Taxinge julmarknad 2012

Så har då julmarknaderna dragit igång. Den här helgen och nästa helg är det julmarknad i Taxinge som ligger i Nykvarns kommun en bit från Södertälje. Vi brukar alltid försöka åka dit. Taxinge är känt som ”Kakslottet” och dom säljer sagolikt goda bakverk där. Om någon sett programmet ”Hela Sverige bakar” på 7:an på torsdagar så är det inspelat där.

Marknaden öppnade klockan 10:00 och vi var där strax innan. Det var tur för när vi åkte därifrån, en och en halv timme senare, var det massor av folk och vi mötte massor av bilar som var på väg dit.

En granportal och granar längs vägen upp mot slottet gjorde sitt bästa att lysa upp i den mycket grådisiga söndagsförmiddagen.

Det mesta pågår inomhus men utanför stallet fanns en del stånd där man sålde strömmingsburgare, korv, julkransar att ha på dörren mm.

Vid porten upp mot slottet stod ett par stora granbockar och hälsade välkomna …

Varje år köper vi en halmprydnad av något slag och det fanns många att välja på.

Vi handlade en hel del och när vi kom hem så dokumenterade jag inköpen via bilder. Årets halmprydnad blev en sittande julbock (lyktan som står bredvid bocken har vi också köpt på Taxinge men på höstmarknaden första helgen i september).

Något jag brukar köpa är den vackra Sverigealmanackan med målningar av Erkers Marie Persson. För första gången var hon med på julmarknaden i Taxinge och vi köpte, förutom almanackan, bordstabletter och tändstickor med hennes vackra motiv.

För två år sedan på julmarknaden köpte jag av Gunilla Leijonberg, Textila Ting syd en jättefin julbonad i tyg som vi har i uterummet. I år hittade vi en kudde med samma motiv. Kunde inte låta bli att köpa den.

En sommar när vi var i Småland köpte vi handstöpta jättevackra ljus. När vi var i Småland i somras försökte vi få tag på ljus men det var stängt och det fanns ingen information om när och om dom skulle öppna igen. Men idag så hittade vi andra handstöpta, jättevackra ljus från Gränsö Slotts ljusstöperi.

Jag samlar på tomtar och i år så blev det en skidande tomte att utöka samlingen med.

Och lite servetter som passar i vår svarta servetthållare blev det också. Men dom får vänta på användning till advent och jul. Just nu använder vi servetter med höstmotiv och igelkottar.

Det var alltså vårt besök på årets julmarknad i Taxinge. Nu får man se fram mot advent och jul så man kan börja använda inköpen 🙂

Detta inlägg publicerades i Julmarknader, Taxinge Julmarknad. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Taxinge julmarknad 2012

 1. Mias Trädgård skriver:

  Oj, har de redan satt igång med julmarknader på Taxinge! Brukar vika första adventshelgen till det! Ser fint ut på dina bilder, länge sedan jag var där nere! Kanske det får bli en tur senare! HA en fortsatt trevlig helg! 🙂 Mia

 2. Anita skriver:

  Mia … jag kan rekommendera julmarknaden på Taxinge. Den är ju även nästa helg så du hinner besöka den.

  Tack för att du tittade in, ha en fortsatt trevlig helg du också och en fin kommande vecka 🙂

 3. Eva skriver:

  På Taxinge var vi och tårtkalasade en het sommar för väldigt många år sedan. Det var så varmt att vi nästan inte visste var vi skulle ta vägen, att sitta i skuggan gav nästan ingen lindring och alla tårtorna föll ihop i hettan!
  Det verkar som en klokare idé att åka dit på julmarknad!
  Kram från Eva

 4. Vad mycket fint du har köpt
  och vad myket fina bilder visar i din blogg som jag nu har suttit och tittat i,ale´n ner mot kyrkan var otrolig
  höst bilderna från din trädgård gillar jag
  Förra sommaren var vi hela familjen på Taxinge då vi eller jag var på en nostalgi tripp till Strägnes,Marifred och Hedlandet som ligger granne till Taxinge,jag bodde på Hedlandet för många år sedan
  ha det bra
  maggan

 5. Charlotta Cesar skriver:

  Vilken söt lite bock som satt sig ner!!! Bedårande! Det handstöpta ljuset var också fantastiskt:)
  Bloggkram!

 6. Anita skriver:

  Eva … vi brukar alltid besöka Taxinge på midsommarafton och då brukar det aldrig vara värmebölja, även om vi ofta haft tur med vädret. Men jag kan tänka mig att det blir lite jobbigt om det bli för varmt. Kul i varje fall att du besökt Taxinge tycker jag 🙂

  Margaretha … så roligt att du hittade hit och tusen tack för dina fina ord. Roligt att du varit på Taxinge och att du varit på en nostalgitripp. Hedlandet har jag passerat många gånger men aldrig sett närmare.

  Charlotta … javisst är den söt. Ett år köpte vi en häst med yvig man, fantastiskt fin. Närmare jul kommer det nog att komma bilder på alla halmfigurer som jag brukar ha vid granen. Tack för att du tittade in 🙂

 7. Pingback: Årskrönika 2012 | Anitas blogg … De fyra blomsterhaven

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s