En liten hälsning och önskan om God Jul …

Hej ni alla! Här kommer en hälsning i denna grå och milda juletid. Den enda is som går att skåda är väl isen min blogg legat på 😉

Skämt åsido … här har varit sjukdomar som avlöst varandra. Först den eländiga förkylningen och därefter en långdragen magsjuka. Men nu börjar vi komma på fötter igen och försöker få till lite julstämning.

Jag kommer efter jul att börja jobba med min årskrönika så det blir fortsättningsvis inte heller så mycket bloggande från mig … inte förrän nästa år. Men då … då kommer jag tillbaka med nya friska (hoppas jag) tag både med egna blogginlägg och kommentarer hos er andra.

Några julblommor som blommar har jag inte att visa upp i min julhälsning men väl något annat som gladde mig idag när jag kom ut i uterummet. En blommande vit kamelia i det grå mörkret. Och den får symbolisera att idag klockan 05:19 inträffade vintersolståndet. Den får symbolisera att det nu vänder och vi går mot ljusare tider. Och den får symbolisera ljuset som försöker besegra det mörker vi har just nu.

Så … med min vita kamelia vill jag önska er alla en riktigt God Jul!

Detta inlägg publicerades i Camellia japonica, Kamelia. Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till En liten hälsning och önskan om God Jul …

 1. walkaboutsweden skriver:

  Tack Anita!
  Önskar dig sköna och glada helger framöver.

 2. Tack Anita!
  Önskar dig och dina nära och kära en riktigt God Jul!

 3. Marit skriver:

  Hej Anita!

  Så godt at du begynner å bli frisk igjen. Nydelig bilde av din hvite Camellia!
  Jeg ønsker deg en riktig god jul!

  Klem, Marit

 4. Märtha skriver:

  Skönt att det känns bättre! Min fulla medkänsla, och önskan om ett Mycket Bättre 2020! Jag snöade in på kamelior igen en gång, besökte Madeira sista veckan i november, och… När du har tid och ork, läs i min blogg. Nu kommer vi att fira en lugn jul utan några som helst måsten – förutom en massa skrividéer som jobbar på att få komma ut! Ha det gott! Märtha

 5. Maries Photos skriver:

  Skönt att du är på bättringsvägen så här nu när julen närmar sig och man ska förbereda för lite julmat och trevligt umgänge. Tack också för det ljus du sprider genom din trevliga blogg. Och nu går vi mot ljusare tider också och det känns härligt.
  Jag önskar dig en riktigt GOD JUL !
  Kram /Marie

 6. Lena Skog skriver:

  En riktigt God Jul och Gott Nytt År önskar jag dig och din familj inklusive lilla vovven. Tack för alla dina vackra bilder och fina berättelser.
  Varm julkram från Lena

 7. Ulla skriver:

  Så härligt med din blommande kamelia! Och skönt att du mår bättre nu.
  En riktigt God Jul önskar jag dig!
  Kram Ulla

 8. Stackare, det är aldrig trevligt att vara sjuk – men att vara det inför julen gör det 10 gånger värre!
  Själva är vi igång som vanligt även om åldern gör att man inte orkar göra ALLT själv längre, vilket jag hatar. Jag VILL kunna göra det jag gjorde för 20-30 år sen – men å andra sidan finns inga släktingar kvar som kan äta all mat jag bullade upp då. Så nu har jag gjort allt utom Janssons som jag ska göra i morgon när jag ändå måste skala en massa potatis (det enda köksjobb jag hatar). Rolle som inte är speciellt duktig – faktiskt urusel på att laga mat och julpynta – får göra nästan all städning (han är nästan pedant) samt ta hand om all disk. Både den som blir när jag lagar julmat och sen den efter det vi och gästerna ätit den. Så man kan säga att vi delat upp hushållsarbetet bra….. *fniss*
  KRAM och GOD JUL
  Susie, Rolle & Santos

 9. Rosor och ruiner skriver:

  Inte roligt med sjukdomar inte! Skönt att du är på bättringsvägen, hoppas nu du får en skön frisk och God Jul!
  Kram Gunilla

 10. Kristinas oas skriver:

  Eländigt med sjukdomar, men skönt att det går åt rätt håll! Kamelian är det vackraste tecknet på den vår som kommer. God Jul!
  Kram Kristina

 11. GladiGrönt skriver:

  Tyvärr är det förkylningstider och magsjukan blir man ju helt utslagen av. Hoppas du ändå har det fint under helgerna. Jag har tagit influensasprutan i år. Gillar inte den, men blev så dålig i fjol så det vill jag aldrig ha igen. Vacker kamelia! Ha det gott/ Monica

 12. Carina skriver:

  God Fortsättning och God bättring önskar jag dig 🙂 Och själv är jag superglad för nu kan jag se din blogg på ett normalt sätt igen.

  Gott Nytt År! Kram, Carina

 13. Anni skriver:

  Hoppas verkligen att det blev en fin jul hos dig, trots alla sjukor. Att glädjas åt en kamelia i blom är ett tydligt friskhetstecken! Önskar dig ett bra slut på året och ett riktigt friskt och härligt nytt år så småningom!
  Varma kramar!

 14. Lena i Wales skriver:

  Hoppas ni blev friska och hade en fin jul.
  Ser fram emot din årskrönika.
  Gott nytt år!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s