En statusuppdatering …

Hej alla!

Det är tyst från mig, både när det gäller blogginlägg och kommentarer. Har ju, som jag skrivit i tidigare inlägg, problem med det mesta p.g.a. min gamla dator. Men … nu har jag beställt en ny och hoppas få den nästa vecka. Men sedan kommer ju allt annat med att få över alla bilder från min gamla (15 års bilder), skaffa nytt fotoprogram etc. Dessutom måste vi få till vårt nätverk i huset. Så det kommer nog att vara lite tyst från mig ett tag framåt också.

Jag läser era blogginlägg på min läsplatta men vill försöka undvika att sitta vid den för mycket så därför skriver jag inga kommentarer. Märker i min nu mycket onda nacke att ”läsplatteställningen” inte är speciellt bra. Nu har jag ”pallat upp” den så jag kan sitta i lite rakare ställning och läsa på den. Det är bara att konstatera, alla år på jobbet med datorarbete börjar visa sig nu. Den beryktade gamnacken.

Men … icke för ty! Nu blir det i varje fall ett inlägg med några bilder (tog mig 1 timme att ladda upp så ni kan ju tänka er att jag inte vill hålla på med det så ofta). Men då det här även är min dagbok så är det viktigt för mig att dokumentera vad som händer, i synnerhet vädermässigt.

Nu förflyttar jag mig tillbaka ända till den 20 januari då det var en vacker vinterdag. Vi var ute vid Taxinge (som vanligt) och kunde konstatera att vattnet var öppet och färgerna isande blå …

I början av februari kom en del snö. På lördagen den 2 februari var T ute och skottade uppfarten och trottoaren. På natten mot söndagen, den 3 februari, var jag uppe på toaletten och såg att det snöade men ”inte så farligt”. Men på morgonen när vi klev upp, då såg vi hur mycket snö det kommit. Visst var det vackert när man tittade ut över grannskapet …

Men när jag tittade ut i trädgården kunde jag konstatera att jag var tvungen att gå ut och göra en insats. Vårt rådjursstängsel hade lagt sig ner liksom måbärshäcken …

Efter att ha pulsat fram i snömassorna och tagit bort snö fick jag ordning på stängslet igen …

Sedan var vi ute och skottade i flera timmar innan vi gick in och lagade mat och åkte iväg för att titta på årets Täljerevy vilket alltid är trevligt.

Den 4 februari inleddes med gnistrande kallt väder och solsken. En vacker vinterdag …

En koltrasthonas fjäderdräkt lyste i varma nyanser i solskenet …

Men det var inte många dagar snön låg kvar. Efter den tillfälliga köldknäppen kom värme och regn. Snön smälte och nätterna med temperaturer runt nollan eller någon minusgrad gjorde alla gångvägar förrädiska. Den här vintern har jag levt med mina Icebug på fötterna för jämnan känns det som.

Den 17 februari var vi återigen vid Taxinge. Nu var dagen lite mulen och färgerna helt olika de som var i januari. Nu hade återigen isen lagt sig …

Idag, den 23 februari, är det mulet och blåsigt. Igår natt hade vi minus 10 grader men idag är det återigen plusgrader. Det spås bli många plusgrader men det återstår att se om det blir det även här. Det pratas mycket om att våren är på ingång. Jag kan i varje fall konstatera att som vanligt ligger snön djup i vår trädgård. Men jag är faktiskt glad över det, kommer aldrig mer att klaga över vår blöta tomt.

Det här var alltså en statusuppdatering. Nu vet ni varför jag är så osynlig i bloggvärlden. Men förhoppningsvis ska det bli en förändring om några veckor, om jag får igång allting. Måste säga att jag både ser fram mot och bävar över allt som måste göras.

En trevlig helg till er alla!

Detta inlägg publicerades i Allmänt, Vinter. Bokmärk permalänken.

18 kommentarer till En statusuppdatering …

 1. Märtha skriver:

  Hälsningar härifrån! Nackprobelm känner jag inte till, men minsann dator- och nätverksproblem! Och sådana är inte alls trevliga i dagens värld. Jag har löst problemet med bilder så att jag vid slutet av varje kalenderår flyttar årets bilder till ett yttre minne, min ”svarta låda”. Då behöver jag inte flytta vid varje datorbyte. Trots att jag hoppas att den här datorn kommer att tjäna mig länge. Den här är min fjärde på mindre än tio år… Konstaterade att i mina blogginlägg illustrerar bilderna texten, i dina är fina bilder huvudsaken! Hoppas du får hjälp för din nacke!! Nätproblemen går lättare att åtgärda… Kramar!

 2. Eva skriver:

  Underbara chillasyster! 💝💝 Älskar dig/er, dina underbara bilder och dina mycket trevliga blogginlägg! Det är inte alltid jag kommenterar, men du vet att jag alltid läser dem och njuter av de vackra bilderna. Är glad för din skull att du äntligen fått tag på en ny dator, som du vill ha. Att du dessutom hittade säljare som visste vad de talade om!
  Önskar er en underbar helg! ❤❤❤
  Många kramar
  Storasyster

 3. Vackra vinterbilder. Ni har verkligen haft rejält med snö. För egen del föredrar jag snön på bild snarare än i verkligheten, så jag bor ju i rätt ända av landet. Här är det barmark, och tjälen har släppt så det känns mer mars än februari. Hoppas din nya dator kommer att underlätta för dig när du får ordning på allt.
  Ha det gott
  Helene

 4. Carina skriver:

  Alltid lika kul att höra från dig 🙂 Väldigt fina vinterbilder och härligt med de isblå tonerna. Men sen ser jag en ‘spetsbild’ allt från spetsgardinen och hela vägen ut slår mig som just en enhetlig spets tills jag inser att det ju är en mjuk vintervit värld därutanför också 🙂

  En programvara som är ganska ny och tydligen väldigt bra är Affinity. Har hört flera som inte vill binda sig för abonnemang som Adobe har för sina produkter som skaffat Affinity istället. Tydligen nästa lika kapabelt som det stora Photoshop, inte Ps Elements. Det bästa är att Moderskeppet har kurser i programvaran så man kan komma igång bra. Då kan man ha ett par månaders abonnemang, lära sig och sen avsluta om man vill. Jag har kvar det för jag hittar bara mer och mer kurser jag kikar på.
  Kram, Carina

 5. Hej Anita!
  Jag saknar förstås dina suveräna bilder men nu fick jag i alla fall något fint att titta på.
  Du kommer att fixa detta med ny dator galant, det gick okej för mig och du är bra mycket duktigare än jag är med datorer.
  Kram och lycka till!

 6. Marit skriver:

  Hej Anita!

  Så vakre vinterbilder! Godt å høre fra deg igjen. Du har så lange pauser, at jeg blir jo helt bekymret over hvordan det går med deg 🙂

  Får håpe at både bakken og pc blir i orden fremover!

  Ønsker deg en fin helg!
  Klem, Marit

 7. GladiGrönt skriver:

  Vackra bilder som alltid, den första gillar jag med de röda bojarna. Kul kontrast och de ser ju ut som körsbär/ trevlig söndag/ Monica

 8. Alltid en omställning och obekvämt att uppdatera tekniken, men det brukar bli bra i slutänden. Gamnacke, den är bekant, oj vad jag genast sträckte på mig =D.
  Fortfarande vinter här också, men nu med den skillnaden att solen lyst så härligt några dagar och träden är fulla av kvittrande småfåglar.
  Ha det så gott och lycka till!
  /Anette

 9. Marika skriver:

  Hej Anita!
  Alltid kul att läsa dina inlägg, hoppas både dator och nackproblem löser sig, så vi får läsa mera. Hos oss är snön borta, men tror säkert, att det kommer mera.
  Ha det fint /Marika

 10. Villroses hage skriver:

  Vakre vinterbilder!
  Grattis med ny datamskin 🙂 Venter faktisk med spenning på en ny jeg har bestilt – neste uke. En Huawei Matebook X pro (er litt datanerd).
  Ha det godt!

 11. Kristinas oas skriver:

  Skönt att höra ifrån dig Anita! 🙂 Trist med ont i nacken, men så bra att ny dator är på ingång.
  Det var ju inte lite snö ni fick, tur du kunde få tillbaka stängslet! Skönt att slippa de fyrbenta besökarna.
  Här nere i söder är det officiellt vår nu. I går hade vi 12 grader och sol, så nu tillbringas all ledig tid i trädgården.
  Kram Kristina

 12. Trots att dom sista bilderna från Taxinge var gråmulna så gillar jag faktiskt dom bättre än dom soliga vita! Här har der varit ett fantastiskt fint vårväder i helgen – och är fortfarande. Så nu vill jag inte ha nåt mer vitt här, det räcker så bra. Även om vi inte fått så mycket – än – i år. Gubben min har haft snöslungan framme två gånger, det är allt…..
  Hoppas det ordnar sig med datorn och nätuppkopplingen!!
  KRAM/Susie

 13. Carita Nordén skriver:

  Tänk att jag nästan glömt att vi hade så mycket snö för bara ett tag sen. Den försvann väldigt fort. Jag hade hoppats att den skulle vara kvar hela februari. Nu känns det nästan som vår igen, alldeles för tidigt enligt mig. Hur blir det i mars och april?. Ha det fint. Carita

 14. Anni skriver:

  Glad att se ett livstecken från dig, men anar vad det betyder i tidsåtgång. Här var m,in dator plötsligt som ny, det visade sig att maken bytt hårddisk i den när jag var ute på vift. Vilken lycka! Det har sina fördelar att ha IT-supporten i huset. (Eller mobil-supporten för den delen. Bara att räcka fram mobilen till sonen och säga ”hjälp”, så löser han problemet).
  Men visst fick vi sanslösa mängder snö den där helgen! Jisses, som ditt stängsel ligger ned! Här låg häcken och hela bersån platt, men de har rest sig rätt bra igen utan att jag behövde agera.
  Isen som kom av det växlande vädret var grym, jag har också gått i IceBugs. Tackolov för dem! Idag har jag bara någon liten snöhög kvar i trädgården, vet ju hur stor skillnad det är mellan din och min tomt. Snart är det vår och snöfritt hos dig också, ska du se.
  Kram!

 15. Åsa S skriver:

  Kära Anita,
  Som alltid vackra bilder från dig och dina inlägg är så trevliga att läsa.
  Vilken vinter vi har haft en period, men just nu har våren tagit ett grepp, vi får se hur länge det varar. Synd att snön försvunnit lagom till sportlovet här i Södertälje, men det är ju inte alltför ovanligt.
  Lycka till med den nya datorn, som förhoppningsvis kommer till dig snart (eller kanske redan finns hos dig).
  Sköt om dig och hälsa T.
  Kram
  Lillsyrran

 16. Lena i Wales skriver:

  Jag har sett detta inlägg förut och trodde att jag hade kommenterat, men det verkar inte så.
  Tråkigt med datastrul, hoppas allt är ordnat.
  Ha det bra!

 17. Pingback: Årskrönika 2019 | Anitas blogg … De fyra blomsterhaven

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s