Nu håller jag tummarna …

Publiceraknappen är tillbaka! Fick just en kommentar på mitt förra ”bloggprobleminlägg” från en bloggvän som hade samma problem som jag och som berättade att det fungerade hos henne igen. Var tvungen att testa och det fungerar hos mig också. Så nu håller vi tummarna att det fortsätter att fungera!

Har egentligen inget att skriva om men skriver ändå … bara för att det går. Grå december fortsätter. Beror tydligen på att molnen är låga och solen så svag nu i december att den inte orkar tränga igenom molnen. Och idag är regn på väg lagom till eftermiddagens hundpromenad …

Hade kameran med mig under gårdagens lunchpromenad som vi gick vid den lilla sjön Måsnaren. Trots att det är mest grått så visst finns det färger. Den gula färgen på Tvetabergs gård, det decembergröna gräset, vattnet med alla sina skiftningar, molnen som ibland skimrar i en lätt blå nyans …

Det blåste men det märktes knappt alls på vattnet som låg nästan stilla. Och visst kan man ana lite lätta blå nyanser här också …

Min lilla favoritö …

Gångvägen med björkarna …

På en av murarna vid Tveta kyrkogård låg en ros …

Precis när vi nästan var tillbaka vid bilen fick jag se att det skimrade så vackert i blått bortom björkstammarna långt i fjärran. Förstod att det inte skulle gå att få en bra bild men jag var ändå tvungen att försöka. Zoomade så mycket det gick. Dagen var grå och det var svårt att hålla kameran stilla. Men visst går det ändå att se det där vackra blå diset långt därborta …

Och det fick bli den sista bilden i detta inlägg som inte innehåller något särskilt. Publiceraknappen lyser blå och fin emot mig fortfarande, precis som det blå diset därborta i bilden. Hoppas nu att den fortsätter att göra det.

Önskar er alla en fin fredag! Och … var försiktiga ❤

Detta inlägg publicerades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

32 kommentarer till Nu håller jag tummarna …

 1. walkaboutsweden skriver:

  Härligt att höra – att det fungerar igen.
  Jag vill inte bli trött och irriterad när jag bloggar utan istället ska det bara var kul.
  (strul undanbedes)

  Trevlig helg Anita.

  • Anita skriver:

   Jag håller helt med! När det blir strul, då blir jag inte glad och blogglädjen försvinner och då känner jag att det är lika bra att göra uppehåll. Men nu fungerar det igen … nu hoppas jag bara att det fortsätter. Just nu känner jag mig glad 🙂

   Tack Barbro och en trevlig helg till dig också!

 2. Ulla skriver:

  Vad skönt att det fungerar igen, hoppas det håller sig nu då. Visst är det grått men det går ju ändå att hitta lite färger, det visar du med dina bilder. Bilden på rosen, jättevacker! Ja, nu får man ta det försiktigt ute. Vi har gått i stan flera gånger denna veckan. Det är ganska folktomt så man kan gå lugnt 🙂
  Ha en fin helg!
  Kram Ulla

  • Anita skriver:

   Jag är jätteglad att det fungerar igen. Även om jag tillfälligt skulle kunna använda den gamla redigeraren så vill jag ju att den nya ska fungera, det är ju den jag måste använda nu i och med att den gamla försvinner. Så nu håller jag tummarna 🙂
   Och lite färg hittade jag i varje fall igår. Och visst var rosen fin. Tror den ramlat från någon gravbukett och så har någon hittat den och lagt den på muren.

   En fin helg till dig också!
   Kram Anita

 3. Decembergrönt var ett nytt uttryck. Passar bra här också.ingen snö i sikte, men så har det varit ganska många jular även tidigare.ha det gott/Monica

  • Anita skriver:

   Javisst känns det märkligt att säga decembergrönt. Men det är ju så det är. Snön kommer nog att lysa med sin frånvaro länge känns det som.

   Ha det gott du också!
   Anita

 4. Gunnel skriver:

  Hoppas bloggen skärper sig nu så jag kan fortsätta gå in här och läsa. Fotot på ön är väldígt fint och jag gillar egentligen alla, men ön och sista bilden tilltalar mig enormt. Ha en fin helg.

  • Anita skriver:

   Ja jag hoppas verkligen att det håller i sig med bloggen och att den fortsätter fungera. Roligt att du tycker om ön. Jag har tagit många bilder på den då den är en favorit trots att det egentligen inte finns några bra fotoställen. Och det blå diset, var bara tvungen att försöka fånga det.

   En fin helg till dig också!

 5. Marit skriver:

  Så fint at det er slutt på dine bloggproblemer, Anita! Vakre bilder av vannet! Ja det samme grå været er her, og nå er jeg så lei det 😦
  Nydelig bilde av den hvite rosen på kirkegårdsmuren!

  Ønsker deg en fin dag!
  Klem, Marit

  • Anita skriver:

   Tack Marit! Ja jag vågar inte ropa hej ännu för man vet aldrig om det börjar strula igen. Igår var det återigen en sådan där grå dag då vi fick känslan av att det var kväll hela dagen. Tur att det går att lysa upp inomhus. Och rosen den var vacker där den låg på muren.

   Önskar dig en fin helg!
   Kram Anita

 6. Blomsterbönan skriver:

  Vad roligt att du inte var borta så länge! Jag tycker inlägget innehöll enormt mycket! Fin liten ö, otroligt fin ros och lite fint blått dis!

  Här i Örebro län går vi på samma mätare som Karlstad när de mäter soltimmar och vi har hittills i december haft 0,0 soltimmar och det stämmer exakt med mina upplevelser!

  Nu ska jag gosa ner mig i fåtöljen med en bok som jag fastnat i. Fortsatt trevlig kväll!

  • Anita skriver:

   Ja, jag hoppas att det inte bara är tillfälligt. Det har blivit så komplicerat nu med den nya editorn så man vet aldrig vad som kan hända.
   Det var roligt att i varje fall få ta fram kameran en liten stund. Vaknade tidigt imorse och gick till datorn. Sitter just nu och lyssnar på regnet som faller, återigen en grå dag och soltimmarna fortsätter att vara 0,0 här precis som hos dig.
   Hoppas du mös riktigt mycket igår i fåtöljen med boken. Lät riktigt mysigt.

   En fin helg till dig!

 7. Znogge skriver:

  Det känns verkligen skönt att det fungerar som vanligt igen. Jag tyckte ändå bättre om den gamla redigeraren men den kommer jag inte åt så det är bara att vänja sig. Vissa saker var bättre förr.

  Även om det var grått så är bilderna vackra. Den med sjön och herrgården i bakgrunden har verkligen det där lilla extra. Jag brukar lämna kameran hemma vid gråväder men det är nog dags att tänka om.

  Trevlig lördag!

  • Anita skriver:

   Ja det är verkligen skönt att det fungerar, hoppas det håller i sig. Tyckte också bättre om den gamla och jag kan nå den i nödfall. Så här gör jag:

   – Jag går till WP Armin
   – Där trycker jag på inlägg och får då upp alla inlägg
   – Längst upp står det ”Inlägg” ”Skapa nytt” och så en nedåtpil
   – När jag trycker på pilen så kan jag välja redigerare
   – Obs! Om man lämnar inlägget för att gå tillbaka till det senare är det viktigt att välja klassisk redigerare, annars kommer man automatiskt till blockredigeraren och då kan inlägget man jobbat med bli förstört.

   Kanske ser det inte likadant ut hos dig, kanske har du inte valet under pilen (det verkar inte som alla har det) men jag hoppas det för då finns ju i varje fall möjligheten att använda gamla om det skulle bli något mer strul.

   Strax dags för hundpromenad. Idag är det så grått så idag får kameran stanna hemma.
   Kram

 8. Anki skriver:

  Nu blev jag glad! Såå skönt att det fungerar som det ska igen!
  Härliga bilder – och visst finns det en del färgklickar i det grå! Den där stigen men björkarna ser alldeles underbart promenadvänlig ut! 🙂
  Ha nu en fin helg!
  Kram

  • Anita skriver:

   Tack Anki … ja jag blev så glad när det började fungera igen. Nu hoppas jag bara det håller i sig.
   Javisst går det alltid att hitta färgklickar i gråvädret. Fast idag är det gråare än gråast känns det som. Och stigen med björkarna … anade att du kanske skulle tycka om den. Vi tycker ju om stigar och alléer 🙂 Den är verkligen fin den stigen och jag älskar att följa årstiderna där.

   En fin helg till dig också!
   Kram

 9. Carina skriver:

  Det är möjligtvis inte så att du kan bläddra mellan två paneler när du skriver inlägg? Om publiceringsfunktionen försvinner hos mig så har jag oftast bytt till fullskärmsläge eller gått in i blockmenyn istället för dokumentmenyn…. Virrigt – ja kanske. Vet idag inte hur stor skillnad det är mellan wp.com och wp.org.

  Jag har färgat december med broderigarn. Ritade en lite höstlig variant med blad och typ julstjärneformade blommor och sen valde jag aprikosnyanser till blommorna. Det räcker för att hålla mig lycklig i december 🙂 Jag upplever att den stora tristessen breder ut sig från mitten av januari tills dess det går att börja påta ute igen. Och det är nog därför som en del sommarbloms- och grönsaksfröbeställningar blir för stora…

  Nästa veckas tema satt som hand i handske – en sista beställning från UK ska landa här den 18:e 🙂

  Kram, Carina

  • Anita skriver:

   Nej något sådant finns inte i wp.com, det verkar vara helt annorlunda hos wp.org. Men det här kom in flera supportärenden på så det var helt klart fel hos dom och som dom nu rättat till. Nu håller jag bara tummarna för att det håller i sig.

   Låter som en härlig sysselsättning i december som ju dessutom är extra grå i år. På många sätt. Idag har det varit så mörkt att vi haft allt tänt som vi normalt inte tänder förrän på kvällen. Vi ska köpa oss en julgran också. Såg att dom står och säljer på ”vårt” ställe. Brukar gå bra att hålla stora avstånd och utomhus är man ju automatiskt.

   Vilken enorm tur att du hinner få hem en sista beställning från UK. Det finns ju dessutom risk att det blir en avtalslös Brexit. Och vilken tur att vi valde just det temat då 🙂

   Önskar dig en fin helg!
   Kram Anita

 10. HWIT BLOGG skriver:

  Hopplöst när det där bloggandet bara krånglar! Jag vet! HÄRLIGA bilder du bjuder på denna mörka decemberdag…
  KRAM och sköt om dig!
  Titti

  • Anita skriver:

   Vi är nog många som vet. Både WordPress och Blogger har ju gjort om rejält. Och trots allt så går det att hitta lite försiktiga färger även den här tiden på året, med noll soltimmar.
   Tack Titti, var försiktig och fin helg till dig!

   Kram Anita

 11. Marika skriver:

  Hej Anita!
  Trots att det är grått och disigt ute, lyckas du med att hitta fina vyer att fotografera. Det blåa diset blev speciellt. Tur att det fungerar igen med bloggen.
  Ha en riktigt skön 3;e Advent och Lucia.
  /Marika

  • Anita skriver:

   Tack Marika!
   Fast igår och idag var det så grått att då fick kameran helt stanna hemma. Jo, jag föll för det blå diset i fjärran, det var så vackert.
   Nu hoppas jag att bloggen fortsätter att fungera.

   En riktigt fin lucia och tredje advent till dig också!
   Kram Anita

 12. Lena i Wales skriver:

  Vad skönt att det fungerar igen. Beundrar din uthållighet och din kunskap att kunna lösa det mesta.
  Fina bilder. Beskådar de alla, men som oftast är så fastnar jag på en bild, ibland vet jag inte varför. Den bild jag fastnad för idag var den med björkarna och vet varför, så svenskt, vi har väldigt få vita björkar i UK och fick en känsla av Sverige och det jag saknar så mycket just nu. Sorgligt, men också så härligt att se och det inger ett hopp om att få återse det igen och allt vad det innebär av familj och vänner.
  Sköt om dig!

  • Anita skriver:

   Tack Lena! Ja jag är glad att det fungerar igen. Fast den här gången har jag inte gjort ett dugg. Felet låg hos WordPress och jag kunde inte påverka något.
   Förstår att du fastnade för bilden med björkarna. Björkar känns ju så typiskt svenskt och jag vet ju hur mycket du saknar familj och vänner i Sverige. Det är bara att försöka stå ut. En dag så kan vi resa igen och träffas och umgås. Jag har ju mycket som jag saknar också, det som känns mest just nu är ju körsången. Jag saknar väldigt mycket julkonserten i synnerhet som jag inte kunde vara med 2019 för då var jag ordentligt sjuk med feber och svår hosta. Hade det inte varit innan Corona så skulle jag trott att det var det jag hade.

   Sköt om dig och ha det så bra som det går!
   Kram

 13. Härligt att läsa att knappen är tillbaka. Jag gick in bakvägen, med målet att jag skulle överraska dig, bjuda tillbaka, men lyckades såklart inte komma fram till något vettigt.
  Fina bilder som alltid. Här är sol för första gången i december. Gissa om det ska utnyttjas.
  Kram, Bosse
  Ps. Hoppas jag inte sover och bara drömmer detta.

  • Anita skriver:

   Javisst är det härligt, om den nu fortfarande är det. Det är ju ett tag sedan jag skrev ett inlägg. Har drabbats av plötslig städiver och då gäller det att hänga i. Köket håller på att bli skinande rent. Glas och porslin diskas och torkas, skåp tvättas. Har funderat sedan i våras men det har stannat med det. Men nu så … Och här är det sol just nu också, i varje fall syns den ibland mellan molntussarna som far över himlen. Då blev det lite mer än 0,0 soltimmar i december ändå. Det var skönt att vandra i decembersolen på Lucy-promenaden.
   Hoppas du njutit av solen ordentligt idag! Ha en fin kväll!

   Kram Anita

 14. Man blir så lycklig när vädret äntligen är vettigt. Jag är så otroligt trött på allt det gråa – trots att det egentligen inte spelat mig nån roll. Jag är ju numera aldrig utomhus….. ;-(
  Det där med att bloggen krånglar, det är inte kul, skönt att det ordnat till sig! 🙂
  Det blir ingen behandling den här veckan. Eftersom jag blev så dålig sist (och är fortfarande) så har jag fått en vilovecka till…men på måndag ska jag till onkologen och få veta vad som ska hända. Det finns 4 alternativ; Dom lägger in mig direkt och ger mig en omgång till den 23 som är inbokad ”för säkerhets skull” (vad kul det blir över jul & nyår då), dom ger mig en omgång den 23 och hoppas på att jag inte reagerar så hemskt, dom ger mig en ny ”snällare” cocktail eller – vilket jag hoppas på – dom ger mig inga mer cellgifter, jag har ju fått 10 omgångar i alla fall….. 🙂 🙂
  KRAM/Susie

  • Anita skriver:

   Här kommer ett sent svar Susie. Men jag tror jag varit inne hos dig och kommenterat efter du skrev din kommentar.
   Jag blir oerhört trött när inte bloggen fungerar som den ska. Det var inget problem med den gamla redigeraren (den fick du inte testa för när du började med WP fanns bara den nya). Den nya är så komplicerad så det kommer säkert att uppstå en hel del problem i framtiden också. Då gäller det att bita ihop.
   Så idag får du besked om vad nästa steg är när det gäller cellgiftsbehandlingen. Vad det än blir så hoppas jag att det kommer att gå bra så att du får må hyfsat (efter omständigheterna) under jul och nyår.
   Lycka till idag!

   Kram Anita

 15. Visst fångade du diset snyggt därborta! Jag brukar ibland också roa mig med att leta färger när det är riktigt grått och trist. Inte i en deppig anda utan hur skulle jag tänka om jag skulle måla av det här. Vilka färger skulle jag välja och genast smyger sig en färgskala fram om än inte så bländande som övriga året.
  Allt gott
  /Anette

  • Anita skriver:

   Javisst syns diset även om det inte går att få fram känslan som den är i verkligheten. Jag brukar göra samma sak, leta färger i det grå. I år har det verkligen varit en utmaning och flera dagar har jag inte ens försökt. Intressant att tänka på vad som man skulle kunna tänka sig att måla, även en grå dag.

   Allt gott till dig också!
   Anita

 16. Kristinas oas skriver:

  Fina promenadbilder och ja, jag ser det blå diset! Måste ha varit så vackert.
  Kram Kristina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s