Underbara onsdag – Upp och ner

Så var det onsdag igen och Linda med bloggen Växthusliv har gett oss temat ”Upp och ner”.

Direkt jag såg temat så visste jag vad jag skulle välja för bilder för att tolka temat. Vi får börja med att gå tillbaka lite i tiden, till den 26 juli 2008. Vi får också förflytta oss från Sverige till Brittiska öarna, närmare bestämt till Wales.

Den här sommaren hade vi åkt på en spontansemester till Liverpool och Wales. Åker man till Wales så är det nästan ett måste att besöka den vackra Bodnant Garden. Om ni någon gång sett fantastiska bilder på en makalös gullregnsallé så är den säkert tagen i Bodnant Garden. Bilden nedan tog jag året efter, då jag också hade förmånen att få besöka denna vackra trädgård. Den visar gullregnsallén i slutet av sin blomning. Bilden är tagen den 11 juni 2009 och man kan ju bara tänka sig hur det sett ut bara ett par veckor tidigare. Det måste ha varit som att gå genom en tunnel av guld.

20140212_UO_BodnantGullregn

Men det var en liten parentes. Temat var ju ”upp och ner”. Vi går därför tillbaka till den 26 juli 2008. Det var en lite grå men varm dag. Vi vandrade bland blommande hortensior och magiskt höga träd. Vi vandrade förbi vattendrag och så småningom gick vi upp mot det stora huset. Den här bilden visar huset och en bit av näckrosdammen. Den visar också att det var mycket vindstilla och att det fanns speglingar i dammen (nu närmar vi oss bilderna till dagens tema).
20140212_UO_BodnantVanligBild

Vi gick där vid dammen och tittade på näckrosorna. Jag såg ett par komma gående (ni ser dom högst upp lite till vänster i bilden nedan). Plötsligt såg jag en tavla, men den var upp och ner. Med en tanke att rotera bilden i datorn när jag kom hem så tog jag en bild på enbart speglingarna i dammen. I och med speglingen blev motivet upp och ner men bilden var ännu inte roterad och egentligen ”rättvänd” …
20140212_UO_BodnantEjRoterad

När jag kom hem så roterade jag den. Nu blev den verkligen upp och ner men det var nu den såg ut som om den inte var upp och ner om ni förstår hur jag menar. Nu blev den precis som jag hade tänkt mig, speglingarna gjorde att den såg ut som en oljemålning och det ser ut som om paret vadar fram bland näckrosorna.
20140212_UO_BodnantUppOchNer

Ibland hittar man de mest konstiga motiv. Fast det gäller att försöka se världen lite upp och ner. Kanske man skulle lära sig på på händer. Vem vet hur många läckra motiv man skulle börja hitta då 🙂

Detta var alltså min tolkning av dagens tema. Vill du se andras tolkningar kan du bara klicka på loggan här nedan så kommer du direkt dit.

Ha en underbar onsdag!

UnderbaraOnsdag

Detta inlägg publicerades i Underbara onsdag. Bokmärk permalänken.

23 kommentarer till Underbara onsdag – Upp och ner

 1. Carina skriver:

  Fantastisk bild och tolkning! Och att du var vaken och fångade ‘ögonblicket’ wow. Stärker min tanke om att skärpa är ibland av ondo. Första bilden är ett slott, ett slott kan vara vilket som helst. Och bara ett slott om du förstår hur jag menar. Speglingen och roterandet gör det till en bild att betrakta och fundera över.

  Kram, Carina

  • Anita skriver:

   Precis, man jagar ofta perfekt skärpa men många gånger kan oskärpa ge väldigt intressanta motiv. Jag brukar ibland försöka ”måla mjukt” med kameran och låta motivet ligga i oskärpa och bara låta färgerna och kompositionen tala. Men det är svårare än man tror, men kul 🙂

   Kram Anita

   • Carina skriver:

    Precis! Det ÄR svårt för det måste bli precis lagom. Har skickat in 3 bilder för bedömning efter fotovandringen i Skåne och jag tror, utifrån hur han pratade, att oskärpa är tabu för honom 🙂

    Kul och utmanande och jag blir sådär extra nöjd när de bilderna blir bra.

    Kram, Carina

 2. Britt skriver:

  Håller med om att motivet och bilden är fantastisk. Likaså gullregnet.

 3. Linda skriver:

  Så vackert och vilken fantastisk allé Wales kulle jag gärna vilja besöka – älskar Storbritannien 🙂

  Tack för tipset. Jag har just köpt frö till Wilma – trodde att de gamla var slut, men det var de visst inte 😉 Hos mig har Wilma inte blivit så bra, men jag tror att hon har fått för små kärl att växa i. Ska nog ta mig en funderare på om jag inte ska ha henne i min upp och ner-odling.

  Har just ätit frukost framför brasan och Trädgårdskampen i vinterträdgården. Hoppas på lite solsken. Ska nog så lite, tror jag 🙂

  Kram
  //Linda

  • Anita skriver:

   Jag hade Wilma i en ganska stor kruka och det verkade hon gilla. Hon drack ovanligt mycket vatten faktiskt, kanske just för att hon var så kompakt och gav så mycket skörd.

   Väntar också på solen men den lyser med sin frånvaro, som vanligt. Kanske imorgon …

   Kram Anita

 4. Kristinas oas skriver:

  Vilken härlig tolkning på temat. Att se och hinna med att ta bilden och att det blev så bra! Kul! 🙂 Och gullregnsallén går ju inte av för hackor direkt…
  Kram Kristina

  • Anita skriver:

   Gullregnsallén är definitivt inte fel att promenera genom. Och jag blev faktiskt själv ganska nöjd med upp-och-ner-bilden. I synnerhet när jag kom hem och såg att den blivit precis som jag tänkt mig 🙂

   Kram Anita

 5. Annika skriver:

  Vilken fantastisk bild! Och så kreativt av dig att se möjligheterna med motivet. Det ska till en konstnärssjäl för något sådant!
  Ha det gott!
  Kram Annika

 6. Cathy skriver:

  Härliga bilder, dit måste jag åka någon gång. Fast kanske vi ska vänta tills vädret blir bättre i UK, det är ju för hemskt som det är i stora delar av England just nu.
  Kram, Cathy

  • Anita skriver:

   Ja jag kan verkligen rekommendera Bodnant Garden. Men jag håller med. Inte nu. Hu så läget är UK. Måtte vädret stabilisera sig snart.

   Kram Anita

 7. Marit skriver:

  Så flott tolkning, Anita! Noen ganger er det gøy å se verden opp ned. Fine speil bilder!

  Gullregnen var utrolig flott. Tenk å ha en sånn tunell i hagen…

  Ha en fin kveld!

  Klem Marit

  • Anita skriver:

   Ja ibland kan det vara kul att världen är upp och ner 🙂 Och gullregnsallén vore inte fel att ha i sin trädgård. Fast min trädgård är ju så liten så då skulle jag inte kunna ha något annat 🙂

   Ha en fin dag!

   Kram Anita

 8. Anette skriver:

  Fantastiska bilder och fiffigt att vända bilden upp och ner. Sen gäller det ju också att ha sina bilder märkta så att man hittar dom när de behövs och där lyckas du ju också. Blir jättesugen på att åka till gullregnstunneln!

  • Anita skriver:

   Jag har ändå inte mina bilder så bra märkta som dom borde vara fast tillräckligt bra 😉 Har du möjlighet att besöka Bodnant Garden så tror jag inte du skulle bli besviken. Det är en fantastisk trädgård/park.

 9. bjorgnin skriver:

  Heisann!

  Kjempebra svar på oppgaven…. og så utrolig vakkert det må være der…
  Ha go´hælj ;:OD)

 10. Fiffigt gjort! Ett skönt sätt att tolka veckans utmaning och med råga. Kanonläckert!

  Kram / Therése

 11. nattsyrransphoto skriver:

  Fantastiska bilder från en fantastisk miljö!!!

 12. Scaniatjejen skriver:

  Vackra bilder och jättebra tolkning! Väldigt kreativt av dig att vända på den vackra speglingen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s