Plötsligt hände det …

I mitt förra inlägg rapporterade jag om min fågelräkning. I alla år har jag drömt om att få se stjärtmesar men har gett upp då dom alltid vägrat att gästa min trädgård. Då hände det. Det var sen eftermiddag den 1 februari. Det började skymma och jag gick för att tända mysbelysningen i vardagsrummet. Såg något i ögonvrån, i talgbollarna. Såg att det inte var de vanliga besökarna, blåmesen och talgoxen. Tittade lite mer noggrant … och vad ser jag! Fåglar med långa stjärtar! Dom var där, hos mig, stjärtmesarna! Rusade och hämtade kameran. Det var alldeles för mörkt. Chansade och tog säkert 30 bilder. De flesta blev hur suddiga som helst. Men två blev faktiskt helt ok med tanke på rådande förhållanden. Så här är bildbeviset! Jag har äntligen haft besök av stjärtmesar …

Trevlig helg till er alla!

Detta inlägg publicerades i Fåglar. Bokmärk permalänken.

21 kommentarer till Plötsligt hände det …

 1. Marit skriver:

  Åhh, heldige deg, Anita! De er jo så søte. Jeg har aldri sett de før. Forstår at du måtte ta mange bilder, og de ble veldig fine.
  Ønsker deg en god helg!
  Klem, Marit

  • Anita skriver:

   Javisst är dom söta och jag är så glad att dom äntligen kom hit, till min trädgård.

   Önskar dig en skön kommande vecka!
   Kram Anita

 2. Anja C. Hill skriver:

  Ja, de är fina. Till min fågelkrog brukar komma en hel svärm så här års. Visst är det ren och skär lycka att fåglarna gillar vad man har att erbjuda dem .-)
  Ha det gott!
  Anja

  • Anita skriver:

   Vilket härligt namn, fågelkrog 🙂 Och så roligt att du har besök varje år och av en hel svärm. Det är bara att säga grattis!

   Ha det gott du också!
   Anita

 3. Carina skriver:

  Så roligt att du äntligen fick dit dem 🙂 Och eftersom Anja säger att de besöker henne borde jag kolla här. Det är ju inte jättemånga kilometer mellan oss…

  2018 kanske blir året då jag utökar min fågelkunskap 🙂

  Kram, Carina

  • Anita skriver:

   Ja, jag är jätteglad över besöket. Och om Anja har dom så kanske du också har dom. Du får hålla utkik. Och jag känner på mig att 2018 kommer att bli året du utökar din fågelkunskap 🙂

   Kram Anita

 4. Hej Anita!
  Jag förstår att hjärtat klappade, de är ju så otroligt söta. Har haft dem här ibland på vintern men de är inga regelbundna besökare så desto gladare blir man när man får se dem.
  Kram!

  • Anita skriver:

   Ja jag blev alldeles till mig när jag fick se dom. För första gången i mitt liv har jag sett stjärtmesar. Hoppas dom kommer på besök till din trädgård också!

   Kram Anita

 5. Åsa skriver:

  Hej kära syster
  Ja de är verkligen söta! En vinterdag när vi bodde i radhuset hade vi också lyckan att få besök av dessa näpna fåglar.
  Kram från lillsyrran

  • Anita skriver:

   Kära lillasyster, jag minns att du har berättat att ni hade besök av stjärtmesar när ni bodde i radhuset. Och nu har även jag fått se dom, lycka 🙂

   Vi ses på tisdag!
   Kram storasyster

 6. Linda skriver:

  Hej!

  Tack snälla för dina uppmuntrande ord.

  Stjärnmesar är så fina! De första två åren vi bodde här hade vi massor av trevliga fåglar – korsnäbb, stenknäck, stjärtmes. Men de senaste åren är det mest ”de vanliga” fåglarna samt en och annan steglits. Häromdagen kom jag på att det kanske beror på att de första två vintrarna var ovanligt snörika. Det var nog det som fick fler fåglar att gästa våra små frö- och fettrestauranger. Nu är jag glad att få se stjärtmesar på dina bilder och ännu gladare för att du fick dem som gäster i trädgården 😀 De är verkligen fantastiskt söta! Jag kanske också har tur när vi har fått riktigt mycket snö.

  Hoppas att du har en finfin helg!

  Kram
  Linda

  • Anita skriver:

   Det kan nog mycket väl vara så, att vintrarna spelar in. Om det är mycket snö så letar fåglarna mer mat. Just nu är det en hel del minusgrader och vi har nu rätt mycket besök av fåglar, mycket mer än när det var fågelräkningshelgen. Hoppas du får besök av några spännande arter de kommande dagarna.

   Kram Anita

 7. Man ska aldrig ge upp att hoppas. Stort GRATTIS! 🙂

 8. Lena i Wales skriver:

  Jättesöta! Jag tycker om att titta på alla dina vackra fågelbilder, även om jag själv knappt kan en enda fågels namn. Roligt också att läsa om fåglarna, men tyvärr fastnar ju inte allt så lätt nuförtiden.
  Önskar dej en skön söndag!

  • Anita skriver:

   Javisst är dom söta. Roligt att du tycker om mina fågelbilder. Man kan titta på fåglar utan att veta vad dom heter och tycka det är kul. Det gjorde jag förr i världen 🙂

   Önskar dig en skön söndag kväll!

 9. Anni skriver:

  De är så söta, så söta! Nu har jag lust att sitta vid fönstret hela dagen för att försöka få bilder på mina bevingade gäster. Hade en av mina hackspettar på besök idag, annars är det mest alfahannen till björktrast som gör vad han kan för att jaga bort mina koltrastar. Tänk att 15 koltrastar låter sig hunsas av en enda björktrast? Jag är tvungen att stå ute på trappan för att han ska hålla sig undan, fegisen, så de andra kan äta.
  Men på torsdag är det plusgrader igen, det blir skönt.

  • Anita skriver:

   Känner igen det där precis! Har också en alfahanne till björktrast som är hur stöddig som helst, släpper ingen annan i närheten. Den här gången var köldperioden extra kall. Isande vind och igår var det dessutom väldigt fuktig luft. Normalt brukar jag gilla om det är ett par minusgrader den här tiden på året men nu känner jag också för plusgrader 🙂

 10. Kristinas oas skriver:

  Men åh! Äntligen Anita, vad kul! 🙂 De är ju så fina och söta.
  Kram Kristina

  • Anita skriver:

   Javisst är dom söta med sina långa stjärtar och vita huvuden. Och det var verkligen bara en slump att jag råkade se dom. Efter den stunden har jag aldrig sett dom här igen trots att jag suttit lite vid fönstret och spanat och haft välfylld utfodringsplats.

   Kram Anita

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s