Mitt rosmarinträd blommar

Så glad jag blev när jag idag såg något ljusblått lysa i mitt lilla rosmarinträd. För första gången blommar det. Inte många blommor men ändå. Små är dom men vackert himmelsblå. Inte lätta att fotografera men ett par bilder blev det. Med dom vill jag passa på att önska en härlig helg.

Detta inlägg publicerades i Rosmarin. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Mitt rosmarinträd blommar

 1. Agneta skriver:

  God kväll, Anita!
  Åh vad vackert ditt rosmarinträd är. Himmelsblå ljuvligt vackra blommor 🙂
  Undrar om det går att köpa en liten kruka med rosmarin på ICA MAXI och plantera i en större kruka för att få det att växa? Det har faktiskt funkat med citronmeliss och timjan. Inte så att dom vuxit särksilt mycket men dom har varit vackra väldigt länge. Men man får ju norpa några blad då o då.
  Jag har faktiskt aldrig sett en rosmarinblomma tidigare, och färgen är ju sååå härlig. Det är något speciellt med blå blommor 🙂
  En mycket vacker växt, helt i min smak.
  Grattis Anita, förstår att du är glad för detta 🙂
  Kramen, Agneta

 2. Anita skriver:

  Agneta … Ja det är nog inte så vanligt att dom blommar. Det beror säkert på att mitt tillbringar sin tid i uterummet där det är svalt på vintern. Det roliga är att jag har använt det i matlagningen hela vintern. Ganska flitigt också. Jag hoppas att det inte innebär att det är på väg att dö … att det är därför det blommar. Växter som börjar må dåligt sätter nämligen igång att blomma för att säkra fortbeståndet. Men vi får hoppas att det inte är så med mitt träd. Det kommer faktiskt från kryddhyllan i Ica vilket gör att jag är extra stolt över det och vill ha kvar det i många år …

 3. Eva skriver:

  Fantastiskt ljuvliga bilder!
  Vi har under många år haft en rosmarin som vinterförvarats i källaren med extraljus och som till sist var 1 meter hög och lika bred. Blommade snällt varje försommar och användes flitigt i matlagning året runt. Men i förrfjol hade den ingen lust att fortsätta tillsammans med oss utan knalldog. Trist. En ny planta köptes i fjol och den hann bli ganska stor över sommaren, men den dog i källaren i vinter. Jag har ingen aning om varför… Nu har jag två nya plantor som ska ner i var sin ny ‘Claus Dalbykruka’ och jag får väl försöka övervintra dem på olika ställen och se om något av dem fungerar bättre än källaren.

  Trevlig helg och kram från
  Eva

 4. Åsa S skriver:

  Vilken ljuvlig blå färg på blommorna! Ditt rosmarinträd är så fint och jag hoppas du lyckas hålla det levande i många år framöver.
  Tack för en jättemysig kväll i onsdags, det var en fröjd att få sitta och äta i ditt fina uterum. Citrusträdet du har var helt ljuvligt och klivian du berättat om blommade så vackert.
  Sen klev vi ner i källaren och sjöng för full hals. SÅ himla roligt.
  Vi ses på tisdag hoppas jag.
  Kram från lillasyster

 5. Anita skriver:

  Eva … hm, det är märkligt det där med rosmarin. Jag har hör flera som haft rosmarin i många år och så plötsligt … så vill dom inte vara med längre. Jag håller tummarna för dina nya rosmariner som ska ner Claus Dalby -krukorna. Och jag hoppas att mitt kära träd fortsätter att frodas.

  Tack för att du tittade in ..
  Kram Anita

  Kära lillasyster … så glad jag blev att se en hälsning från dig. Visst hade vi systrar det roligt i onsdags. Det var så roligt att sjunga ”Climb every mountain”. Jag ska forska efter en resa till Salzburg. Vi måste ju bara dit. Tänk dig oss tre där … oslagbart 😉

  Varmaste kramarna från storasyster

 6. Liane skriver:

  Så vackert rosmarinträdet blommar. Det doftar så gott är en en fröjd för ögat.

 7. Ulla skriver:

  Härligt med blommande rosmarin! Jag hade också det för länge sedan och jag minns att det var jättesvårt att få till bra bilder på de små blommorna. Du har lyckats fint.

  Nu börjar det klia lite i växtfingrarna, på vägen hem från Torekov körde vi in till Åkrabergs Handelsträdgård. De har mycket pelargoner och fuchsiasticklingar. Så det blev några nya pelargonsorter.

  Och nu är det väl snart dags för blåsippor också, det finns det inga i Torekov 🙂

  Kram Ulla

 8. Anita skriver:

  Liane … ja jag är väldigt glad över rosmarinträdet. Och som du säger, det är inte bara vackert, när man rör vid det så doftar det så gott också.

  Ulla … Jag minns att du hade ett blommande rosmarinträd. Så det börjar klia nu 😉 Vilken tur att ni råkade passera en handelsträdgård på hemvägen. Lite nya pelargoner och fuchsior är ju aldrig fel. Ser fram mot bilder på din blogg när dom börjar blomma.
  Och blåsippor har jag sett en masse idag. Några bilder blev det som kommer på bloggen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s