Vårlängtan och blogguppehåll …

Min dator är sjuk. Den går trögt, vilket i och för sig är irriterande men går att uthärda. Vad värre är att alla lodräta linjer och texten på vänster sida går i  vågor som den värsta sjögång.  Man kan ju bli sjösjuk för mindre. När man har suttit en stund framför skärmen och sedan blundar så ser man vågrörelserna innanför ögonlocken. Och det kan sitta kvar länge. Kan det vara nyttigt? Nej, troligen inte. Därför är ett tillfälligt blogguppehåll nödvändigt tills dess att en ny dator införskaffats. När det blir står skrivet i stjärnorna. Jag tänker nämligen inte rusa iväg och köpa första bästa dator utan det får ta sin tid.

Idag kan jag annars rapportera att solen lyst från en klarblå himmel och jag har sett en koltrasthona. Så glad jag blev! Finns det en så finns det säkert fler. Och min chilisådd har äntligen visat ett litet livstecken. Över en vecka sedan var det jag sådde dom och först idag såg jag något litet, litet grönt skymta i en av ”pluggarna”.

Nu längtar jag till våren. För att inte ha ett helt bildlöst inlägg så gjorde jag det enkelt för mig och kopierade in några ”sipp-bilder” jag hittade i en mapp och gjorde ett bildspel av.

Så … ha det nu så bra och njut av frösådder och sticklingar så ses vi förhoppningsvis så småningom, kanske när sipporna står i backarna och lyser mot oss … eller tidigare, vem vet.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Detta inlägg publicerades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Vårlängtan och blogguppehåll …

 1. Ruben skriver:

  Hallå, vad är det här för undanflykter? Nu går du raka vägen och köper en ny dator i morgon!!! 😉
  Ha det gott!
  /Ruben

 2. broder i roslagen. skriver:

  Samma miss har vi här,DATAHAVERI………Sitter med en lånedator,Burken är inne på rep.Är van med mus,men nu ska man peka med fingrarna,jobbigt som bara den.HA DET….HÄLSN.Bror o Svägerska…

 3. billan skriver:

  Oj, datorhaveri…inte alls roligt! Det hände ju mig strax före jul och jag minns så väl hur det kändes:(
  Knepigt med sådden…den står väl varmt? Eller har du valt några svåra, sena sorter?

  Sitter här med min vårlängtan och njuter av ditt vackra bildspel…. och hoppas att blogguppehållet inte blir så långt:((
  Ha en bra vecka, Kram!

 4. Jag håller med Ruben…raka vägen till databutiken! Om inte…så ses och hörs vi senare Anita. Underbara bilder i bildspelet!
  Ha en fin vecka…trots datortrassel.

 5. Agneta skriver:

  Hej, Anita!
  Så vackert med bildspelet med många blå blommor som jag älskar!
  Hoppas att du får lagat din dator/skärm för det kanske går, så slipper du leta efter en ny. DET avundas jag dig verkligen inte..usch! Det är en ljungel.
  Nåja, du har väl tillgång till en dator på jobbet
  så att du inte får abstinens 😉
  Fick jag när min digitalkamera lade av…

  Lycka till, vännen!
  Kramen, Agneta

 6. Cathy skriver:

  Jaaa, nu vill vi ha vår! I morse snöade det lite lätt igen 😦 och det var blött och slaskigt ute när Witchy och jag gick ut. Snöplogen var här flera timmar kändes det som så nu är det ett lagom tjockt lager snöslask på alla gångvägar igen. Solen kom fram och det har blåst lite så det har liksom frusit på igen på gatan. Oh vad jag längtar efter att kunna gå ut utan halkskydden på!
  Mina chilifrön har också börjat titta upp, de är snabba minsann för det var inte mer än max en vecka sedan jag sådde. Jag har dem i vårt gamla akvarium så det funkar som en riktig grolåda med lagom värme och ljus 16 tim om dygnet. Tänkte slänga ut akvariet förra året då jag inte hade så mycket inspiration för odlingar men som tur var blev det aldrig av. Lite Rosmarin, ampeltomater och Stevia bor där inne också. Precis just nu flög en koltrast ner i vår trädgård 🙂
  Ha en skön och förhoppningsvis mild vecka.
  Kram Cathy

 7. Madame C skriver:

  Äh, vadå? Bara hugg en dator, vetja! Jag vill inte missa en massa intressant inlägg här under våren;)
  Kram!

 8. Ulla skriver:

  Se nu till att skaffa dig en dator så fort som möjligt!
  Nä, skämt åsido, det kan vara skönt med ett blogguppehåll ibland, fast det kanske inte så kul om det beror på datorn 🙂
  Här är en till som längtar efter våren, det gör vi nog alla nu.
  Ett underbart bildspel du har gjort!

  Ha det så gott och hoppas att du snart är tillbaka i bloggvärlden.

  Kram Ulla

 9. Claus skriver:

  Lycka till med ditt datorval. Härligt med bildspelet.
  /Claus

 10. Cathy skriver:

  Är ni också insöade idag? Här är det nu 30cm snö överallt och ingen snöplog har varit här ännu (kl 5 på eftermiddagen).

 11. Eva skriver:

  Kära lillasyster! Vilket underbart, hoppingivande bildspel du har lagt in! Tack för det! 🙂 Ute är det just nu jätte, jätte, jätte mycket snö och gnistrande vackert! Det är så vackert att det nästan gör ont! Jag stannade vid kyrkan när jag var på träningen och utrbast spontant ”Gud så vackert”. Ångrar att jag inte hade kameran med mig. Den ska jag ta med mig i eftermiddag när det är dags för kalas nummer 2 i februari! 🙂 I morgon är det kalas nummer 3. Sedan är det ett hopp till nästa lördag, då är det kalas nummer 4! 🙂 Phuuuu! Jag kan meddela att bröllopet blir den 4 juni!
  Igår kom jag aldrig fram till jobbet. Jag gjorde ett försök, men det slutade med att jag gick hem och jobbade hemifrån istället. Underbart skönt!

  Hälsa och krama Thomas så mycket! Vi saknar er! Hoppas det ordnar sig med datorn! Nu önskar jag er en fortsatt härlig helg! Vi ses på tisdag hoppas jag!!

  Kramar
  storasyster, Kjell och Nessie 🙂 🙂

 12. Spirande grönt skriver:

  Låter inget vidare med en sjösjukeframkallande dator.

  Vackert bildspel!

  Ha en finfin helg,
  Rebecca

 13. Åsa S skriver:

  Ett ljuvligt bildspel som minner om våren, vilken nu verkligen känns avlägsen. Hualigen vilken vinter vi fått igen. Måste dock hålla med storasyster Eva om att det är vackert trots att jag inte tycker om vinter.
  Hoppas du snart hittar en bra dator, nu när våren närmar sig och dina odlingar börjar spira, vill vi gärna följa det på din blogg. Men, till dess får vi njuta av de bilder du har i tidigare inlägg.
  Hoppas vi ses på tisdag.
  Kram från Lillsyrran

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s