Underbara onsdag – ny fotoutmaning hos Linda

Linda med bloggen Växthusliv har börjat med en ny fotoutmaning som jag tänkte hänga på. Hon ger ett tema varje vecka och sedan är det fritt att tolka det som man vill. Den här onsdagen är temat ”Längtan”.

Mitt bidrag symboliserar min längtan till våren. Syrénhortensians blomma är vissen och spröd men man kan fortfarande se livets ådror i dess kronblad när det livgivande ljuset genomlyser den. Snart kommer den långa vintern och då kommer också förmodligen denna vissna kvarvarande blomma att falla till marken. Men när vintern är över och våren passerat med sin skira grönska då kommer sommaren då min syrénhortensia återigen kommer att blomma med sina vackra vita blommor. Jag längtar dit.

20131113UnderbaraOnsdagLangtan

Vill du vara med på Lindas utmaning kan du bara klicka på loggan här nedan så kommer du direkt dit.

UnderbaraOnsdag

Detta inlägg publicerades i Underbara onsdag. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Underbara onsdag – ny fotoutmaning hos Linda

 1. langberg skriver:

  Det var trevligt med en ny fotoutmaning, jag gick också med 🙂
  Härlig bild på syrenhortensian. Den är tacksam att fotografera i alla stadier. Jag hade dille på den när vi hade kolonistugan 🙂
  Kram Ulla

  • Anita skriver:

   Kul att du också ville vara med 🙂 Javisst är syrénhortensian en tacksam modell. Som du säger är den vacker i alla stadier, från knopp till vissnad blomma.

   Ha en underbar onsdag 🙂

   Kram Anita

 2. Linda skriver:

  Åh, så fint. Jag trodde först att det var en fjäril med solljus genom vingarna. Ännu en ”Anita-bild” 🙂 Kul att du vill vara med.

  Kram
  //Linda

  • Anita skriver:

   Det är lite fjäril över syrenhortensians vissna blommor tycker jag också. Kul med din nya fotoutmaning, hoppas fler upptäcker den. Det behövs sånt den här mörka årstiden.

   Kram Anita

 3. Lotta skriver:

  Åh vilken vacker bild, jag förstår din längtan till våren.
  Ha en fin kväll.
  /Lotta

 4. Marit skriver:

  Så vakker hortensiablomst! De årene er så flotte å se på. Den gir håp om neste års sesong. Jeg elsker syrinhortensia, og lengter allerede til neste års blomstring.
  Jeg må bare fortelle deg om mine camellia som fortsatt har alle sine knopper. De står i en kjølig gang, men jeg må på sikt sette på litt varme der. Jeg er så spent på om de vil kaste blomstene da.
  Ha en fin kveld.

  Klem Marit

  • Anita skriver:

   Jag tror säkert dom ska klara att du sätter på lite värme, bara det inte blir så varmt och torrt som det är i boningshus. Jag håller tummarna!

   Kram Anita

 5. Meta skriver:

  Visst det är bara 6 mån kvar hurra.
  ha e fin dag
  kram Meta

 6. Carina skriver:

  Tur ändå att vi får en höst så att du fick fångat syrenhortensian i cognacsbrunt. Tycker allt hon är riktigt, riktigt snygg så här kanske rentav snyggare. Längtar mest efter advent just nu. Och amaryllisar… ..som ränt iväg och fått åka ner i matkällaren. Tror det är väldigt olika leverantörer. De jag köpt i år har en jättebra kvalitet som det verkar. Kram, Carina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s