Att leta färg en grå oktoberdag

Det är redan 21 oktober. Det känns som om jag helt håller på att missa den glödande hösten. De lediga dagar som varit fina har jag fixat i trädgården inför vintern och inte hunnit gå ut i skogen. Igår regnade det. Idag har regnet lurat i luften mest hela dagen. Dropparna höll till i de lågt hängande molnen och ibland släppte dom taget. Men jag kände att jag var tvungen att komma ut på en oktobervandring. Jag letade färg …

En säker färgkälla brukar vara allén ner mot Tveta kyrka. Visst fanns det färg där. Allén lyste gul och längst ner ses den röda porten till Tvetabergs säteri skymta.

Vi åkte allén ner och sedan vände vi och åkte tillbaka. Ett par kom vandrande längs vägen, bilden blev suddig men samtidigt lite stämningsfull …

Vi åkte vidare mot kanotklubben för att promenera lite vid vattnet. Oj så många löv som fallit av. Det var en tjock matta med färgglada lönnlöv.

En del klamrade sig fortfarande fast ovanför vattenytan …

Så föll ett av löven och lämnade ringar i olika storlek efter sig …

Husens speglingar i det mörka vattnet fick hjälpa till att skapa lite akvarellkänsla …

En röd båt fick bidra med färg …

Liksom en blå pojke som metade vid den blå bryggan …

Och säga vad man vill, björkar och vass lyste i varje fall som guld i grådasket och fick bidra till det sista motivet den här dagen. Nu hade regnet börja falla och det var dags att åka hem.

Just nu hör jag att regnet faller mot rutan. Det här kanske var den sista chansen att fånga färgerna i skogen den här hösten. Det kändes nämligen som om de sista löven hängde på en skör tråd redo att falla till marken och bli till mylla.

Detta inlägg publicerades i Höst 2012. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Att leta färg en grå oktoberdag

 1. Cathy skriver:

  Ja, milde himmel vilket väder det varit i helgen. Här vräkte regnet ner hela lördagen och igår var det ett fint duggregn på eftermiddagen. Och nu ramlar löven i drivor under träden men visst är det härliga höstfärger också även om det varit grå himmel. Idag sken solen i förmiddags, nu när klockan är snart halv 5 börjar det mörkna. Dags för lite värmeljus tror jag.
  Ha det gott.
  Kram, Cathy

 2. Anita skriver:

  Hej Cathy! Har solen skinit idag, det har jag missat. Har suttit mest i rum långt från fönstren och då märker man inte riktigt vilket väder det är. Värmeljus låter mysigt. Jag fick en trädgårdstidning med posten så det kanske är dags att kura ihop sig i soffan med en kopp te och läsa lite i den. Såg att det var en hel del julämnen. Känns ju lite tidigt men å andra sidan är det ju bara 6 veckor
  kvar till första advent. Jag fick mina amaryllisar i förra veckan och snart är det dags att plantera dom. Dom står ”på väntan” i uterummet där det är svalt.

  Ha en fortsatt skön vecka!
  Kram Anita

 3. Ulla skriver:

  Härliga höstbilder. Vad man än tycker om hösten så måste man väl ändå tycka att det är vackert med alla färger 🙂 Bilden där husen hjälpte till med färgerna och grenen med lönnbladen, som hänger över vattnet, den bilden tycker jag jättemycket om. Härlig känsla i den.
  Ha det gott!
  Kram Ulla

 4. Anita skriver:

  Ulla … javisst är det härligt med alla färger och jag tycker om hösten, det är därför jag får lite panik när jag inte hinner uppleva den. Men idag har det varit soligt och fint.

  Ha det gott du också!

  Kram Anita

 5. Storasyster skriver:

  Åh vilka underbara bilder!! Jag blir helt betagen! Tack kära chillasyster!
  Kram
  Storasyster

 6. Anita skriver:

  Tack kära storasyster … men det var inte lätt att hitta färger vid Måsnaren den här dagen. Jag minns en höstpromenad jag gjorde förra hösten på samma ställe och då jag tog bilder och la ut i ett blogginlägg. Den gången var det i princip bara att knäppa, motiven bara ramlade in i kameran, det ena finare än det andra.

  Vi ses på tisdag 🙂

  Kram från chillasyster

 7. Victorias Jul skriver:

  Vilka fina bilder, du är en jätte duktig fotograf

 8. baragott skriver:

  Vilka härliga höstbilder, de lyser verkligen om dom , i år har jag inte hunnit med att vandra i skogen å jag har insett att jag hinner nog inte heller innan alla löv är borta 😦 i natt har vi haft frost för andra natten i rad så snart är alla färg granna löv ett minne blott

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s