Månadens bild(er) – Februari

Tiden flyger fram och det är fredag igen och dags att ta sig an temat i Blommig fredag som är ”Månadens bild”.

Ok, det här var lätt tyckte jag den 18 februari då vi var ute på en promenad i solskenet och tittade på isen som låg på sjön och såg skridskoåkarna som åkte omkring på densamma. Februari, sportlovsmånad, skridskoåkare, så klart att den bilden var idealisk att välja som månadsbild …

20170218_isskridskoakare

Men så blev det den 21 februari och vad fick jag då se i uterummet. Jo den första kamelian som slagit ut. Den blommar ju normalt i februari (ofta runt alla hjärtans dag) men i år så trodde jag inte den skulle börja blomma förrän i mars. Men när nu första blomman slagit ut, ja då måste den ju också få vara februaris månadsbild …

20170221_firstcamellia

Men nu då, nu skulle väl inget mer hända. Fast den 22 februari kom dom, sidensvansarna. Dom som brukar komma lagom till fågelräkningen sista helgen i januari. Så en bild på en sidensvans fick det också bli. På den bilden syns det dessutom en massa snö vilket visar kontrasterna i vädret som varit i februari …

20170222_sidensvans01

Nu är det bäst jag avslutar detta inlägg innan något mer händer som kvalificerar sig till att vara månadsbild för februari 🙂 Och så vill jag naturligtvis önska er alla en riktigt skön helg!

Titta gärna in till Hélena med Blommig fredag genom att klicka på logan nedan för att se hur andra tolkat dagens tema.

Detta inlägg publicerades i Blommig fredag. Bokmärk permalänken.

39 kommentarer till Månadens bild(er) – Februari

 1. Luna Ek skriver:

  Vi hade skridskois en vecka under sportlovet förra veckan. Annars har vädret varit ungefär detsamma. Tänk vad jag saknar sidensvansen här och kamelior också för den delen. Får nog taett besök till Trädgårdsföreningens palmhus i Göteborg tror jag bestämt. Där finns det desto fler. Var försiktig med halkan och ha en bra helg.
  Kram Luna

  • Anita skriver:

   Ja jag har ett minne av att du visat bilder från blommande kamelia i trädgårdsföreningens palmhus. Jag är så glad för varje år kamelian börjar blomma. När dom väl sätter igång så slår knopp efter knopp ut. Nu är det ca 10 nya på gång. Sidensvansarna var här en dag och åt på äpplena jag satt ut men sedan har jag inte sett dom. Flockarna har väl dragit vidare till någon annan matplats.

   Önskar dig en skön söndag!

   Kram Anita

 2. Isfiskade och grillade förra helgen och dagen efter var det landlöst. Nu är vår sjö öppen i mitten. Det gick fort från 15 cm till 0.
  Det är fint nu med alla fåglar som har vårkänslor och är synliga i trädgården. De verkar mer orädda på nåt sätt. Härlig bild på sidensvansen!
  Trevlig helg
  /Anette

  • Anita skriver:

   Oj, går det så fort för isen att försvinna. Jag är feg, jag törs aldrig ge mig ut på isen. Det stämmer det där med fåglarna, dom verkar orädda den här tiden på året. När jag fyller på maten så sitter dom precis bredvid och bara väntar på att jag ska bli klar.

   Ha en skön söndag!
   /Anita

 3. Carina skriver:

  Långfärdsskridsko på sjön är något som jag verkligen förknippar med dina trakter. Och kamelia är något jag förknippar med dig 🙂 Härliga februaribilder! Jag hittade 3 fina kamelior när jag var på plantskolan för fuchsiasticklingar. En rosa och två olika vita. Både de vita verkar klara en hel del minus och det känns ju bra för framtiden.

  Kram, Carina

  • Anita skriver:

   Ja här åks det mycket långfärdsskridskor fast jag gör det inte. Det där med att balansera på skridsko har aldrig varit något som legat för mig. Men det är säkert en skön känsla att glida fram på det frusna vattnet. Kul med kameliorna du hittat. Dom tål nog några minus men inte för många. Jag har ju mina ute långt in på hösten och ibland har det varit rejäla frostnätter men det verkar inte bekomma dom. Men dom stortrivs i uterummet. Där är det nog deras idealiska temperatur med ca 7 plusgrader under vintern.

   Kram Anita

 4. Det hade gärna fått bli fler månadsbilder. Din Kamelia är verkligen underbar. Jag funderar på att plantera en skenkamelia i år. Inte detsamma men otroligt fina de också. Lär dock få vänta några år på blommorna 🙂 Bilden på sidensvansen läcker. Han/hon ser lite morsk ut med sin karaktäristiska ”punktofs”. Att se skridskoåkare på isen är härligt. Är själv lite försiktig med is och vågar mig bara ut om jag vet att den är riktigt tjock. Lite synd med denna feghet, för att ta sig ut på isen är ju så härligt och ger många nya perspektiv.
  Önskar dig en fin vårhelg!
  Anna-Karin

  • Anita skriver:

   Låter spännande med din skenkamelia och jag hoppas den kommer att trivas hos dig.Jag funderade ett tag på att plantera en men tror inte den skulle klara sig i min trädgård. Sidensvansarna ser verkligen barska ut, det har jag alltid tyckt. Dom är väldigt tacksamma att fotografera för dom sitter ofta still. Småfåglarna är så kvicka och flyger fram och tillbaka. Och när det gäller is så är det samma för mig. Jag ger mig sällan ut på den utan nöjer mig med att titta på skridskoåkarna från land.

   Ha en fin söndag!
   /Anita

 5. Gunborg skriver:

  Fina månadsbilder du har valt.Kamelian var verkligen vacker och fin färg.
  Trevlig helg.

  • Anita skriver:

   Tack Gunborg! Ja kamelian är vacker och till min stora glädje såg jag att nu är flera ytterligare knoppar på väg att slå ut.

   Ha en skön söndag!
   /Anita

 6. Marit Sønstebø skriver:

  Vakre bilder som alltid, Anita! Det er tidligere med vår hos deg enn her.
  Endelig så begynte din camellia å blomstre! Så fin den er. Har du noe navn på den? Jeg ser at den er fylt og har litt hvite felter i blomsten? De er jo bare så vakre alle sammen.
  Sidensvansen er så vakker, og det er et nydelig bilde du har tatt av de. De ser jeg aldri her, men hos min mor som bor 3 mil herfra har besøk av de 🙂

  God helg!

  Klem, Marit

  • Anita skriver:

   Sidensvansarna visade sig bara en dag här innan dom drog vidare så jag är glad att jag hann se dom. När det gäller kamelian så har jag tyvärr inget namn. Den är köpt av min man i en blomsterhandel och på etiketten stod det bara Camellia, inget annat.

   Önskar dig en skön söndag!

   Kram Anita

 7. Anni skriver:

  Du fick en finare bild på sidensvansen än jag! Å andra sidan såg jag 120 stycken när det var fågelräkning, det var mäktigt.
  Vilken underbar överraskning att få se kamelian. Fantastisk blomma.
  Trevlig helg!

  • Anita skriver:

   Helt otroligt! 120 sidensvansar. Men jag såg ju på fågelräkningen att dom kom på en femte plats i år vilket var rekord. Hos mig har sidensvansarna vunnit fågelräkningen både 2015 och 2016 men i år höll dom till på annat håll, hos dig till exempel 🙂

   Ha en skön söndag!
   /Anita

 8. Villroses hage skriver:

  Wow! Hvilke motiver som kom til deg…
  God helg!

 9. Charlotte skriver:

  Fina bilder du bjuder på idag, jag gillade särskilt den första bilen från promenaden. Så vackert ljus det blir när det är kallt och lite frost. Trevlig helg /Charlotte

  • Anita skriver:

   Februariljuset är något alldeles speciellt. Genomskinligt på något vis. Förmodligen för att det fortfarande inte finns några löv på träden och man minns januaris mörka dagar. Jag njuter av varje solig dag!

   Ha en skön söndag!
   /Anita

 10. Veronica skriver:

  Jag tycker du hade kunnat lagt upp hur många månadsbilder som helst för de är lika snygga allihop 😀

  Veckorna går fort som sjutton och mars kommer med stormsteg och det gör inget!

  Kram och ha en skön kall, frisk helg!

  • Anita skriver:

   Tack Veronica 🙂 Ja veckorna flyger fram. I nästa vecka är det redan mars. Det låter så härligt att säga … mars … mars.

   Ha nu en riktigt skön söndag!

   Kram Anita

 11. Marika skriver:

  Fina bilder, sidensvansarna har varit på besök här också, så fina.
  Trevlig helg /Marika

  • Anita skriver:

   Tack Marika! Så roligt att du också fått besök av sidensvansarna. Trodde inte jag skulle få se dom i år men dom kom till slut.

   Ha en skön söndag!
   /Anita

 12. Carita Nordén skriver:

  Svårt att få till en månadsbild för det finns alltid något annat man vill visa också. Jag tänkte först ta en översiktsbild över trädgården med all snö igen men nästa bild från trädgården i år får bli utan snö. Ha det fint. Carita

  • Anita skriver:

   Ja nu behöver vi inte mer snö. Trist att det kom en ny omgång inatt men det är nu plusgrader så den kommer nog att försvinna och förhoppningsvis ta med sig lite av den gamla. Ser fram mot din översiktsbild från trädgården utan snö 🙂

   Ha en skön söndag!
   /Anita

 13. En väldigt vacker kamelia. Sidensvansarna är fantastisk fina. Jag har dock aldrig sett någon här hos mig men de får gärna gästa mig också.
  //Helene

  • Anita skriver:

   Ja jag är så glad över mina kamelior. Och när dom väl sätter igång att blomma, då är det ingen hejd, då slår knopp efter knopp ut. Jag trodde inte sidensvansarna skulle komma i år men är glad att dom kom på en blixtvisit.

   Ha en skön söndag!
   /Anita

 14. För min del hade det gärna kunnat bli fler bilder från februari, men dom tre du visade räckte naturligtvis också! Jättefina!!
  Kamelia måste jag försöka satsa på – om man kan ha dom i växthuset över vintern. Ja, jo – en sån här extremt mild vinter som vi har haft hade det säkert inte varit några problem, men om det blivit en vargavinter med kanske -15/20 ute och 5-6 minusgrader i växthuset då tror jag inte att dom hade klarat sig. Och vi har inget kallförråd inne att ställa dom i…..
  KRAM
  Susie

  • Anita skriver:

   Kamelia vill ha svalt över vintern men det ska helst inte bli några minusgrader. Några minusgrader lite då och då verkar dom klara (har haft mina ute till långt in på höstarna och det har ibland blivit frostnätter och det har inte bekommit dom något). Men det går ju att pröva med en. Och vet man att det ska bli riktigt kallt går det ju alltid att kanske klä in den med bubbelplast tills faran är över.

   Kram Anita

 15. Lena i Wales skriver:

  Du visar inte bara fina bilder, du är roligt också!!! Tack!

 16. Vad många fina ”Månadens bild” du visade upp. Hoppas du inte blir diskad av läraren. 🙂 Ibland är det supersvårt att välja.
  Kram Bosse.

 17. Kristinas oas skriver:

  Snygg trio med månadsbilder du har valt! Vilken lycka att se första kameliablomman för året, härligt. 🙂
  Sidensvansarna är så fina, kul att du fick besök av dem och såg det så du kunde fota också. Länge sedan jag såg sidensvansarna här, rönnbären åts upp av trastar i höstas.
  Önskar dig en fortsatt fin vecka!
  Kram Kristina

  • Anita skriver:

   Ja det är verkligen något speciellt med första kameliablomman. Då känns det som våren har tagit ett steg närmre mig. Jag trodde inte jag skulle få se några sidensvansar i år. Det har ju funnits hur många som helst i Sverige i år och dom avancerade från plats 19 till plats 5 på fågelräkningslistan men jag tror att dom varit mer norrut. Att jag över huvud taget får se dom beror på att jag sätter upp äpplen dagligen. Förr hade vi massor i området när alla hade rönnar på framsidan av huset. Vår var till hälften död när vi flyttade in så vi fick ta bort den och ersatte den med ett litet syrenträd. Och de andra har byggt parkeringar istället. Så är det nu för tiden. Träden får vika för hus och bilar. Det är därför det är så positivt att läsa din blogg … om alla träd ni planterar. Hoppas få se dom någon gång 🙂

   Ha en fortsatt fin vecka du också!

   Kram Anita

   • Kristinas oas skriver:

    Ja, träd är inte så prioriterade i dagens moderna villalandskap. Tyvärr. Våra grannar har aldrig haft några träd eller så har de tagit ner dem som de hade utan att plantera nya.
    Jag hoppas också att du en dag får se våra träd. 🙂
    Kram Kristina

 18. Birgitta skriver:

  Fast det är februaribilder du visar har de lite vår i sig. Här har vi nästan inte haft någon vinter alls. Resan du undrade över, snödroppsresan jag gjorde till England, den var arrangerad. Ett samarbete mellan Fritidsresor och Riksförbundet Svensk Trädgård.
  Ha det gott!
  Birgitta

  • Anita skriver:

   Ja februariljuset känns alltid som lite vårljus. När du säger det så har jag nog sett den resan i Hemträdgården men just då hade jag bokat en annan resa. Kanske dom kommer att arrangera resan någon mer gång. Då ska jag försöka hänga på.

   Tack för informationen och ha det så gott du också!
   /Anita

 19. Linda skriver:

  Kamelian är alldeles underbar! Är så imponerad av dig som lyckas med dessa blommor.

  I dag är det vår – jag går på vårmånad och inte på meteorologisk vår 😉 I fredags och i måndags morse hörde jag koltrasten sjunga när jag klev ur bilen vid jobbet. Så underbart!

  Ha en finfin dag!
  Linda

  • Anita skriver:

   Japp! Samma här. Den första mars är den första vårdagen för mig också 🙂 Koltrasten har jag hört ett tag nu och nu börjar även alla andra småfåglar hålla konsert. Dom sjunger in vår vårmånad 🙂

   Ha en finfin dag du också!

   Kram Anita

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s