Oväntade, sällsynta men välkomna gäster

Ikväll när vi höll på att städa fick jag plötsligt höra några prata utanför. När jag tittade ut fick jag se att dom befann sig på vår gräsmatta och tittade på något. När jag tittade ut såg jag vad det var … tre små igelkottungar.

Dom verkar bo hos oss under vår japanska dvärglönn. Det här är gräsmattan vid vår entré och den är inte stor och … den ligger väldigt nära vägen. Jag har sett dom hela kvällen. Dom tultar fram och bökar i jorden. Dom gillar mask …

Snabba är dom och dom ville inte vara med på en gruppbild men jag lyckades i varje fall fånga två av dom samtidigt på bild.

Helt orädda är dom. Det var inga problem att komma nära.

Nu kommer jag att gå omkring och vara nervös att jag ska komma ut imorgon bitti och hitta en eller flera av dom överkörda. Och inte törs jag bära iväg med dom upp i skogen då det förmodligen finns en mamma och pappa igelkott i närheten som då inte skulle hitta dom. Vi såg faktiskt en stor igelkott för några veckor sedan som gick trottoaren fram. Jag kan bara hoppas att dom beslutar sig för att bo kvar hos oss, under den japanska lönnen och att dom sedan kan ta sig upp i skogen själva.

En sak slog mig, jag har ju så gott som inga mördarsniglar i år trots alla larmrapporter. Kanske igelkottar äter sniglar …

Detta inlägg publicerades i Igelkottar. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Oväntade, sällsynta men välkomna gäster

 1. billan skriver:

  Vilka fina gäster du har! Trevligt med oväntat besök:)
  Tack för dina tappra försök att kommentera hos mig….det verkar som om problemet har varit hos blogger. Testade nyss att skriva en kommentar själv och det funkade nu, hoppas google löst problemet så att det inte händer igen!
  Nu ska jag läsa ikapp gamla inlägg hos dig som jag missat….
  Må så gott!
  Kram
  billan

 2. Ruben skriver:

  Så söta! Verkligen roligt när de ibland dyker upp i trädgården. De har visat sig här någon enstaka gång.
  Det är många som förvånas över att det är så lite mördarsniglar i år, så jag tror inte det beror på igelkotten.

  Ha det gott!
  /Ruben

 3. Eva skriver:

  Åh dessa ljuvliga små kottar! De är söta som vuxna också! Jag är svag för dessa urtidsdjur och tänk om det är som du säger att de äter sniglar? Fast de är inte kända för det tror jag. De – sniglarna alltså, kanske har drunknat? I alla fall gläder jag mig åt att du slipper dem.
  En fråga, är du säker på att chilifruktarna på vår planta ska bli röda? Det är gula nu och många.
  Hälsa Thomas så gott!
  Snart är det bara en vecka kvar att jobba för dig och Thomas, sötaste lillasyster! 🙂 🙂
  Kramar
  Storasyster

 4. Cathy skriver:

  Oh så gulliga! Hoppas de bor kvar och klarar sig från trafik och andra faror. Vi såg ju också en igelkott utanför vårt hus för någon månad sedan. Tror de bor hos grannen som har vädligt vildvuxet och inte är på en stor del av sin tomt. Fina bilder på dem också.
  Ha en härlig helg.
  Kram, Cathy

 5. Lotta skriver:

  Så ljuvliga, de små igelkottarna! Hoppas få se några i trädgården när lilla Miranda kommer hit om några veckor. Har inte sett några i år, hittills.
  Det är spännande det där med att du inte har några mördarsniglar, det måste vara något sensationellt du har kommit på spåren…
  Ha en fortsatt bra helg, kram Lotta

 6. Ulla skriver:

  Åh så fina de är! Visst blir man glad över sådana gäster i trädgården. Det gör mig så ont när man ser överkörda igelkottar och andra djur också, för den delen, utefter vägarna. Hoppas de stannar kvar hos dig, där har dom det säkert tryggt och bra.
  Kram Ulla

 7. Pingback: Årskrönika 2012 | Anitas blogg … De fyra blomsterhaven

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s