Tiden springer och jag hinner inte med …

Nu förstår jag varför vårens tid kallas ”springtime” på engelska. För våren den sprang iväg och in kom sommaren, springande den också och jag befann mig fortfarande kvar i vintern. Nu håller jag som bäst på och springer ikapp. Det har inneburit att jag har fått pausa bloggandet ett tag, både när det gäller egna inlägg och besök hos er andra. Och jag kommer att ha paus ett tag till men tyckte det var på sin plats att tala om var jag tagit vägen. Så nu vet ni varför jag har varit och kommer att vara osynlig ett tag till.

Först den här veckan har jag börjat med vårstädningen. Vår gräsmatta har varit som en leråker och det är först nu som det med försiktighet går att beträda den. Men den är fortfarande dyblöt och på många ställen är gräset obefintligt. Har prövat att toppdressa och så i lite gräsfrö men det har inte gett något större resultat. Det måste till något radikalt men det orkar jag inte tänka på nu. Förutom städningen har jag dessutom diverse vårprojekt som ska genomföras, sådana jag inte kunnat genomföra de senaste tre åren av olika anledningar. Vad får jag återkomma till när jag är tillbaka igen.

Så många bilder har jag inte hunnit ta heller. Kameran ligger mest och samlar damm. Men ett inlägg med bara text känns ju lite trist så några bilder får det bli som avslutning.

Domherren kom inte på besök på hela vintern, han tyckte väl han var snyggare mot en ljusgrön bakgrund. Som sällskap hade han den här dagen grönsiskan och steglitsen …

Forsythian har i princip blommat ut men fortfarande lyser den ikapp med solen …

Den olikfärgade lungörten ser ut som en påse med karameller …

… medan ‘Sissinghurst White’ ser mer ut som en mintpastill …

Balkansipporna blommar också i olika färger …

Den fyllda blodörten höll jag på att missa under alla löv. Tur jag hittade den för den vill jag inte vara utan …

Samma sak med gullflockan …

Dom vita pärlhyacinterna är på väg att slå ut …

Och i gräsmattan var rådjuren vänliga nog att lämna några av porslinshyacinterna …

Svavelpionen som för någon dryg vecka sedan bara hade röda spjutspetsar ovan jord har nu producerat knoppar …

Förra året frös blommorna på magnolian ‘Wadas Memory’ men i år fladdrar blommorna som lätta fjärilsvingar i vinden …

Och det fick bli avslutningsbilderna i detta inlägg. Jag kommer alltså att fortsätta att ha bloggpaus ett tag till, hur länge vet jag inte. Det beror på hur snabbt jag springer 🙂

Ha det nu så jättebra så ses vi om ett tag!

Detta inlägg publicerades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Tiden springer och jag hinner inte med …

 1. Marit skriver:

  Hej Anita!

  Ja, jeg har funderet på hvor du ble av. Nå vet jeg det! 🙂
  Våren er en travel tid ja, og jeg det veldig travelt jeg også. Alle hageeiere får det jo sånn når det går fra vinter til sommer på et øyeblikk. Jeg klarer heller heller ikke å holde følge.
  Ønsker deg en riktig god helg!
  Klem, Marit

 2. Märtha skriver:

  Samma här! Dessutom en hel del engagemang med trädgårdsföreningen, ”gubben” på resa med en av körerna – – men på söndag skall jag försöka få till ett inlägg! +21 i skuggan!!!

 3. Lena i Wales skriver:

  Springtime, bra förklaring, hi,hi.
  Kameran verkar inte ha samlat på sig alltför mycket damm, så fina bilder som du visar. Så härligt att se att våren kommit till dej efter denna långa vinter.
  Ha en trevlig helg!

 4. Luna Ek skriver:

  Tror inte du är ensam om att känna så. Jag skrev redan i april på Insta att springtime är den tid då tiden springer fort och vi med den. Och då var jag ändå inte sen i starten, men tro inte att jag kommit i mål än. För när jag vänder mig om har något annat kommit förbi mig. Skämt åt sido… kul att höra av dig ändå, fast här är det mer torrt än vått. Underbara bilder och särskilt de på lungörten, blodörten och porslinshyacinten.

 5. Merja skriver:

  Lungörten är otroligt söt! Har den också och beundrar den flera gånger om dagen då jag ska till och från växthuset:) Så kul att få namn på den vit som jag tror mig ha någonstans…måste kolla.
  Vila lite mellan löppassen;))
  Ha det gott!

 6. Åsa S skriver:

  Hoppas du trots allt spring hinner njuta av din fina trädgård. Och det ser så ut med de fina bilderna du trots allt hunnit med att ta.
  Sköt om dig och stressa inte för mycket kära syster.
  Kram
  Lillsyrran

 7. Marika skriver:

  Hej Anita!
  Det är inte lätt att springa ikapp så fort som det går nu. Mycket fint som blommar nu , ta en paus emellanåt. Vilket fint besök och alla tre på samma bild.
  Ha det fint /Marika

 8. Carina skriver:

  Fyndigt, Fyndigt Anita 🙂 Sprang inte förra veckan men mycket spring i benen var det. Om jag hade kunnat ha telefonen med stegräknaren i fickan hade jag kommit ut på topp tror jag… Skaffade ett bättre teleobjektiv innan jag reste nu så borde jag kunna fota och lära mig fler fåglar.

  Ha det gott i sommarvärme och solsken 🙂

  Kram, Carina

 9. Inte vilka foton som helst. ❤ Både engelskan och ex norskan har många bra namn/uttryck som överglänser vårt modersmål.
  Kram Bosse af Södertälje 😉

 10. Anni skriver:

  Men precis så är det för många av oss! Vi springer och springer trots att vi bara vill njuta i lugn och ro! Jisses, så fort allt går! Hoppas att din gräsmatta har torkat upp nu, jag är som så ofta tvungen att vattna för fullt. Idag valde jag att inte vara ute i värmen utan stanna i huset som håller sig svalt fram till 15-tiden. Lite datortid har jag unnat mig, men märker hur tiden springer iväg när jag sitter här. Ser faktiskt fram emot lite normalare temperatur imorgon.
  Tur att du dammade av kameran och förgyllde ditt inlägg med dina vackra blombilder 🙂
  Och glöm inte att stanna upp från springandet, man måste göra det för att orka fortsätta.
  Kram.

 11. Lena i Wales skriver:

  Gissa var jag varit!!!!
  Hälsningar från ett regnigt Wales

 12. Lena i Wales skriver:

  Stort grattis med kramar från Lena i ett regnigt Wales!

  • Anita skriver:

   Tack Lena 🙂 Det här är en av de varmaste födelsedagarna jag upplevt. Det är faktiskt så att jag inte skulle ha något emot att få hit ert regn 🙂

   Kram Anita

 13. Pingback: Årskrönika 2018 | Anitas blogg … De fyra blomsterhaven

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s