Den 20 mars kl 22:58 – Vårdagjämning

Trodde inte vårdagjämningen inträffade förrän den 21 mars men såg att det var redan idag … eller sent ikväll, närmare bestämt kl 22:58! Och precis som jag såg att det var idag det skulle ske så började solen skina efter förmiddagens moln och regn. Var tvungen att ta några bilder för att fira den stora dagen. Hade inte så mycket att ta på men en bedagad tulpanbukett fick agera modell …

Och ett par kameliabilder fick slinka med också …

Önskar er alla en skön vårdagjämning, Själv håller jag som bäst på att laddar inför trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar imorgon!

Detta inlägg publicerades i Camellia japonica, Kamelia, Vårdagjämning. Bokmärk permalänken.

15 kommentarer till Den 20 mars kl 22:58 – Vårdagjämning

 1. Marit skriver:

  Hej Anita!

  Ja, jeg trodde også det var i morgen. Det er godt at våren er her i følge kalenderen om ikke annet 😉
  Vakre camelliablomster!

  Ønsker deg en fin dag!
  Klem, Marit

  • Anita skriver:

   Ja som sagt, vi får var glad att våren kommit till kalendern i varje fall. Men idag skiner i varje fall solen vilket är härligt. Men det envisas med att blåsa lite kalla vindar. Men det hör kanske våren till. Något som definitivt hör våren eller kanske vårvintern till är i varje fall kameliorna. Dom njuter jag av varje dag nu.

   Önskar dig en fortsatt fin vårdagjämningsdag!
   Kram Anita

 2. Åh vilka otroligt vackra bilder! Jag måste nog köpa mig en bättre kamera, jag gillar ju att fota men kan inte ta så vackra närbilder!!
  KRAM/Susie

  • Anita skriver:

   Tack Susie! Jag skulle inte kunna vara utan mitt macroobjektiv. Tror dessutom att det nu finns många nya kameror som har bra närbildsfunktionalitet inbyggt, så man inte behöver ha separata objektiv.

   Kram Anita

 3. Marika skriver:

  Hej Anita!
  Vackra bilder, tulpanerna är dekorativa från knopp till kompost. Vädret har förändrats, det är vår i luften, och trädgårdsmässan brukar vara startskottet. Hoppas det blir så i år också.
  Ha det fint/Marika

  • Anita skriver:

   Hej Marika!
   Javisst är det så med tulpaner, dom åldras ofta vackert, en del är faktiskt vackrast när dom börjat vissna.
   Trädgårdsmässa blev det i två dagar för mig. Hade faktiskt tänkt åka dit idag också för att se om dom sålde ut kamelior billigt men det fick vara. Två dagar räcker 🙂

   Ha det fint du också!
   /Anita

 4. Fina foton som vanligt. Lycka till med uppladdningen.
  Kram Bosse Rauk

 5. Anni skriver:

  Underbara foton! Ibland kan man bara inte låta bli att fotografera tulpaner, men när man hittar flera år gamla tulpanfoton i datorns arkiv blir man lite trött på sig själv 😉
  Lyckliga du som har blommande kamelior nu. Så vackra!
  Hoppas att ditt strul med kommentarer bara var övergående, man blir så besviken när man formulerat en lång kommentar och den bara far ut i cyberrymden.
  Vad tyckte du om Nordiska trädgårdar? Jag blev väldigt besviken på idéträdgårdarna, men fick i alla fall köpt det jag ville ha.
  Kram!

  • Anita skriver:

   Jag brukar inte ta så där jättemånga bilder på tulpaner, tycker egentligen dom är svårfotograferade. Mitt arkiv svämmar över av en annan blomma, blåsippan. Snart dags för den igen 🙂 Och så har jag ju en hel del bilder på kamelior förstås för dom är jag verkligen lycklig att jag har och att dom trivs så bra.

   Jag vet inte vad det är det där med kommentarer på blogger. Dom försvinner jätteofta ut i tomma intet för mig. Och det spelar ingen roll från vilken dator jag kommenterar så det verkar ligga i blogger på något sätt. Har hört flera som har problem. Jag har väl råkat vara inne och kommentera när det är problem kanske, jag vet inte. Men jag ger inte upp 🙂

   Jag reagerade precis som du på idéträdgårdarna. Vi letade och letade. Till slut sa min väninna, ”men här är en av dom” … vi fattade inte ens att det var en idéträdgård. Jag fotograferade inte en enda av dom. Däremot älskade jag miniatyrträdgårdarna. Jag gillade annars att dom var tillbaka i stora hallen igen. Det kändes mycket luftigare men jösses så svårt det var att hitta. Jag gick vilse hela tiden, det var väl nackdelen.

   Kram Anita

 6. Carina skriver:

  Åååh så härliga bilder av tulpanerna… ..ljuset 🙂 Kameliorna är läckra – vet du vad den röd-vita heter? Jag blev förvånad över att alla kameliorna på Plantagen var namnade men trots det så tog jag bara exemplar där knopparna visade rimlig färg mot namnet på etiketten 🙂

  Kram, Carina

  • Anita skriver:

   Tack Carina, ja ljuset var det jag var ute efter 🙂
   Den röd-vita har jag inget namn på. Den är köpt i en vanlig blomsterhandel i ett varuhus och det stod bara Camellia på den, tyvärr. Den är min allra bästa kamelia. Växer så det knakar och blommar så det knakar också.
   Jag såg också att Plantagen hade namnen utsatta. Jag tittade på kamelior på trädgårdsmässan. Knopparna såg helt olika ut men … namnet var detsamma på dom alla. Känns lite märkligt.

   Kram Anita

 7. Lena i Wales skriver:

  Underbara bilder!
  Önskar dej en fin söndag!

 8. Pingback: Årskrönika 2019 | Anitas blogg … De fyra blomsterhaven

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s