Trädgårdslycka …

Att se bortom ogräset, att se bortom svampsjukdomar och ohyra. Att fokusera på det lilla och låta det bli stort och lyckligt, trädgårdslyckligt.

Vad gör det om Aïchas blad har rosrost och svartfläcksjuka när solen har lagt sina strålar i blommans inre och gjort den självlysande …

20141114_BF_Aicha

Vad gör det att denna djupröda vallmo inte är min, den gör mig lycklig ändå och delad trädgårdslycka är dubbel trädgårdslycka …

20141114_BF_Vallmo

Vad gör det att det inte finns guld där regnbågen slutar. Efter en torr sommar blir trädgården lycklig av regnet …

20141114_BF_Regnbage

Vad gör det att allt är grått då naturen sparat en gren med renaste guld …

20141114_BF_GoldBlackWhite

Vad gör det att det är senhöst och solen bara tittar fram en minut … när man under den minuten upptäcker en rosa ros …

20141114_BF_Stanwell01

Vad gör det att de flesta dofterna försvunnit när fortfarande den rosa rosen doftar. Vad gör det att man drömmer lite tokiga drömmar … som att sitta i en båt av glas omgärdad av rosens doft och bara guppa iväg …

20141114_BF_Stanwell02

Vad gör det att det är grå november när jag nu äntligen blivit frisk efter en ovanligt ihärdig influensa och kan börja vara ute igen och filosofera bland höstens löv.

Och vad gör det att det är grå november när jag vet att jag om mindre än fem månader kommer att ligga i en skogsbacke i allas vår trädgård och känna en oerhörd lycka över vårens första blåsippa …

20141114_BF_HepaticaNobilis

Små, små ting som gör mig lycklig, trädgårdslycklig.

Titta gärna in till Hélena med Blommig fredag genom att klicka på logan nedan för att se hur andra tolkat dagens tema.

Detta inlägg publicerades i Blommig fredag. Bokmärk permalänken.

49 kommentarer till Trädgårdslycka …

 1. Härlig tolkning. Njutning här och nu är det som gäller och jag njuter av dina fina bilder.
  Trevlig helg
  Anette

 2. Lotta skriver:

  Att just kunna drömma om allt som komma skall är nog en av de största trädgårdslyckorna samt att kunna se det vackra i det lilla! Trädgårdslycka och trevlig helg till dig! /Lotta

  • Anita skriver:

   Ja man får försöka se det vackra även i det lilla. Jag var inne och tittade hos dig och blev så glad åt alla dina lyckobilder, i synnerhet på din underbara följeslagare. Men tyvärr verkar jag inte längre kunna kommentera med mitt wp-konto i blogspots bloggar. Jag får upp ett error-meddelande som säger att jag inte äger min egen identitet. Hoppas du kanske ser mitt svar här.

   Trevlig helg till dig också 🙂

 3. Jannibele skriver:

  Vidunderlig hagelykke hos deg, både i bilder og tekst!
  Ha en glad helg:)

  • Anita skriver:

   Tack så mycket 🙂 Tyvärr kan jag inte kommentera hos dig heller Jannibele (samma som hos Lotta). Kanske du ser mitt svar här. Jag har tittat och njutit av din härliga bukett med trädgårdslycka.

   Önskar dig en fin helg!

 4. Eva, storasyster skriver:

  Käraste, goaste chillasyster!
  Jag vet ingen som kan skriva så fint och underfundigt som du om blommor och blader och trädgårdslycka. Jag vet ingen som du som kan fånga guldet mitt i november. Jag vet ingen som du för du är unik! 🙂 Jag är så glad att du finns i mitt liv att du mår bra och att jag får träffa dig på kören, att jag får prata med dig i telefon, att vi ska ut och resa tillsammans – i alla fall är det vad vi hoppas! Blir det inte nu blir det kanske i vår istället! 🙂
  Jag är så glad att du finns, att ni finns du och Thomas i mitt liv!
  Jag har smsat till Thomas och grattat honom på födelsedagen.
  Många kramar
  Storasyster

  • Anita skriver:

   Käraste storasyster. Jag är så glad att du finns i mitt lliv. Det var så härligt att gå på körövningen i tisdags. Ytterligare en sak som gör mig lycklig, att sjunga och träffa mina systrar. Vi håller tummarna för att resan blir av. Annars hittar vi en annan resa.

   Thomas sitter i möte hela dagen så han kanske inte hinner svara på ditt SMS. Jag grattade honom med en ny tröja vid frukosten. Han blev lite överraskad för jag sa till honom igår att jag inte hade hunnit köpa något utan skulle titta i helgen 😉

   Många kramar till dig också!
   Chillasyster

 5. Britt skriver:

  Så fint skrivet. Det är ju allt i naturen som gör en lycklig, inte bara det storslagna. Trevlig heög!

  • Anita skriver:

   Tack Britt 🙂 Som jag redan skrivit i min svarskommentar till Lotta och Jannibele så kan jag inte längre kommentera hos er, tyvärr 😦 Men jag kan tala om att jag varit inne och tittat på dina blå lyckobilder. Grattis till att du äntligen fick din blå blomma.

   Trevlig helg till dig också!

 6. Vilka härliga tankar du har om trädgårdslycka! Så här års har jag det lite svårt att hitta trädgårdslyckan, MEN trädgården är full av fåglar och det är ju lycka. Ha en fin helg. /Anette

 7. Lena i Wales skriver:

  Vad härligt att ha dej tillbaka! Och så fina bilder och text! Ha en bra helg!

  • Anita skriver:

   Tack Lena 🙂 Det känns härligt att vara frisk och tillbaka igen. Då gör det inget att novemberdagarna är grå. Man får göra sitt bästa att lysa upp dom.

   Ha en riktigt bra helg du också!

 8. Carita Norden skriver:

  Vilka härliga vackra bilder, man blir lycklig bara av att se dom. Ha en fin helg. Carita

 9. lunasblogg skriver:

  Underbar text och bilder som vanligt. Min favoritbild är den sista. Och vad bra att du fokuserar på det lilla och goda. Det budskapet är alltid rätt.
  Har du varit sjuk? Då kan vi bilda de förkyldas förening. Här är eller har alla varit jätteförkylda. Mitt är inte över än trots 4 veckor och penicillin. Puh! Orkar inte göra något utomhus. Öde värre än döden.
  Skönt att ditt verkat gå över i alla fall.
  Njut av det.
  kram Luna

  • Anita skriver:

   Det är väl dessvärre sådana tider nu … förkylningstider. Fast jag hade mer något influensaaktigt med hög feber, huvudvärk och torrhosta. Febern och huvudvärken var det värsta. Jag tror jag fick det när jag var på väg hem från semestern. Det satt flera stycken i min närhet i planet och hostade något fruktansvärt. Det låter jättejobbigt för dig att ha varit sjuk i över 4 veckor. Du får hålla dig inne och ta det lugnt. Dricka te med honung kanske.

   Krya på dig och ha en skön helg!
   Kram Anita

 10. Ruben skriver:

  Fantastiska bilder som vanligt som dessutom illustrerar trädgårdslyckan på ett talande vis. Det gäller att ta vara på ögonblicket.

  Ha det gott!
  /Ruben

 11. Lotta skriver:

  Vilken underbar tolkning, jag blev lite rusig jag också! :o)

  Trevlig helg

 12. Cathy skriver:

  Underbar text och vackra bilder. Speciellt den mörkröda vallmon. Skönt att höra att du frisknat till. Snart är November slut och förhoppningsvis blir det lite högre i tak i December med lite sol kanske.
  Kram, Cathy

  • Anita skriver:

   Tack Cathy 🙂 Mörkröda blommor har jag alltid fallit för, vare sig dom är mina eller någon annans 😉 Vi hoppas på att december ska ge oss lite mer sol. Om inte annat så blir det ju mer ljus inomhus.

   Ha en trevlig helg!
   Kram Anita

 13. Kristinas oas skriver:

  Åh, så fint tolkat, min favoritbild måste nog ändå bli den vackra björkbilden. Som en strimma guld i allt det grå. Sådant som kan pigga upp en en grå novemberdag. Önskar dig en fin helg!
  Kram Kristina

  • Anita skriver:

   Tack Kristina 🙂 Tänk, trots att ”björkbilden” är så mörk och ”novembrig” så är den lite av en favorit för mig också. Kanske för strimman av guld. Vi behöver lite guld som glimmar ibland 🙂

   En fin helg till dig också!
   Kram Anita

 14. Marit skriver:

  Hei Anita!

  Så vakker tolkning, og så vakre bilder! Aicha er utrolig vakker å se på. Det er så mørkt og grått for tiden, at dine flotte bilder lyste virkelig opp her nå. Jeg lengtet etter våren…

  Ha en fin helg!

  Klem, Marit

  • Anita skriver:

   Tack Marit 🙂 Aïcha är en av mina favoritrosor. Den lyser verkligen som solen själv. Och den blommar rikligt.

   Ha en fin helg du också!

   Kram Anita

 15. Den røde valmuen var fin:)

 16. Ulrika skriver:

  Oj vilken fin tolkning! Även de korta stunderna av lycka är guld värda.
  Ha det gott!

 17. Birgitta skriver:

  Det är det lilla och enkla i nuet som är det stor och som du skriver hos mig lycka är även att göra det man måste i trädgården, som att klippa häcken..
  Fortsatt trevlig helg
  Birgitta

  • Anita skriver:

   Ja måstena omvandlas många gånger till lycka när dom är klara. Jag håller nu på att dammsuga och tvätta mitt uterum för att få bort eventuella spinnkvalster inför vintern och för varje del av rummet som blir klar känner jag mig lycklig 😉

   Fortsatt trevlig helg till dig också!

 18. Meta skriver:

  Du skriver så fint jag blir glad av att läsa det för så är det ju,
  Ha en fin kväll
  Kram Meta

 19. Carina skriver:

  Men stackare! Skönt att du kryar på dig… Nej ingenting gör särskilt mycket när jag tittar på dina bilder. Just nu lite frusen efter en heldag i gråväder och småskadd vandrande på en ö utanför Tjörn tycker jag solstrålarna i Aicha värmer sådär alldeles extra. Kanske inte får skriva så långa meningar 🙂 Fast sen gillar jag björkstammarna för deras vackra uttryck i höstmörkret. En mycket vacker bild som säkert skulle bli fin på väggen där man långsamt kan ta in den.

  Kram, Carina

  • Anita skriver:

   Förutom det där med småskador så låter din vandring på Tjörn väldigt skön. Och det finns ju inget skönare än att lite frusen få komma in i stugvärmen och värma sig med något varmt. Jag håller på att städa (dammsuga och tvätta väggar och tak) i uterummet inför vintern. Men det är stört omöjligt att se något. Trots att vi har genomskinligt tak så är det mörkt även mitt på dagen. Eländiga november 😉 Men glad blir jag för varje del som är klar. Så fort solen går upp (!!) ska jag fortsätta.

   Önskar dig en fortsatt fin söndag!
   Kram Anita

 20. Madde skriver:

  Vilka vackra bilder 🙂 älskar vallmo

 21. Villroses hage skriver:

  Nei, hva gjør det…
  Utsøkte bilder av hagelykke!

 22. Linda skriver:

  Jag tycker så mycket om dig och ditt sätt att ”tänka” i det här inlägget och alla dina fina och mysiga inlägg hos mig. Jag ser alltid så mycket fram emot den. Jag har känt mig som en zombi hela dagen, men i morgon ska jag nog börja med att ta fram ditt inlägg och insupa klokskaperna för en finfin dag!

  KRAM
  //Linda

  • Anita skriver:

   Rara Linda … tack för dina fina ord. Jag hoppas du mår bättre nu. Jag har tillbringat de senaste två dagarna med att försöka ”kaninsäkra” tomten. Det är ett jättejobb att krypa bland alla avlövade buskar och försöka hitta och täta alla ingångshål. Jobbet fortsätter idag.

   Kram Anita

 23. jesh stg skriver:

  Your photographic skill are far beyond mine:) The heart of in the first flower is beautiful, and I love the mood of the darker pics – very artsy! Have a great week, Anita!

  • Anita skriver:

   Thank you for your kind words. You are making amazing paintings while I try to paint with my camera.

   I wish you a great week too!
   /Anita

 24. GladiGrönt skriver:

  Underbara bilder som gör även oss, dina läsare lyckliga!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s