandet! Hemskt med alla skjutningar som sker över hela landet, nästan varje dag nu. Hur ska det sluta?…..
  Nu ser jag fram emot fina höstdagar. Idag är det härligt sensommarväder här.
  Ha en fin vecka!
  Kram Ulla

  • Anita skriver:

   Tack så jättemycket Ulla. Ja maj är en favoritmånad liksom höstmånaderna. Och visst är det så, jag behöver inte känna press att skriva om trädgården, jag kan ju bara lägga ut lite bilder. Några fjärilsbilder kommer att dyka upp i ett senare inlägg 🙂
   Ja det där med skjutningar har ju blivit så vanligt att det står om nya varje dag när man kollar tidningen eller nyheterna. Det är verkligen en tråkig utveckling. Och jag tackar rädisorna för att jag aldrig kom iväg till Blomsterlandet den där dagen … jo senare men då via den trygga bilen.
   Ja nu kommer sensommaren och förhösten. Imorse var det 6 plusgrader så ingen risk för frost ännu. Men dagen har även här varit en solig och fin sensommardag.

   Kram och fin vecka till dig!

 11. walkaboutsweden skriver:

  Klart jag orkar! 🙂
  Många bilder och mycket text – perfekt ju, och du är så bra på fototänket och genomförandet.
  Nu är du tillbaka och allt i bloggosfären är som det ska va.

  • Anita skriver:

   Tack för att du orkar 🙂 Så fina ord från dig Barbro … jag blir så glad ❤
   Det är faktiskt skönt att vara igång igen. Och material till minst tre ytterligare inlägg har jag också, känns skönt. Sedan går det förhoppningsvis av bara farten.

 12. Lena Skog skriver:

  Hej Anita!

  Så roligt att du är tillbaka igen!
  Och som alltid med många vackra kort och fin text därtill.
  Låter hemskt med mordet, vilken tur för dig att annat kom emellan så du inte gick på stigen och mötte mördaren, vem vet vad som då hade hänt.
  Hur går det med dina Jamaican Bell? Jag undrar för jag har en planta i en kruka utomhus och den är väldigt sen, först nu har den fått pyttesmå frukter. Kan dom verkligen hinna mogna?
  Som sagt, roligt att du är tillbaka, ha det riktigt bra!

  Kram från Lena

  • Anita skriver:

   Hej Lena och tack så mycket!
   Ja ibland är det bra att börja rensa rädisor istället för att gå och handla. Hade inte velat möta den personen.
   Mina Jamaican Bell har inte blivit röda heller men dom är alltid sena. Mina plantor står i mitt uterum och där står dom ju mer skyddat än utomhus så jag har många frukter som blivit stora och som nog snart kommer att börja bli röda. Men även om frukterna är små (har många sådana också) så brukar dom växa till sig ganska snabbt när dom väl kommit igång. Jag brukar ha några knep. Jag klipper av alla nya skott och klipper in grenar där det sitter blommor. Vill inte ha något som tar kraft från att utveckla de frukter som har bildats. Blommor den här tiden hinner i regel inte utveckla frukter som det blir något med. Jag brukar också ta bort en del blad för att ge än mer kraft till plantan att koncentrera sig på de frukter som finns. Du kan väl pröva några av dom knepen för att se om plantan tar lite fart med utvecklingen av de frukter du har. Om det blir frostrisk så måst den även skyddas. Jag brukar skörda mina sista frukter i oktober och på slutet går det jättefort för frukterna att mogna och bli röda och fina. Men mina står ju skyddade från frost.
   Lycka nu till och hoppas att frukterna tar fart och börjar växa och mogna.

   Kram Anita

 13. Znogge skriver:

  Så trevligt med ett inlägg från dig igen och så fint att sammanfatta sommaren i ord och bild. Kan dock tänka mig att det är ett gediget arbete. Alla bilderna är så fina men jag måste säga att jag fastnade lite extra från månaden majs blomsterbilder från trädgården. Såå ljuvliga var och en på sitt sätt, Vilken tur däremot att du började rensa bland rädisorna i stället för att bege dig till Blomsterlandet. Man vill liksom inte tänka tanken på vem du kunde ha mött. I bland finns det liksom en mening med att vi gör vissa val. På fel plats vill man helt enkelt inte vara.

  Kram och god måndagskväll!

  • Anita skriver:

   Tack så mycket … ja jag tyckte att det var nog dags att försöka ta tag i bloggandet igen. Och visst är det ett gediget arbete men samtidigt roligt att se vad vi gjorde … även om det inte blev så mycket vi gjorde den här sommaren. Roligt att du tycker om trädgårdsbilderna. I maj och även juni är trädgården som vackrast blomningsmässigt så i juniinlägget kommer lite mer blomning därifrån.
   Och jag är väldigt glad att jag råkade titta i pallkragen där jag hade rädisorna och upptäckte att dom stod alldeles för tätt. Och när jag upptäcker något sådant så tar jag tag i det direkt och det var tur för ett möte av det slaget, på den smala stigen, är jag glad att jag slapp.

   Kram och detsamma till dig!

 14. Åsa skriver:

  Tack käraste Anita för din fina summering av månaden maj 💖
  Ser fram emot de följande inläggen om juni, juli och augusti 🙂
  Längtar efter att träffas, saknar våra Sing-a-long.
  Kram från lillasyster

  • Anita skriver:

   Tack kära Åsa ❤ Det är roligt att göra återblickar även om man inte gjort så mycket och om ett tag kommer inlägg om övriga. sommarmånader.
   Längtar också efter att träffas. Kanske ska vi väl kunna få till en sina-a-long ändå. Vi får väl se hur läget blir i höst. Håller tummarna … familjen von Trapp väntar på oss 😉

   Kram och tack för att du tittade in, blir så glad när du gör det ❤

 15. Gunnel Moberg skriver:

  Så vackra bilder! Mina favoriter är blomsterbilderna. Kram

 16. Lena Skog skriver:

  Hej igen Anita!

  Tack så mycket för dina tips!
  Nu har jag klippt bort sånt som tar näring från minifrukterna, det ska nog göra susen. Bra också att du sa att du kan skörda så sent som i oktober, då vet jag att det kan ta lite tid för dom att mogna.

  Kram från Lena!

  • Anita skriver:

   Hej igen Lena!
   Jag gjorde igår samma sak med alla mina chili och paprikaplantor. Nu ser dom lite lustiga ut men det var dags så att frukterna hinner mogna.
   Hoppas nu att dina frukter sätter fart och växer och mognar. Dom tar som sagt lite tid på sig och kalla augusti gjorde ju inte saken bättre.

   Kram och fin onsdag!

 17. Härligt inlägg! Och vadå!? Det är klart att man bara kan blogga för sin egen skull – det gör jag i alla fall!! Är det sen ingen som läser, så gör det ingenting – även om det är otroligt trevligt när man ser att många varit inne och man fått några kommentarer. 🙂
  Vilken hemsk historia det hade kunnat blivit om du gått stigen till Blomsterlandet som du hade tänkt. Livet är ju precis så; Ibland tar man rätt väg, ibland fel – och man får aldrig reda på vad som hade hänt om man valt den andra ”vägen”.
  KRAM/Susie

  • Anita skriver:

   Tack så mycket Susie 🙂 Jo men visst är det så, bloggen är fantastisk att ha som dagbok och det kommer jag att fortsätta med, nu när jag är igång igen. Kanske inte blir inlägg så ofta men det gör ju inget, det går ju alltid att göra samlingsinlägg.
   Ja det var tur att jag inte gick till Blomsterlandet den där dagen. Jag gjorde helt enkelt rätt val när jag istället valde att rensa bland rädisorna.
   Nu drar mörka moln in här ser jag. Det växer till mer och mer regnväder. Hoppas en del regn kommer hos er, vet att ni fortfarande har vattenbrist. Men jag hoppas dom slipper alltför mycket regn i Gävle.
   Ha en fortsatt bra vecka!

   Kram Anita

 18. Elna Slot skriver:

  Dine indlæg er bestemt ikke kun til glæde for dig selv, jeg nyder i den grad at følge dig på dine ture. Men blomsterbillederne fra haven er de allersmukkeste, og jeg vil opfordre dig til at lave flere indlæg fra din have.
  Hav en god sensommer!

  Hilsen Elna

  • Anita skriver:

   Tack för din trevliga kommentar Elna, gör mig glad. Roligt att du tycker om bilderna från trädgården. Men tyvärr blir det nog inte några rena trädgårdsinlägg. Har inte så mycket att skriva om den längre. Men lite bilder då och då på blommor kommer det att bli. Tog ju även några i juni, juli och augusti.

   En fin sensommar till dig också!
   Anita

 19. Blomsterbönan skriver:

  Trevligt att höra av dig! Jag läste om den otäcka skjutningen, usch och fy! Igår var det visst tre skjutningar runt om i Sverige.

  Vet du, jag var på utflykt till Taxinge slott i somras. Vi gick där och skrotade i parken, min kompis och jag, och jag ropade – Luuuucyyyy!! Aniiiiitaaaaa!! men ni var inte där.
  Vi skulle fika på slottet meeeeen det skulle tydligen 200 meter kö till och Jossan som var med mig fick migrän i värmen så det blev en glass i den lilla boden bredvid och sen bar det av till domkyrkan i Strängnäs istället.

  • Anita skriver:

   Trevligt att höra ifrån dig också 🙂
   Men … har du varit vid Taxinge … och vi var inte där just då, så tråkigt. Fika på slottet är nästan omöjligt p.g.a. de enorma köerna. I sommar har det inte blivit så många besök heller p.g.a. värmen. Lucy tycker inte om värme så på dagarna blir det bara korta promenader på någon skuggig plats, gärna i en skog. Och faktiskt så hittade vi, efter alla års promenader vid Taxinge, en ny promenadväg (stig) i skogen. Men den hittade vi inte när det var som varmast. Hoppas att besöket till Strängnäs och domkyrkan blev bra.
   Ha en bra helg! Här är det kulet men det verkar som det mesta regnet dragit förbi …

 20. Anki skriver:

  Härligt med ett inlägg från dig Anita! Höll nästan på att missa det … har liksom inte orkat med bloggvärlden, men nu känns det lite bättre.
  Som alltid ett fantastiskt inlägg med fin beskrivande text och fantastiska bilder! Ryser lite när jag läser att det var nära att du mött den där mördaren på stigen … verkligen läskigt!
  Ha det nu så gott – och jag ser fram emot fortsättningen!
  Kram! ♥

  • Anita skriver:

   Tack Anki! Inte så konstigt att du nästan missade det, jag bloggar ju inte så ofta och det fullt förståeligt att du inte orkat med bloggvärlden men jag är väldigt glad att det känns bättre nu och blir alltid lika glad när du tittar in till mig.
   Ja den personen hade jag inte velat möta, då var det bättre att ta sig an rädisorna. Nu är det mest tomater som gäller. Och fortsättning ska det bli, juni står på tur.
   Efter flera dagars regn verkar det bli uppehåll, även om det är gråmulet idag. Hoppas du får möjlighet att komma ut på promenader. Vi var på skogspromenad igår och oj … vilket svampår det verkar vara. Tänkte naturligtvis på dig …

   Kram till dig Anki ❤

 21. Carina skriver:

  Känns som en händelse… Tidigare i morse tänkte jag – september och 4 månader till jul. Sen strax en ny skir vår hur lång vintern än ter sig. Och sen kommer jag hit och ser dina ljuvliga bilder med ny och fräsch vårgrönska. Cirkeln är fortfarande rund och sluten 🙂

  • Anita skriver:

   Ja men visst är det så … cirkeln … den magiska som gör att sköna maj alltid kommer tillbaka. Och juni är inte fel heller, satt och tittade på bilder från juni och fortfarande dominerar de ljusa fräscha vår/försommar -nyanserna.
   Idag är det en vacker augustidag, nu när vi strax når september. Morgonpromenaden var njutbar.
   Tack Carina, hoppas du får en fin dag!

   Kram Anita

 22. Kristinas oas skriver:

  Det var ju riktigt trevligt att få följa med på vårpromenad! Och vilken tur du stannade hemma den där dagen du skulle till Blomsterlandet. Hu!
  Har varit ganska få blogginlägg hos mig också av flera olika anledningar, men så är det ju ibland. Annat går före.
  Hoppas också de kalla nätterna dröjer lite till, har tomater kvar jag med. Tomatskörden har varit riktigt bra och chilin jag fått av dig har massa frukter! 🙂
  Kram Kristina

  • Anita skriver:

   Ja tänk så lätt det är att hamna i månaden maj igen 🙂 Och ibland är det bra att gallra rädisor. Hade inte velat möta den personen.
   Jag har massor av tomater kvar ute och massor inne. Det är som vanligt … och ändå har små gröna larver gjort sitt bästa för att äta upp både bladen och frukterna. Säkert ett 30-tal tomater som blivit larvföda men … det märks knappt. Jag har ju massor, stora som små så det är fullt upp med att ta reda på dom. Det jobbet kommer nog att pågå till framåt november, brukar vara så. I år ska det inte bli marmelad på gröna tomater utan på röda. Dom mognade så snabbt i år. Måste varit värmen i juni och juli.
   Så roligt att chilin du fick fröer av för så rikligt. Den är verkligen tacksam. Och dekorativ är den också.
   Roligt att du tittade in! Ha en fortsatt fin augusti och september … vi är ju snart där!

   Kram Anita

 23. Anni skriver:

  ”mest är till glädje och nytta för mig själv”
  Bla bla bla. Sluta förminska dig själv Anita! Vi är som du ju ser många, många som bara älskar att få kliva in i din magiska värld en stund – älskar att få njuta av dina ord och drunkna i dina fantastiska foton! Vi sitter här som små hundar och väntar på att det ska dyka upp en godbit i din blogg och nu viftar vi på svansarna lyckliga över att vi fått ett välmatat saftigt inlägg 🙂
  Puss på nosen!

  • Anita skriver:

   Oj … det var nog den bästa, roligaste och finaste kommentaren jag kunde få! Tack Anni ❤
   Nu kommer det ju att bli ännu roligare att skriva om juni … har inte börjat än men … inspirationen infann sig. Men det är mycket nu. Dags för tomatmarmelad på gröna tomater. Hade inte tänkt göra det i år för dom mognade så snabbt så jag trodde inte det skulle bli några kvar. Men så gick en av plantorna av och jag var tvungen att skörda allt på den, bland annat 1,5 kg gröna så nu blir det grön marmelad i år igen. Men jag ska också testa på röda, vet att du gör det så det ska bli spännande. Jamaican Bell är fortfarande gröna hos mig men dom är måååånga. Har skalat bort bladen och klippt bort alla nya skott så nu kommer dom snart att börja rodna. Och när dom väl sätter fart … ja då går det snabbt …
   Hoppas dina har gett frukt. Kanske kommer det en rapport så småningom.

   Kram och fin tisdag kväll!

 24. Eva skriver:

  Älskade hjärtesyster nu har jag läst och njutit av ditt blogginlägg om maj. Du målar både med texter och bilder. Det är så mysigt att läsa dina texter och titta på dina bilder. Jag blir fortfarande varm och glad inombords när jag tänker på vår frukost och lunch och vår mysiga promenad. Så mysigt!! ❤❤❤

 25. Eva skriver:

  Älskade hjärtesyster nu har jag läst och njutit av ditt blogginlägg om maj. Du målar både med texter och bilder. Det är så mysigt att läsa dina texter och titta på dina bilder. Jag blir fortfarande varm och glad inombords när jag tänker på vår frukost och lunch och vår mysiga promenad. Så mysigt!! ❤❤❤
  Många kramar till er alla tre. Krama ifrån Monster ❤❤

  • Anita skriver:

   Tack kära hjärtesyster ❤
   Visst hade vi en mysig dag. Det var så roligt att komma hem till dig med egna inläggningar till både frukost och lunch. Älskar ju skördetiden som du vet och allt jag kan göra med det jag skördar. Och det var så mysigt med vår promenad. Jag såg minsann ett gäng bilder i LT här om dagen och undrar om dom kanske var från vår promenad. I vilket fall så blev jag som vanligt glad åt att se dom. Du är en fin ambassadör för vår stad!
   Jag ska krama Lucy lite extra från "monster" … hon ska klippas imorgon och det tycker hon inte alls om. I varje fall tycker hon inte om att vi lämnar henne där. Men oj så fin hon blir och framför allt blir hon glad när vi kommer och hämtar henne.

   Många kramar från oss tre ❤ ❤ ❤

 26. Stort GRATTIS på din namnsdag. ❤
  Min gissning är att ditt nästa blogginlägg handlar om hösten 2021. Hoppas allt är bra med dig.
  Själv ska jag ta några timmar till med novembertävlingarna. Sofia Källgren underhåller mig just nu med att sjunga till "Cavatina".
  Kram, Bosse

  • Anita skriver:

   Stort tack Bosse ❤ Såg för en stund sedan i tidningen att jag hade namnsdag 🙂 Sofia Källgren sjunger så fint och … har du tänkt på vad "Cavatina" blir baklänges? De första fem bokstäverna blir just "anita". Vilket märkligt sammanträffande.
   Nästa inlägg blir del 2 av sommaren som gick … juni. Men just nu tar tomaterna all min tid.
   Ser fram mot novembertävlingarna, stressa bara inte för mycket med dom.

   Kram och fin dag,
   Anita

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s