Farväl september 2020 …

Så var det då dags för den sista dagen i september, detta märkliga år 2020. Men naturen bryr sig inte om pandemier och andra konstigheter, den går på som vanligt. Och tur är väl det. I år så blev septembers träd ovanligt färgsprakande och det bästa är att färgerna kommer att spilla över i oktober. Ja troligen så blir dom då än mer sprakande innan dom till slut faller till marken och lägger sig där som en matta.

Tog kameran med på eftermiddagspromenaden fast jag inte skulle. Laddade ner bilderna när jag kom hem fast jag inte skulle. Valde ut några till ett inlägg fast jag inte skulle göra något inlägg. Har en massa annat att göra. Men ok, ett farväl till september 2020 hinns väl ändå med …

Vatten och speglingar … ja det gillar jag ju …

Träd som glöder är jag också svag för …

Och att leta efter ljuset i skogsbackarna …

Tänk att få gå och sparka runt bland dom här löven. Det gick dessvärre inte då dom befann sig bakom ett elstängsel …

En stig som leder någonstans måste väl också få vara med …

Och avslutningsvis kan jag konstatera att allt är inte färgsprakande. Men det är ju fint att se lite frodig grönska också, så här den sista septemberdagen …

Och det fick bli den sista bilden i detta snabba inlägg. Hoppas ni får en bra avslutning på september och en bra kommande månad … oktober!

Detta inlägg publicerades i Dagbok, Höst. Bokmärk permalänken.

29 kommentarer till Farväl september 2020 …

 1. Marit skriver:

  Jeg synes at du bare skal fortsette med å lage blogginlegg, Anita, alt annet kan jo vente 🙂
  Bildene dine er så vakre at de fortjener å bli vist frem 🙂
  Ja, tenk å kunne gå igjennom alt det løvet. Det ser så vakkert ut der det ligger.
  Huff, det er skummelt hvor hurtig tiden går.

  Ønsker deg en fortsatt fin kveld!
  Klem, Marit

  • Anita skriver:

   Tack Marit 🙂
   Ja att sparka i löven gjorde jag som barn. Blev sugen på det men det kommer nog tillfällen. Hösten har ju bara börjat men samtidigt känns den som den varat länge.

   En fortsatt fin lördag till dig!
   Kram Anita

 2. Så fina septemberbilder. Jag önskar dig en härlig oktober.

 3. Kristina Skoglund skriver:

  Det är synd att löven faller, tiden går. Vackra bilder vi får hoppas att oktober blir fin. Kram Kristina S

  • Anita skriver:

   Tack Kristina!
   Ja tiden går och löven faller. Men vi får försöka njuta av de vackra färgerna naturen visar upp nu. Och vi hoppas på en fin oktober.

   Ha en fin helg!
   Kram Anita

 4. Anki skriver:

  September gick med rekordfart! Oktober står nu här och hälsar oss välkomna – hur månaden blir får vi se, men det milda vädret får gärna fortsätta ett tag till!
  Vilken tur att du tog med dig kameran! Fantastiska bilder! Och vilken tur att du beslutade dig för att göra ett inlägg, annars hade vi ju inte fått se dem! Tack för den fina höstpromenaden Anita!
  Kram

  • Anita skriver:

   Tack Anki 🙂
   Ja visst gick september fort. Nu har vi redan den 3 oktober. En vind blåser men det är tvåsiffriga plusgrader. Löven blir mer och mer sprakande. Nu gäller det att ta vara på den här tiden. Det gäller att inte glömma kameran på promenaderna.

   Önskar dig en fin helg!
   Kram Anita

 5. Eva, storasyster skriver:

  Som vanligt underbara bilder från ditt kameraöga, käraste Hjärtesyster! Idag ska Lena och jag hälsa på hos Eva och vi får komma in på boendet. Jag har ju inte sett hennes rum på Glasberga. Det ska bli roligt tycker jag. Kan i och för sig tycka att tidpunkten för att öppna upp inte är helt optimal, eftersom smittan tycks öka bland yngre och de har väl äldre personer i sina släktled kan jag tänka mig. Varför kan inte de yngre vara lika försiktiga som vi äldre kan man ju undra.
  Jag skull egentligen ha städat idag, men penicillinet gör att jag känner mig litet trött. Dammtussarna ligger nog snällt kvar tills i morgon.
  Hälsa så gott och krama Lucy från moster

  • Anita skriver:

   Kära hjärtesyster, tack ❤
   Hoppas det gick bra med besöket hos Eva. Jag gissar att hon blev glad när ni kom. Tyvärr är det ju så att smittan ökar igen men det var väl inte helt otippat. Vi får fortsätta hålla ut och hålla i. Och förhoppningsvis så kanske de yngre inser att det nog "inte är över" utan att dom måste skärpa sig.
   Dammtussarna ligger alltid kvar. Som små husdjur 🙂 Du ska ta det lugnt tycker jag. Själv känner jag mig lite urrig idag men jag tror att det beror på att jag vaknade vid två inatt och kunde inte somna om förrän bortåt halvfem. I varje fall hoppas jag att det bara är det.

   Var försiktig nu kära hjärtesyster!
   Kramar från oss tre

 6. Lena i Wales skriver:

  Underbara höstbilder med fantastiska höstfärger.
  Så ser det inte ut hos oss här i Wales ännu, men det är väl på väg.

  • Anita skriver:

   Tack Lena!
   Nej ni ligger ju lite efter oss men hösten är på väg. Det känns som det gick fort här i år. Helt plötsligt brann träden. Men vackert är det.

   Ha en fin helg!

 7. Ulla skriver:

  Hösten är fantastisk och jag älskar hösten med alla färger, svamp och behaglig temperatur, i alla fall denna september 🙂 Dina bilder är verkligen härliga och färgrika! Det var väl tur att du tog kameran med dig! Jag vågar nästan inte gå ut utan kameran, ifall man skulle missa något….. 🙂
  Kram Ulla

  • Anita skriver:

   Ja hösten är fantastisk. Fast någon svampplockare har jag aldrig varit. Svamparna gömmer sig när jag kommer gångande 🙂
   Jag hade alltid kameran med mig förr men så började jag få problem med axlar och nacke och har bara med den ibland. Men sedan jag helt slutade med att stirra i mobil och på läsplatta och nu bara använder stationära datorn har det blivit bättre. Så snart kan jag nog ha den med på promenaderna igen 🙂 Skulle haft den igår morse då en jättelik måne var på väg ner bakom träden. Helt magiskt men kameran låg hemma.

   Ha en fin helg!
   Kram Anita

 8. walkaboutsweden skriver:

  I år tycker jag mig ha märkt att björkarna är alldeles särskilt fina. Andra år tycker jag att löven har fallit av så snabbt, så att jag nästan inte har hunnit uppfatta om de var vackra eller inte.
  Ett fina-björkar-år alltså. 😉
  Tycker att det syns i ditt inlägg också.

  • Anita skriver:

   Ja det stämmer, björkarna är ovanligt fina i år. Och lönnarna! Oj som dom brinner. Tror det var de kalla nätterna vi hade i början av september som gjorde det. Idag blåser det en del men jag hoppas att vinden låter löven sitta kvar på träden så vi får njuta av höstprakten ett tag till.
   Tack Barbro!

 9. Marika skriver:

  Hej Anita!
  Det är magiskt med alla fina färger på hösten, och det har september bjudit på. Du visar det så fint med dina bilder. Idag skall jag försöka få planterat de sista växterna, för i år.
  Ha en trevlig helg /Kram Marika

  • Anita skriver:

   Hej Marika och tack!
   Den här hösten är färgerna ovanligt fina. Lönnarna riktigt brinner i naturen. Hoppas det blev en lyckad dag igår, att planteringen gick bra.

   En trevlig helg till dig också!
   Kram Anita

 10. Carina skriver:

  Härliga septemberbilder! Jag är både med och inte med på årstiden. Färgerna finns där nog fast jag inte direkt sett dem. Kanske är jag för fokuserad på annat… Men i morron ska vara sista fina dan den här perioden så jag får ta och lyfta blicken… Jo förresten gaffelolvonet är rött 🙂

  Kram, Carina

  • Anita skriver:

   Tack Carina!

   Ja du måste lyfta blicken. Hos oss är det ovanligt vackra höstfärger i år så jag antar att det är det hos dig också. Men jag vet, ibland är man fokuserad på annat. Fast där ser du, du har ju sett det röda gaffelolvonet 🙂

   En fin helg till dig!
   Kram Anita

 11. Gabriela skriver:

  What a beautiful place, I’m impressed!
  You have a wonderful blog. It is a pleasure to read 😉 🌺💞

 12. Vad himla bra att du gjorde tvärtom fast du inte skulle. 😉 Kombinationen som råder nu är fin. En mix av grönt, gult och rött. Att sparka i löv får man aldrig bli för gammal för. Kan höra min mammas röst när jag hade på mina nya höstskor och hon trodde att hon skulle lura mig med att det kunde finnas ”faror” i högarna. Sådant gick jag inte på. 🙂
  Din personliga och fina text i kombination med de vackra bilderna gör att bloggbesökaren får full valuta och nästan upplever, att vara med på promenaden.
  Kram, Bosse

  • Anita skriver:

   Javisst var det bra, ibland ska man göra tvärtom 🙂
   Och nu ska du höra … precis samma sak sa min mamma till mig. ”Du ska inte sparka runt i löven. Man vet aldrig vad som ligger begravt där”. Det kanske är en typisk mamma-kommentar. Och samma här, jag gick inte på det 🙂
   Och så vill jag tacka lite extra för dina fina ord. Så roligt att du tycker om att vara med på mina promenader.

   Kram Anita

 13. Kristinas oas skriver:

  Tack för att vi fick följa med på en fin höstpromenad. 🙂
  Kram Kristina

 14. Anni skriver:

  September ja, det blev ju en annorlunda månad. Så mycket man inte vet om vad som kommer att ske.
  Men nu tror jag att jag är ifatt hos dig ❤

  • Anita skriver:

   Ja september blev verkligen annorlunda för dig. Och visst är det så att du nu är ifatt hos mig, och jag är ifatt med att svara på dina alltid så trivsamma kommentarer. Det har varit ett rent nöje att läsa dom och att skriva svar.
   Tack och kram på dig ❤

 15. Pingback: Årskrönika 2020 | Anitas blogg … De fyra blomsterhaven

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s