Vad gör det att det regnar när det finns solskenshistorier …

Ja vad gör det att regnet vräker ner när man kommer hem från jobbet och får se att magnolian som står i azaleasluttningen börjat blomma ordentligt under dagen. Visserligen slokar blommorna av de tunga regndropparna men ack så vackert dom lyser i vitaste vitt.

Min tappra magnolia av sorten Wadas Memory gör mig varm i hjärtat. Jag köpte den hösten 2003 på Zetas och den kom med en stackars blomma i två år (2004 och 2005). Sedan försvann den, var helt enkelt bara borta. Jag kunde bara konstatera att den troligen frusit bort.

År 2007 stack en kvist upp ur jorden där jag planterat magnolian och jag tänkte att … det kan väl inte vara magnolian. Det är väl något gammalt annat träd som skjutit upp ett rotskott. Men visst hoppades man. Ingen blomma kom 2007, bara blad. Jag sökte på nätet hur bladen skulle se ut och visst såg mina blad ut som magnoliablad.

Vintern 2007/2008 gick över i vår och nu fanns där en knopp på kvisten. I maj slog en enda jättelik vit blomma ut …

Därefter så började ”kvisten” växa och dela sig. År 2010 var det inte längre ”kvistar” utan ståtliga grenar. Den kom nu med fler blommor. Och idag, bara fyra år efter det att jag såg den lilla kvisten sticka upp ur jorden så har jag räknat till ca 60 knoppar och blommor. Och kvisten har nu vuxit om mig och är över två meter hög.

Blommorna är ståtliga även när dom slokar i regnet …

Och visst kan regndroppar vara vackra … i varje fall när man får berätta en solskenshistoria.

Nu hoppas jag bara att min magnolia ska fortsätta att växa år efter år och så småningom bli ett riktigt ståtligt träd. För jag älskar träd. I synnerhet om dom har vita blommor som svävar som fjärilsvingar.

Detta inlägg publicerades i Magnolia, Wadas Memory. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Vad gör det att det regnar när det finns solskenshistorier …

 1. Agneta skriver:

  Hej, Anita!
  Ja du, den som väntar på något gott… 😉 Så roligt att din Magnolia äntligen visar sig på styva linan, men attans vilken tid det tar. Plantera bör man tydligen börja med som barn för att hinna med allt som tar tid. Regnet har vräkt ner här hela dagen också och så synd om alla som besöker trädgårdsmässan som börjar på Liseberg just i dag. Men såg på Lisebergs hemsida att det fanns gott om folk ändå och med blommiga paraplyer 😉
  Nu ska jag tillbaka till TV:n och L’ets Dance för reklamen är snart slut.
  Ha det så gott! Kram, Agneta

 2. Ruben skriver:

  Det var en riktig solskenshistoria!!

  Ha det gott!
  /Ruben

 3. Cathy skriver:

  Härligt! Och gissa vad, jag har äntligen hittat en Camelia! Köpte en på Plantagen för en vecka sedan, de hade flera olika camelia japonica i olika färger från vit till rosa och röd. Jag fastnade för en röd. Ska bli spännande att se hur den utvecklas, i vintras fick vi slänga den gardenia vi haft i närmare 8 år, den gillade inte att stå i uterummet utan någon värme och så började den bli alltför stor för kruka inomhus. Det regnar och är lite ruggigt ute men i uterummet växer frösådder och sticklingar så det knakar.
  Kram, Cathy

 4. Eva skriver:

  Åh allra käraste chilasyster! Det är inte bara chili som trivs hos dig utan även magnolior. Skir och underbart vacker översållad med vita blommor! Och inte bara magnolior, alla trivs hos dig människor som växter! 😉 😉
  VI har haft Tommy, Leah och Adam på middag! Bea har varit i Karlskoga hos sin syster på inflyttningsfest i systerns nya lägenhet! Bea är på väg hem nu, tillsammans med sna kusiner, som också varit med.
  Två arbetsdagar och sedan reser du till England! Vi tar en tur med Birka Paradise och hoppas att vädret blir bra och att det inte gungar! 🙂 Jag hoppas du får en underbar tid i England! Jag vet att du kommer att få se många vackra vyer, växter, broar och grindar! Vi ses väl inte på tisdag om jag minns rätt!

  Var rädd om dig chilasyster! Hälsa Thomas så gott!

  Mångar kramar från
  storasyster, Kjell och Nessie

 5. Ulla skriver:

  Det är fint när Magnoliaträden blommar, såg ett väldigt vackert i stan i går. Med rosa blommor. Så roligt att din kvist blev fler. Snart har du ett jättestort Magnoliaträd 🙂
  Ja, det var på tiden att vi kom iväg till Madeira 🙂 Verkligen en härlig ö, vi kommer säkert att resa dit igen. Mycket kvar att se där.
  Vad härligt att du ska på trädgårdsresa! Vi får ”höras” mer när du är tillbaka.
  Önskar dig en riktigt fin resa!
  Kram Ulla

 6. Pingback: Årskrönika 2012 | Anitas blogg … De fyra blomsterhaven

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s