Nu lyser det blått i skogsbackarna igen …

Äntligen! Som jag har längtat och som jag har väntat. Den senaste veckan har det skett underverk. Snön är borta från trädgården och det börjar spira under lövtäcket. Mitt på dagen tog vi bilen till skogsbackarna vid Bergvik i Södertälje för att se om blåsipporna blommade. Och det gjorde dom! Det kändes som det var mer än vanligt (eller också har jag längtat så oerhört efter dom att det kändes som om det var ovanligt många). Jag bara gick omkring och njöt.

Som vanligt var det (precis som det är varje år) en skön känsla att lägga sig på mage i skogsbackarna och fotografera dom. Avslutar med några av bilderna. Med dom vill jag önska er alla en riktigt skön kommande vecka! Det känns som om våren äntligen är här på fullaste allvar!

Detta inlägg publicerades i Blåsippor, Hepatica nobilis, Vår, Vårtecken. Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Nu lyser det blått i skogsbackarna igen …

 1. billan skriver:

  Tack för blåsippebilder, en fin avslutning på helgen och bloggläsningen…. Älskar dina närbilder….så fina!
  Jag köpte min gula Klivia på plantagen för 4-5 år sedan och billig var den också vill jag minnas:)
  Kram och gonatt!

 2. Agneta skriver:

  God kväll, Anita!
  Tack för besöken 🙂
  Tänk ändå att de är så utslagna redan. Foto nr. 3 är ju bara så läckert. Den halvutslagna har en så vacker form, nästan som en tulpan. Och så en utslagen bredvid. Kanonfint 🙂
  Härligt med blå blommor!
  Nattiskram, Agneta

 3. Mats Andersson skriver:

  Så vackert!
  – ha en bra vecka.

  /Mats

 4. Ruben skriver:

  Dags att gå ut och leta efter blåsippor, alltså!
  Dina bilder är som en dröm!
  Ha det gott!
  /Ruben

 5. Ulla skriver:

  Underbart! Jag kunde inte heller vänta med att kolla våra ställen, så vi begav oss ut igår, och de blommade! Inte fullt så mycket ännu som det brukar, men det går fort nu i vårvärmen så ett par vändor till ska det nog bli 🙂
  Ha det fint!
  Kram Ulla

 6. Anita skriver:

  Billan … så du köpte din gula klivia på Plantagen. Och för flera år sedan. Det är ju fantastiskt. Jag har hört många som letat gul klivia. Förra året hade dom sådana på trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar men inte i år. Man kan verkligen göra fynd på Plantagen. För många år sedan köpte jag min blå blyblomma som jag sedan lyckats övervintra varje år. Men nu ser man aldrig några längre. Dom verkar också blivit jättesvåra att få tag i. Hoppas du får njuta många år av dina klivior.

  Agneta … jag gillade också den bilden. Tycker dom ser ut som ett stiligt par som står där. Den ena oblyg och den andra lite skygg.

  Tack Mats 🙂

  Ruben … så glad du gör mig. Du får ut och leta blåsippor du också.

  Ulla … jag har varit inne och tittat på din vackra blåsippebild. Visst är det underbart nu när sipporna kommit. Och snart är det dags för vitsipporna.

  Tack ni som tittat in och skrivit några rader. Gör mig glad ska ni veta. Jag önskar er alla en jättefin aprilvecka!

 7. Eva skriver:

  Åhh, så underbara blåsippsbilder du har tagit! Det måste vara en tacksam liten raring att fotografera med sina kontrasterande vita ståndare. Det är en blomma som jag saknar i de skånska skogarna, som för övrigt börjar veckla ut sina vitsippsmattor. Under många år bodde jag på Öland och DÄR fanns det blåsippor – i mängder! Vilket gör att jag undrar om de kanske vill ha kalkrik mark, något som inte Romeleåsen kan erbjuda.
  Vårhälsnngar från Eva

 8. Anita skriver:

  Eva .. vitsippsbackar är inte fel det heller. Jag tror dock inte att det måste vara kalkrik mark för att blåsippan ska trivas. Vi har relativt lerrik mark där den växer. Svårt att veta, kanske är annat som spelar in också.

  Tack för att du tittade in! Ha det så gott!
  Anita

 9. Åsa S skriver:

  Åh, va härligt med alla blåsippor. De blommar nog i Lina också, men tyvärr hann jag inte dit i helgen för att njuta. Det får bli en annan gång, bara jag kommer dit innan de blommat över.
  Min arbetskamrat som har stuga utanför Vadstena berätta att hon i söndags for förbi Omberg. Där blommar blåsippor i såna mängder att man helt tappar andan. Hon hade dock inte något kort på dem, men däremot på mina älskade Klosterliljor! Enkom för min skull hade hon fotat dem, så omtänksamt.
  Det blev ingen kör ikväll för mig, satt kvar på jobbet för länge. Men vi ses nästa tisdag hoppas jag.
  Kram från lillasyster

 10. Liane skriver:

  ÅÅhh så ljuva blåsippebilder, det är en lisa för själen att komma nära, krypa på alla fyra, komma ner i samma nivå, bara njuta av de små skönheterna. Blåsipporna för min del gör ett avstamp från vintern, nu är våren verkligen här 🙂

 11. ÅsaV skriver:

  Ja, visst är det underbart att sipporna äntligen tittat upp! Härligt att höra att våren kommit till Södertälje också! Nu kommer alla vårtecken på en gång!

 12. Cathy skriver:

  Ja, vi har också börjat få sippor i backarna igen, äntligen. Jag var ut för ett par dagar sedan och lite blått började det lysa, men bara en bråkdel av vad det brukar vara vid den här tiden. Såg tussilago på en ödetomt också i början av veckan. Blåmesen har flyttat in i den lilla röda stuge holken på framsidan av huset. Det blåste ju så väldigt nyligen så holken kom på sned, men nu kan vi inte justera det…undrar om inte blåmesen väntade på att huset skulle hänga snett för det gjorde det förra året också. Han kanske gillar det, vem vet. Idag skiner solen för fullt igen efter två ruggiga dagar, härligt.
  Kram Cathy

 13. Spirande grönt skriver:

  Så härligt att få slänga sig på mage bland blåsippor och torra bruna löv!

  Ha en finfin söndag,
  Rebecca

 14. Eva skriver:

  Åh så ljuvliga blåsippor du har tagit bilder på! Jag har sett dem i flera veckor från bussen när vi stått och väntat på grönt ljus i Stockholmsbacken. Där växer de en mass och har gjort länge! Nu när vi har varit på resande fot har jag sett de första visipporna också och tussilago i gula fält! Men också snö i norrläge och is på sjöar. Men våren är ändå på väg och nu har vi ju nästan sommarvärme! Vi ses på tisdag kära syster!
  Hälsa Thomas så gott!
  Kram
  storasyster

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s