Nu lämnar jag min trädgård …

… fast bara för en vecka 😉 Imorgon bitti åker jag till Italien med Rosebud’s Tours och ska titta på trädgårdar. En del vinprovning blir det också 🙂 Vi kommer att besöka trakerna runt Venedig och även ha en heldag i just Venedig.

Även om jag ser fram mot resan så känns det lite vemodigt att lämna trädgården för det är en enorm blomning nu. Men jag tog några bilder för att ha och jämföra med när jag kommer hem.

Rudbeckior, solhattar, flox, klematis, rosor och annat blommar nu för fullt!

20130830GardenOverview

Och även om det nu är de starka färgernas tid så är det en enorm blomning i Månskenslandet.

20130830White

Och nu doftar trumpeterna i sensommarnätterna …

20130830Trumpet

Det är också väldig aktivitet bland fåglarna. Överallt är dom. Man hör dom när dom hoppar omkring bland växterna. En som man ser ofta är den sällskapliga rödhaken. Han brukar vara med mig när jag är ute i trädgården och när jag skulle ta kort satte han sig naturligtvis på cafébordet för att få vara med. Blir den här posen bra?

20130830RedRobin01

Eller är min profil snyggare från andra hållet kanske?

20130830RedRobin02

Äpplena är nog mogna när jag kommer hem …

20130830Apple

Fast jag måste skörda en del av chilin innan jag åker. Hungarian Hot Wax är redo att delas, kärnas ur och frysas som halvor, för att tas fram i vinter och fyllas med ost.

20130830HungarianHotWax

Inchanga håller jag på och torka och mal cayennpulver av. Gjorde en omgång igår och ser nu att fler frukter mognat. Men dom får vänta tills jag kommer hem.

20130830Inchanga

Och för att komma i Italienstämning åt jag just en pasta Carbonara …

20130830Carbonara

Och ikväll blir det hemmagjord pizza. Nu ska jag rensa minneskortet i kameran och skriva intruktioner till käre sambon som ska sköta om allt när jag är borta. Men jag är inte orolig, även om han inte är det minsta intresserad av trädgård och inte kan något om växterna så sköter han alltid allt exemplariskt när jag är borta.

Önskar er alla en trevlig helg och vecka!

Detta inlägg publicerades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

15 kommentarer till Nu lämnar jag min trädgård …

 1. Ruben skriver:

  Men, männcha!!! Den trädgården får du ordna så jag får besöka så snabbt som möjligt!
  Den är ju helt fantastisk!
  /Ruben

 2. Ulla skriver:

  Anita, din trädgård är ju helt fantastiskt fint! Du borde ha visningar av den 🙂
  Och vilka härliga änglar du har! Jag köpte en ängel i våras. Men den var nog inte riktigt frisk. Efter omplantering växte den bra, efter ett tag, men inte en enda blomma har det blivit. Jag har tagit en stickling och hoppas på bättre tur nästa år.
  Önskar dig en riktigt skön resa, Venedig är fint. Var där för många år sedan då vi bilade till Italien.
  Kram Ulla

 3. Anita skriver:

  Ruben … det ska väl gå att ordna. Fast så fantastisk är den nog inte. Det gäller att stå på rätt ställe när man fotograferar 🙂

 4. Anita skriver:

  Ulla … har faktiskt lite planer på att kanske ha visning av trädgården i framtiden. Den är ju liten men det kan ju faktiskt vara kul att se en liten trädgård också. Hoppas din änglastickling tar sig. Min har fått lite spinn men det brukar den få. Jag klipper ner den helt och tvättar stammarna med såpa. Det brukar fungera.

  Ha en skön helg!
  Kram Anita

 5. Kristina Skoglund skriver:

  Vilken Trädgård och vad det blommar, du har det bra som har så fint men du har väl jobbat för att få det så vackert. Trevlig Helg. Kristina

 6. Anita skriver:

  Kristina … jo det ligger en del jobb bakom. Det bästa är att en trädgård aldrig blir klar. I vinter blir det nya planer redo att ta fram när våren kommer. Det finns fortfarande mycket gräsmatta kvar 🙂

  Trevlig helg du också!

 7. GladiGrönt skriver:

  Vad härligt du ska få det, och trädgården står ju kvar och väntar på dig. En vecka är lagom att vara borta den här tiden, så inte allt är över när du kommer hem. Många fina bilder.

 8. Anita skriver:

  GladiGrönt … ja det bästa med att vara borta är att komma hem och se vad som hänt. Den här tiden är ju skördetid så det ska bli spännande att komma hem och se vad som mognat.

 9. Storasyster skriver:

  Tänkte på dig kära chillasyster när jag gick upp i lördagsmorse. Vi pratade aldrig om hur dags du skulle upp i ottan! Men det brukar vara tidigt när du ska ut på dina resor! 🙂 🙂 Jag tänkte på dig i går morse också, när jag fixade frukost till Kjell och mig. Då tänkte jag att nu sitter du och njuter på något härligt ställa i Italien och äter din frukost! 🙂 När regnet strilade ner igår tänkte jag också på dig och hoppades att solen lyste på dig då!
  Din trädgård är helt fantastisk! Jag är glad att jag får se den live då och då! 🙂
  Hoppas du får en underbar vistelse i Italien och jag gläder mig åt att få se alla vackra bilder som du tar!
  Igår fyllde Nessie 12 år!
  Många kramar från storasyster

 10. Åsa S skriver:

  Vilken underbar trädgård du har kära syster. Kanske jag kan ta en promenad någon dag och kika in nu när jag är dagledig ett tag framöver?
  Hoppas din Italienresa blev lyckad med många härliga trädgårdsupplevelser.
  Kram från lillayster

 11. ÅsaV skriver:

  Åhhh… vilken underbar trädgård du ser ut att ha. Det syns verkligen att växter och blommor är en passion i ditt liv och att du har ett konstnärligt öga för arrangemang. Hoppas att du har det riktigt härligt i Italien. Jag och Göran har lite planer på att ev. ta oss dit under nästa år. Det har alltid varit en dröm för mig… och det där med vinprovningar lät ju inte tokigt alls! 🙂

 12. Anita skriver:

  Kära storasyster … så fint du skriver. Vi har haft många goda måltider i Italien. Och det var bara en natt det kom lite välkommet regn. Det har varit så härligt och bilder kommer så småningom. Och tänk att Nessie redan är 12 år.

  Kram från lillasyster

 13. Anita skriver:

  Lillasyster … så klart att du ska ta en promenad hit. Vi får prata mer om det när vi träffas på körövningen ikväll.

  Kram storasyster

 14. Anita skriver:

  Åsa … ja jag älskar verkligen min trädgård. Det är också ett sätt att måla, med växter. Förresten har jag funderat på att börja måla igen. Jag tycker att Göran och du ska åka till Italien. Det är så vackert där. Vingårdarna är fina och vinet är gott. Och maten är alldeles för god 😉

 15. Badtunnor skriver:

  Härliga, inspirerande bilder Anita. Älskar sådana här bilder!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s