Oj då, har våren kommit?

Det är väl på tiden jag skriver en liten rapport. Det är knappt jag märkt att det är vår. Den mesta tiden har gått åt till att leta kakel, klinker, duschväggar, dusch, blandare, sanitetsporslin, spegel, belysning och annat till vår lilla toalett med dusch där renoveringen pågår för fullt med allt vad det innebär. Samtidigt har nu så gott som alla fönster bytts och jag ska måla alla fönsterfoder och lister. Panelen utvändigt är också bytt och så fort vädret tillåter (förhoppningsvis i helgen) ska vi börja måla utomhus. Så småningom ska även plåttaket som tappat färgen rengöras och målas. Och mitt i allt detta så försöker jag få till lite vårsådder. Pust!

Chilin och paprikan växer i varje fall så det knakar. Tomaterna har jag sått väldigt sent i år och dom har nu fått sina hjärtblad och en del har också antydan till sina första karaktärsblad. Broccolin ser också fin ut. På blomfronten har det bara blivit vit blomstertobak. Det här blir ju lite av ett icke trädgårdsår för mig, i varje fall när det gäller blommor. Ätbart blir det som vanligt.

20160401_Pyramiden

Sättpotatisen (Cherie) är inköpt och ligger i sina äggkartoner för att få groddar. Ett kilo ligger kvar i kylen. Ska spara det för att sätta nya vartefter jag skördar.

20160327_Cherie

Och visst har jag sett en del vårtecken …

Den 23 mars såg jag årets första ringduva. Det är så härligt när dom kommer varje vår och nu går flera stycken omkring i trädgården varje dag.

20160323_Duva

Och de rödbröstade herrarna kom ungefär samtidigt. Herr Knut (bofink) och herr Robin (rödhaken). Båda har varit lite skygga men här syns dom i varje fall …

Bofinken …

20160327_Bofink

20160330_Bofink

Och rödhaken …

20160402_RedRobin

Och i påskas så tog vi en timme ledigt och åkte till vårt speciella blåsippsställe. Till min förvåning var de blå sena. Trodde vårvärmen vi haft skulle gjort backarna lysande blå men det var endast ett fåtal ”buketter” som vände sina ansikten mot mig. Men några bilder blev det i varje fall …

20160326_HepaticaNobilis01

20160326_HepaticaNobilis02

Blåsipporna är fridlysta men här ser det ut som om någon inte kunnat motstå frestelsen att plocka med sig några hem. Om det inte är något djur som låtit sig smaka …

20160326_HepaticaNobilis03

Och en del blåsippor går i en röd ton. Vackert det också …

20160326_HepaticaNobilis04

Fjolårsgräset lyste som guld i vårsolen …

20160326_Grass

En ung knölsvan som ännu inte börjat visa sin rätta färg …

20160326_Svan

Och den rosa kamelian har nu börjat blomma. När jag vill koppla av går jag ut och tittar på de utsökta blommorna …

20160327_Kamelia

20160327_Kamelia02

Och till min stora glädje har clivian fyra blomstänglar på gång. Här syns tre av dom.

20160406_Clivia

Ja det var väl allt just nu. Det kommer fortfarande att vara glest med blogginlägg och kommentarer från mig men en liten rapport kommer att komma lite då och då, mycket för att jag använder bloggen som dagbok och vill se nästa år hur våren 2016 gestaltade sig.

Så till alla er som tittar in här, ha det så bra i våren!

Detta inlägg publicerades i Blåsippor, Camellia japonica, Clivia, Fåglar, Hepatica nobilis, Kamelia, Vår. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Oj då, har våren kommit?

 1. Lena Skog skriver:

  Det var roligt att höra av dej igen o se dina fina bilder! Lycka till med renoveringen o ha det så bra! Varm hälsning från Lena

 2. GladiGrönt skriver:

  Hos dighänder mycket både ute och inne. Jag tror de var du som tipsade mig om Cherie. Jag har inte hittat den , än iaf. Innan det är det är sättdags kanske.

 3. lunasblogg skriver:

  Spännande med allt nytt, fast ansträngande samtidigt förstår jag. Inte dåligt att du har så mycket ätbart på gång iallafall och att du hunnit besöka ett blåsippsställe. Det är mer än jag kan säga att jag gjort och sipporna är nog över innan jag kommer ut i skogen igen. Tror att mina egna blåsippor har försvunnit faktiskt eller så ser jag dem inte än.
  Fortsatt lycka till med allt.
  Kram Luna

 4. Marit skriver:

  Hva er det du gjør med dine clivia? 🙂 Fire blomsterstilker har jeg aldri sett før! Tror mine står for varmt. Så vakker din rosa camellia er! De er så fine.
  Lykke til med fortsatt renovering!

  Klem, Marit

 5. Britt skriver:

  Det går ju inte att hålla på med allt samtidigt. Men det ser ut att grönska väldeliga i sådderna, tycker jag.
  Den clivian är så fin!! / Britt

 6. Eva, storasyster skriver:

  Käraste Chillasyster!
  Som jag ser fram emot att få smaka på nyskördad Cheriepotatis med smör och salt! ❤ ❤ ❤
  Och Robin har återkommit till din trädgård, eller är det kanske inte Robin, för han var ju inte speciellt skygg av sig? Bofinken kvittrar så glatt på våren. Älskar bofinkar!
  När jag går till bussen på morgnarna brukar det sitta en koltrast i en TV-antenn på Lunahuset och sjunga för full hals. Det går bara inte att låta bli att le! 😀 😀 😀
  Idag är det verkligen aprilväder. Just nu skiner solen, men rätt som det är blir det mörkt och ösregn. Men det är som det ska när våren är på väg.
  Jag hoppas ni får en skön helg! Var rädda om er! ❤ ❤ ❤
  Kramar
  storasyster

 7. Kristinas oas skriver:

  Så roligt att höra hur du har det, stök och allt! Det är många beslut som ska tas, men ett steg i taget faller renoveringsbitarna på plats. Skönt att du hinner med några sådder, vet du jag har blivit chiliomvänd! Allt är Farbror Grön ‘fel’. 😉 Och vilka knoppar på både kamelia och clivia du har, förstår att du kopplar av där.
  Kram Kristina

 8. Lena i Wales skriver:

  Välkommen tillbaka i bloggvärlden! Har saknat dej! Men förstår att med denna renovering så blir det inte så mycket tid över för bloggande.
  Härliga bilder, som vanligt!
  Ha en fin söndag!

 9. Cathy skriver:

  Vad duktig du är med alla sådder. Jag har bara ett fåtal på gång i år, har inte riktigt hittat inspirationen än. Har tagit skott av pelargoner och de växer bra och de knölar av dahlia som jag sparade från förra året är bra på gång. Här är det massor med blåsippor nu och även vitsipporna är minst lika långt komna. Allt blommar på en gång. Det har varit väldigt ruggigt och blåsigt ett par dagar med kraftiga regnskurar så trädgårdsarbetet ligger liksom nere. Snart är det maj, inte klokt vad fort tiden går.
  Ha en skön vecka.
  Kram, Cathy

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s