Bloggproblem …

Japp, jag har bloggproblem. Helt plötsligt försvann min ”Publicera-knapp” och ersattes med ”Schemalägg …”. Satt igår och chattade med WordPressfolket som inte förstod något men i varje fall visade hur jag skulle få tillbaka ”publicera”. Och visst fick jag tillbaka den, men så fort jag började skriva och tryckte på ”Spara” så försvann den igen. Ok, det skulle inte vara något problem om det inte vore för att redigeraren nu börjat leva ett eget liv …

Det började med förra inlägget. Det var när jag var klar med det jag upptäckte att ”Publicera-knappen” var borta. Kämpade länge för att försöka få det publicerat ändå, via kalendern. Inget hände. Höll säkert på i 5 minuter eller mer när plötsligt texten ”inlägg publicerat” kom upp. Har ingen aning om hur det hände eller varför. Hade jag gjort något för att det skulle hända eller hände det ändå …

Igår satt jag och testade med att skriva lite nonsenstext. Helt plötsligt dök det upp ”Inlägget publicerat”. Förmodligen via schemaläggaren som nu verkar leva sitt eget liv. Fick snabbt gå in och ta bort inlägget.

Nu har jag tillfälligt gått tillbaka till den gamla Classic Editor där det i varje fall just nu ser ut som vanligt. Får se hur det blir när jag försöker publicera.

P.g.a. dom här problemen tar jag lite bloggledigt nu. Kommer att gå in och läsa bloggar men lägger min egen på is t.v. och hoppas på att det kanske löser sig. Har faktiskt sett på supportforumen ett par frågor på exakt samma sak så det är inte bara hos mig det är problem.

Ha det så bra så ses vi förhoppningsvis så småningom! Inget inlägg utan åtminstone en bild. Har inga nytagna så det får bli en från december 2019. En vacker amaryllis med det mystiska namnet ‘Mystica’

Detta inlägg publicerades i Block editor, Blogg allmänt. Bokmärk permalänken.

33 kommentarer till Bloggproblem …

 1. Gunnel skriver:

  Jag har varit inne ett par gånger på din blogg när det visat hos mig att du publicerat något. När jag gått in har jag bara sett ditt förra inlägg. Trist när det blir så. Hoppas du får rätt på det snart. Ha det bra.

  • Anita skriver:

   Vilken tur att inte inlägget med nonsenstexten visade sig hos dig. Det höll jag på med samtidigt som jag chattade med WordPress och satt där och funderade (rörde inte ens tangentbordet) då det plötsligt blev publicerat. Utan min vetskap och godkännande. Fick snabbt gå in och ta bort det. Jag hoppas att det löser sig på något sätt. Jag har en annan gammal ingång som fungerar men den kommer att försvinna så den vill jag helst inte använda.

   Tack Gunnel och ha det bra du också! Ska snart titta in hos dig!

 2. Blomsterbönan skriver:

  Fin amaryllis! Pussa Lucy så får vi se när vi hörs igen! Till dess, ha det så bra!

  • Anita skriver:

   Javisst är amaryllisen fin. Hade hoppats på en sådan i år också men tyvärr hade dom stängt växthusen där dom brukar stå och sälja just den sorten. Trodde att det kanske skulle vara öppet för där håller man verkligen avstånd. Men icke. Får hoppas på nästa jul. Jag ska ge Lucy en liten puss från dig så hörs vi förhoppningsvis någon gång snart hoppas jag.

 3. walkaboutsweden skriver:

  Men hjälp så konstigt detta låter.
  En kanske dum reflektion….själv trycker jag aldrig på någon spara-knapp – allt autosparas ju efter ett par sekunder.
  Trött blir man i alla fall på strul. 😦
  Varm kram och God Jul & Ett Gott Nytt År – ifall vi inte ”ses” mer i december.

  Barbro

  • Anita skriver:

   Ja det är jättekonstigt. Jag trycker heller normalt inte på spara mer än någon gång utan kör autospar också. Men det verkar inte funka i och med det här felet. När jag går in och återställer i kalendern (enligt instruktion från WP för att få tillbaka Publiceraknappen) så blir det inte någon autospar längre utan jag är tvungen att spara själv. Och då går det tillbaka till ruta ett igen … alltså ”schedulera”. Låter det invecklat och underligt så är det bara förnamnet. Fungerar gör det i varje fall inte och dessvärre så lever ju den där scheduleraren även sitt eget liv och publicerar när jag inte vill. Så nu har jag gått tillbaka till den gamla Classic Editor tillfälligt. Men … just nu är jag trött på bloggen i och med det här så nu får det bli en paus. Då kanske jag får göra lite nytta hemma också 🙂

   Och även om vi inte ses här så kommer jag att läsa bloggar fortfarande så skriver du inlägg så kommer jag att titta in till dig 🙂 Men God Jul & Ett Gott Nytt År …utifall ❤

   Anita

 4. Marit skriver:

  Så kjedelig med bloggproblem, Anita. Det vet jeg alt om, og det er så ergerlig når det dukker om.
  Jeg håper du får en løsning på det. Så nydelig den amaryllisen var! Ja, nå er det amaryllistid, for nå selges de overalt. Får du dine til blomstre på nytt?
  Ha en fin kveld!
  Klem, Marit

  • Anita skriver:

   Ja det är jättetrist. Det värsta är att jag verkar vara rätt ensam om problemen också. Har sett ett par i supportforumen men dom har inte kommit till någon lösning. Och supporten som jag chattade med igår verkade inte hört talas om problemet så är vi bara några som har problem lär det ta tid innan det blir löst. Men det struntar vi i nu. Nu talar vi om amaryllis istället. Jag sparar aldrig mina, har helt enkelt inte plats för dom. Men i år ångrar jag nästan att jag inte gjorde det. Mystica var väldigt fin. Jag tog in fyra från uterummet igår som nu ska få växa till sig till jul.

   Önskar dig också en fin kväll!
   Kram Anita

 5. Fy så jobbigt, hoppas att jag slipper de problemen för jag har jättesvårt att prata med support när de bara talar engelska.
  Underbar Amaryllis i alla fall.

  • Anita skriver:

   Jag tror inte du behöver oroa dig Annemor. Om du inte har några problem så kommer det nog att fortsätta fungera hos dig. Tror det är ett fåtal som har problemet och jag verkar vara en av dom. Har sett frågor på forumen med exakt det problemet och det är säkert någon programändring som är gjord som inte testats ordentligt. Jag avvaktar och se om det blir bättre. Tills dess får jag njuta av mina amaryllis. Den på bilden är från förra året men jag har fyra nya som jag med spänning väntar på ska slå ut.
   Ha en fin dag!

 6. Märtha skriver:

  Usch, så otrevligt! Jag som tänkt reblogga en mängd inlägg från 2015 från och med 11 december! Få se hur det går… Amaryllis, alltså! Vi köpte tre 2019, jag satte ut dem i ett hörn i somras, tillsammans med en azalea, vattnade när jag kom ihåg, naturen skötte resten. Tog in dem och tömde dem ur krukorna i slutet på september, planterade dem på nytt för en vecka sedan. Två sänder upp blomknopp, en endast blad. Och halva azalean dog, den andra halvan blommar, och nytt grönt växer upp. Rena rama turen, alltihop! Hoppas höra av dig snart igen! God Jul!

  • Anita skriver:

   Tror inte det är någon fara för dig Märtha. Det är bara vissa som har problem och typiskt nog så är jag en av dom. Och i värsta fall går det att använda den gamla editorn. Så småningom kommer det förhoppningsvis någon programuppdatering hos WP som löser det hela. Men det kan ta sin tid så jag ligger lite lågt så länge felet kvarstår.
   Men så kul att du lyckats få knopp på en av amaryllisarna. Även om den andra bara visar blad så ska du se att den också kommer att visa en knopp så småningom. Och en halv azalea är bättre än ingen alls. Fortfarande inget i brevlådan. Hm, hoppas att det kommer något idag, annars börjar jag bli orolig.
   Ha en bra dag! Lika mörkt och grått som vanligt här …

 7. Anki skriver:

  Så tråkigt med bloggproblemen – vet ju hur det känns när det krånglar – och detta är ju mycket värre än mina galleribekymmer! Kommer att sakna dina fantastiska inlägg och hoppas verkligen du återkommer! En alldeles sagolik bild på denna underbara amaryllis! Såå vacker!
  Ha det gott!
  Kram

  • Anita skriver:

   Hej Anki!
   Ja det var lite jobbigt när jag skulle publicera mitt förra inlägg och upptäckte att det inte fanns någon publiceraknapp. Hur det blev publicerat vet jag fortfarande inte. Men det värsta var när jag satt och testade och skrev nonsenstext och plötsligt så publicerades det mitt i skrivandet. Då insåg jag att jag måste nog ligga lågt ett tag med blogginlägg. Men … det går i varje fall att använda gamla editorn och den är som vanligt. Så känner jag att jag vill ha ut ett inlägg innan dom har löst problemet (vilket säkert kan ta lång tid) så kan jag använda den.
   Amaryllisen blev en favorit förra året. I år har jag fyra nya sorter som jag med spänning väntar på ska visa sina blommor framåt juletid. Då ska jag föreviga dom med kameran tänkte jag. Sedan gäller det bara att få ut dom i bloggen. Men det får ordna sig!
   Ha det gott du också!
   Kram Anita

 8. Marika skriver:

  Hej Anita!
  Det är inte roligt när det är problem med bloggen. Blogger har också gjort en uppgradering som förorsakar problem här och där. Hoppas det löser sig. Amaryllisen Mystica är väldigt fin, köpte ingen spindelamaryllis i år, men de är riktigt fina. De andra står och växer till sig, knoppar på alla utoms en.
  Ha det bra /Kram Marika

  • Anita skriver:

   Hej Marika!
   Nej det är inte roligt. Här verkar jag också vara en av få som drabbats vilket kan göra att det kommer att ta tid innan felet blir fixat. Men som tur är kan jag använda gamla versionen om det skulle gå alltför lång tid. Den finns kvar ett tag till. Hoppas det löser sig med Bloggers uppdatering också. Ju mer avancerat det blir, ju mer fel inträffar verkar det som.
   Och amaryllis. Jag har köpt fyra andra sorter i år och dom har jag nu tagit in från uterummet så dom står på olika ställen, knoppiga och fina. Längtar efter att se hur dom blir när dom slår ut. Hyacinter köpte jag också men dom står kvar därute för att inte slå ut för tidigt. Dom vill jag inte ska blomma förrän till julafton.

   Ha det så bra du också!
   Kram Anita

 9. Rosor och ruiner skriver:

  Men vad trist för dig! Och för oss med, som missar dina fina bilder! Sånt där krångel är väl för tråkigt. Hoppas det löser sig snart!
  Underbar amaryllis!
  Kram och ha det fint!
  Gunilla

  • Anita skriver:

   Ja det är jättetrist och ingen bättring i sikte. Flera har problemet men WordPress ställer sig oförstående. Men jag kan fortfarande göra inlägg via den gamla editorn men … den kommer att försvinna så småningom så det är ingen hållbar lösning. Ibland känner jag faktiskt att det är dags att sluta blogga och bara följa andra bloggar. Men samtidigt har jag ju haft bloggen som egen dagbok och det är ett bra ställe att lägga ut bilder och text på. Men, det går ju alltid att skriva och lagra en dagbok på datorn, den behöver ju inte vara i bloggform. Men amaryllisen från förra året, den var fin och blev en favorit 🙂

   Tack Gunilla och fortsatt fin vecka till dig!
   Kram Anita

 10. Lena i Wales skriver:

  Fy, vad jobbigt.
  Hopps verkligen att de inte tar bort classic. Jag har försökt med den nya, men så mycket går fel att jag fortfarande håller mig till den gamla, vilket ju inte kommer att håll i framtiden. Så tråkigt med denna ”omläggning” när den gamla fungerade så bra.
  Sköt om dig!

  • Anita skriver:

   Ja det här var verkligen trist. Och det verkar bara vara ett fåtal som råkat ut för det så det lär nog inte vara någon högre prioritet hos WP att rätta felet. Vill egentligen inte gå tillbaka till den gamla editorn i och med att den ska försvinna men om jag vill ha ut några inlägg på ett säkert sätt så måste jag. Och som du säger, den fungerar ju så bra. Vi får hoppas att den blir kvar ett bra tag till under nästa år.
   Tack Lena, ha det bra och var försiktig!

 11. Znogge skriver:

  Jag har samma problem men har hittat en lösning som fungerar. Jag klickar på publicera nu i stället som finns i högerkolumnen. Där kan man markera återställ och så kommer publicera upp. Men visst är det väldigt irriterande och visst är det något fel i wordpress. Jag tycker att det fungerade mycket bättre med den gamla redigeraren.

  Ha en bra dag!

  • Anita skriver:

   Men … då är det ju inte bara jag! Så skönt att höra (även om det är tråkigt att även du är drabbad). Har sett en del frågor på forumet om det också men WP verkar oförstående. Jag gör precis som du men så fort jag försöker spara så kommer Schedulera upp igen. Har försökt att bara autospara inlägget istället (vilket ju görs med jämna mellanrum) och det går till viss del men så helt plötsligt så kommer Schedulera upp igen … pust. Och en gång så publicerades ju inlägget medan jag satt och skrev och en gång så dumpade programmet och en ruta kom upp med att ”ett fel uppstod vid autospar”. Jag skriver ju rätt långa inlägg också så redigeraren får väl spader 🙂 Men, det går fortfarande att använda gamla redigeraren så jag kör nog den ett tag så får vi se om dom fixar det här. Hör av dig om du inte vet hur man når den så ska jag tala om hur man gör.

   Ha en bra dag du också och jättetack för att du hörde av dig och berättade.

   • Znogge skriver:

    Hej igen!

    Jag har testat tre gånger och nu verkar det fungera som vanligt igen! Håller i alla fall en tumme för det 😀

    Kram och god fredag!

    • Anita skriver:

     Oj, kommenterade precis hos dig när jag fick notering om en ny kommentar hos mig 🙂 Jag har precis testat och det fungerar hos mig också! Toppen! Nu håller vi tummarna att det fortsätter fungera. Tack för att du berättade 🙂
     Kram och en riktigt fin fredag till dig!

 12. Lollo skriver:

  Vad tråkigt att det krånglat. Man blir så frustrerad.
  Jag har tack och lov inte märkt något av det där. Fast jag bloggar ju så ”stötvis” att jag kanske missat det.
  Hoppas att det ”håller sig i skinnet” nu!
  Hoppas också att du haft en fin 3:e Advent och Lucia ❤
  Kram

  • Anita skriver:

   Ja visst blir man frustrerad. Hoppas som sagt att det kommer att fungera nu. Bloggar inte så ofta jag heller just nu. Och nu har jag dessutom drabbats av städiver så nu blir det nog inte så mycket heller 🙂
   Halva veckan har gått. Lucia och advent blev bra och snart är det fjärde advent.
   Ha en fortsatt fin vecka!
   Kram Anita

 13. Kristinas oas skriver:

  Fy vad jobbigt, men läser i kommentarerna att det löste sig. Tur det! ❤
  Själv kör jag fortfarande med klassisk eftersom jag har så många utkast i Historien om vår trädgård påbörjade eller klara… Får ta tag i den nya redigeraren när jag har kommit i mål med serien om ett tag.
  Kram Kristina

  • Anita skriver:

   Ja det har löst sig, i varje fall för tillfället. Det är tur att den klassiska fortfarande finns att gå tillbaka till. Har en känsla av att den nya innehåller så många block och funktioner att det kommer att dyka upp problem lite då och då. Här var ju ett problem som ett fåtal användare drabbades av och naturligtvis var jag en av dom. Glad bara så länge som det fungerar. Den nya är annars inte så komplicerad om man bara skriver text och lägger in bilder. Bildspel är också enkelt. Om du kör fast med något så får du gärna höra av dig. Även om jag är långt ifrån någon expert (mycket långt ifrån) så har jag ju i varje fall använt den ett tag och kan jag hjälpa till med något så gör jag det mer än gärna.

   Kram Anita

 14. Ibland kan datorproblem driva en till vansinne…..fast oftast är man tacksam för att den finns och kan sysselsätta en i trista tider!
  KRAM/Susie

 15. Hej,

  Det du vet säkert hur man ändrar till klassik layout men skriver det här för säkerhetsskull: WordPress. Adminpanelen –> settings och välj där classic eller block editor.

  Mvh // Niklas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s