Månadens favoritväxt 2013 – November – Ulleternell

Anna Vattenkanna har på sin blogg ett roligt och inspirerande tema som heter ”Månadens favoritväxt 2013”. Det innebär att man, varje månad, lägger ut ett inlägg om sin favoritväxt just den månaden. Växten måste finnas i den egna trädgården eller i det egna hemmet.
___________________________________________________

I min trädgård finns ingenting som blommar längre och det har inte funnits något som blommat under hela november. Jag hade faktiskt tänkt ge upp novembers favoritväxt när jag tittade ut imorse och såg att det, förutom nattens frost, lyste vitt mot mig i rabatten. Jag insåg att jag varje dag i november tittat ut på morgnarna och sett något som lyst vitt mot mig och som gjort mig novemberglad. Det som lyst mot mig är ulleternellen. Den blommar väl egentligen inte längre men har ändå på något vis stannat upp och konserverat sina blommor. Men så är det ju en eternell också.

Dom här bilderna är ”rykande färska”. Jag tog dom nu på morgonen …

20131126_MF_Ulleternell02

20131126_MF_Ulleternell04

20131126_MF_Ulleternell03

Ulleternell – Anaphalis triplinervis – fick alltså bli min favoritväxt för november. Klicka på bilden nedan för att se andra favoriter hos Anna Vattenkanna.

MånadensFavoritväxt2013

Detta inlägg publicerades i Månadens favoritväxt. Bokmärk permalänken.

21 kommentarer till Månadens favoritväxt 2013 – November – Ulleternell

 1. Marit skriver:

  Nydelige ferske november bilder! Den er en vakker staude som jeg hadde der jeg bodde før. Må nok få meg den på nytt. Vakker rimfrost på bildene dine!

  Ha en fin dag!

  Klem Marit

  • Anita skriver:

   Ja den är väldigt tacksam och den som verkligen lyser mot mig i novembermörkret. En favorit hos mig även under sommaren.

   Ha en fin dag du också!

   Kram Anita

 2. Carina skriver:

  Tycker om känslan i bilderna! Lugnt, mjukt, skönt och lite dekadent… Ulleternell var längesen jag hade i någon rabatt kommer inte ihåg varför. Sprider den sig? Hos mig blommar saker men datorn är sååå seg att jag tappat lusten för att editera bilder.

  Kram, Carina

  • Anita skriver:

   Tack Carina 🙂 Dekadent var en bra beskrivning för det är just vad den är nu … i slutet av november, innan vinterns intåg. Ulleternell räknas nog som invasiv men jag har aldrig haft något problem med den. Visst blir den större för varje år men jag tycker den är lätt att hålla efter. Jag skulle inte vilja vara utan den.

   Så trist att din dator är seg 😦 Längtar efter bilder från dig.

   Kram Anita

 3. Hans skriver:

  Så vackra bilder du visar.
  Vi måste skaffa en ulleternell vi med.
  Ha det gott!

  • Anita skriver:

   Tack Hans 🙂 Det tycker jag absolut ni ska göra. Den är ju dessutom mycket härdig så den skulle säkert trivas bra hos er.

   Ha det gott du också!

 4. lunasblogg skriver:

  Bra val och fina bilder! Ulleternellen kan jag inte vara förutan. Har den på flera ställen här.
  Kram Luna

  • Anita skriver:

   Tack Luna 🙂 Så du gillar också ulleternellen. Det var roligt att höra. Det är så härligt att titta ut och se hur den lyser vit i det mörka.

   Kram Anita

 5. Veronica skriver:

  Jag har oxå gott och funderat över månadens favorit och inte i helskotta har jag ens sneglat åt Ulleternellen… Så dumt av mig! För nu har ju du snott den 🙂

  Jag skulle med glädje se dig i min trädgård i vår eller sommar! Och jag hoppas vice versa oxå !
  Nu ska jag fortsätta fundera över en novemberfavvo 🙂
  Kram

  • Anita skriver:

   Hi, hi … men jag såg minsann hos dig nyss att du hittat en väldigt bra novemberfavorit nu. Och så klart ska vi träffas i vår eller sommar. Det ser jag väldigt mycket fram emot 🙂

   Kram Anita

 6. Kristinas oas skriver:

  Men vad glad jag blir att se att din novemberfavorit! Vad fin den var med rimfrost. Planterade ulleternell i höstas, blir intressant att se hur den trivs hos oss.
  Kram Kristina

  • Anita skriver:

   Jamen så roligt att du planterat ulleternell. Då håller vi tummarna för att den tar sig riktigt fint. Den är ju enkel så jag tror inte det blir några problem.

   Kram Anita

 7. Vilt og vakkert skriver:

  Heisann!
  Så vakre og nydelige frostblomster, rene eventyrblomstene ;:OD)

 8. Blir lite fundersam…måste månadens favoritväxt vara något som blommar just den månaden som den är en favorit? Är det inte så att det enda kravet är att växten ska finnas i ens trädgård? Så även om det är vinter kan man skriva om en växt som är som finast på sommaren..Fin är den iallfall ulleternellen, har sett den på många ställen i stan och då ihop med kantnepeta, snygg kobination!
  Ha det gott!/Anna

  • Anita skriver:

   Nej, jag tror definitivt inte den behöver blomma den månaden man väljer den som favorit. Min ulleternell blommar ju egentligen inte alls nu. Den har sin storhetstid i augusti. Den har mest konserverats i sitt nuvarande tillstånd. Men den är den finaste växten just nu i min trädgård så därför valde jag den i november, det var så roligt att ta bilder på den när den var klädd i rimfrost. Kan mycket väl tänka mig att ulleternell och kantnepeta gifter sig. Det skulle jag kunna tänka mig att testa men av någon anledning så överlever inte kantnepeta hos mig. Vet inte varför. Har prövat den många gånger men den klarar bara två säsonger, sedan är den borta.

   Ha det gott du också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s