Månadens favoritväxt 2013 – Februari

Anna Vattenkanna har på sin blogg ett roligt och inspirerande tema som heter ”Månadens favoritväxt 2013”. Det innebär att man, varje månad, lägger ut ett inlägg om sin favoritväxt just den månaden. Växten måste finnas i den egna trädgården eller i det egna hemmet.

Månadens favoritväxt för februari var given för mig. Man skulle nästan kunna ställa klockan efter mina kamelior som punktligt slår ut i februari varje år. Dom blommar alltid som vackrast på alla hjärtans dag. Jag har två stycken, en rosa och en röd-rosa-vit. Dom här bilderna tog jag i början av februari då några blommor börjat slå ut.

Den ljuva rosa …

2013FavoritFebruari04

Och den röd-rosa-vita …

2013FavoritFebruari01

Det är så härligt att se dom sola sig i februaris bleka men hoppingivande solstrålar …

2013FavoritFebruari02

Och det är bara så ljuvligt att ha små kameliaträd att njuta av när snön ligger tjock utanför skjutdörrarna till uterummet …

2013FavoritFebruari03

Kamelia är en av mina absoluta vinterfavoriter. Jag ställer ut dom på altanen i slutet av maj och dom får stå ute tills de första frostnätterna närmar sig. Under sommaren sätter dom knopp och under vintern förvarar jag dom i uterummet där jag försöker hålla en temperatur på ca 8 grader. Vid jultid börjar knopparna svälla och i januari ser man hur de börjar öppna sig. I februari är det så dags, då slår dom ut i full blom. Har ni möjlighet att ha kamelia är det verkligen en växt jag rekommenderar. Dom är riktiga glädjespridare i februari då våren fortfarande känns avlägsen.

Det här fick bli min favoritväxt för februari. Klicka på bilden nedan för att se andra februarifavoriter hos Anna Vattenkanna.

MånadensFavoritväxt2013

Detta inlägg publicerades i Månadens favoritväxt. Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Månadens favoritväxt 2013 – Februari

 1. Pilgrim skriver:

  Kamelia finns på min önskelista men jag måste nog skaffa bättre vinterboende innan jag ger mig på att henne.
  Jättevackra!
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

 2. Jeg har det som Hélena: Jeg mangler et overvintringssted til kamelia. Men hvor ville jeg gerne eje et par stykker! Dine er meget smukke!

 3. GladiGrönt skriver:

  Ja nog förstår jag att det är din favorit. Lycklig du som har en lämplig vinterförvaring!

 4. Ulla skriver:

  Hej Anita! De är fantastiska kameliorna. Mina börjar också blomma nu. Jag hade en som inte blommade förra året men efter omplantering så är den nu full av blommor och knoppar. Och som du skriver, det är så härligt att ha blommande kamelior mitt i vintern. Man blir glad när man går ut i sitt uterum och njuter av blommorna 🙂
  Kram Ulla

 5. Så ljuvliga kameliorna är! Får läsa på litet om kamelior. Undrar hur mycket värme de kan tåla under vintern? Vi har ett förråd (som behöver röjas ut), men där är det nog 14-15 gr varmt.

 6. Carina skriver:

  Kamelior är fantastiska om man bara har någonstans att ha dem!
  Ha en fin vecka,
  Carina

 7. Liane skriver:

  Jättevackra, jag förstår varför du gillar dom så mkt. Kamelia står lite på önskelistan men har ännu inte hittat ngn bra plats för dom ….

 8. Cathy skriver:

  Och gissa vad som hände idag 🙂 igår kväll var det minus 9 grader när vi gick isäng så jag plockade in min Kamelia från uterummet (vi har ju ingen värme där så jag sätter ut den på dagarna om det är plusgrader) och imorse när vi bar ut den igen upptäckte Ron en knopp!!! Nu håller jag tummarna för att den får slå ut också, fram för plusgrader och sol nu ett tag så den kan få stå kvar dygnet runt. Imorgon ska jag förresten åka och hälsa på valparna och förhoppningsvis träffa MIN valp.
  Kram
  Cathy

 9. Storasyster skriver:

  Åh chillasyster! Dina kamelior är helt underbara. De ser verkligen ut som rosor! Alla längtar efter våren! Jag hoppas vi ses i morgon kära chillasyster!
  Hälsa Thoma så gott!
  Många kramar
  storasyster

 10. Trädgårdstoken skriver:

  Åh, så fina! Har funderat på att skaffa en kamelia. Nu blev jag ännu mer sugen.. 🙂

  /Mia

 11. Marit skriver:

  Så flotte dine camelia er! Jeg har akkurat kjøpt en i dag, men jeg sliter med å få de i blomst igjen. Jeg har en hvit i kjelleren fra i fjor, men den har enn så lenge ingen knopper.’Du er dyktig som får de til å komme med blomster igjen 🙂

 12. Kristina Skoglund skriver:

  Kamelia vacker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s