En återblick på 2010

År 2010 börjar närma sig sitt slut och det är dags för den traditionella summeringen. Det händer mycket under ett år och vi har ju alla våra egna minnen av året som gick, så det här är min återblick i bild och ord.

Då jag inte bloggat så mycket under detta år har istället denna återblick blivit ganska omfattande. Som vanligt går det att klicka på bilderna för att få se dom i större format (vilket starkt rekommenderas för flera av bilderna, i synnerhet bildkollagen).

Så … här är då mina minnen av 2010!

Januari

Vi hade haft en vit jul och nyårshelg. Det var väldigt ovanligt och man gick hela tiden och undrade när det skulle komma mildväder. Det visade sig att det skulle dröja. Den 3 januari var vi ute vid Taxinge slott.  Fåglarna hade hittat en liten rundel i isen där dom simmade omkring, tätt, tätt ..

Det var kallt och man satt och kurade mycket inomhus. Jag hade lediga fredagar hela första kvartalet vilket var oerhört skönt. Nu hann jag jobba med min trädgårdsdokumentation. Här ses en överblicksbild över baksidan av min lilla kedjehusträdgård. En hel del har förändrats under året kan jag säga men de olika platserna finns kvar … Azaleasluttningen, Månskenslandet, Roslunden, Fjärilsträffen, Långdansen m.m.

Den 29:e januari var en härlig dag. Jag upptäckte den första blomman på min rosa kamelia …

Jag var ute och promenerade i den vackra vinterdagen och förundrades över träden som ännu inte fällt sina löv …

… kvällen kom med fullmåne …

… januari led mot sitt slut och vi gick vidare in i …

Februari

Snön den föll och föll och föll. I urerummet började hortensian och änglatrumpeterna att få vårkänslor men det kändes oerhört långt till våren när man såg snön utanför dörrarna.

Jag sådde mina tomater i slutet av månaden och grävde ner frösådder av Echinacea ‘Paradiso’ i snön för att dom skulle gro (det gjorde dom kan jag avslöja).

Och snön den föll och föll och föll. Man började dagligen höra rapporter om tak som brast under snötyngden. Vi skottade vårt tak och vi skottade altanen. Det var ofattbart mycket snö för att vara i Stockholmsområdet.

Det var nog det man minns mest av februari. Snö, snö och åter snö. Vi gick alla omkring och sa att … ”en sån här vinter får vi nog aldrig mer uppleva”. Som tur var är februari en kort månad och vi vandrade raskt vidare in i …

Mars

Pelargonerna var nu omplanterade och det var härligt att se ljuset skimra genom de friskt gröna bladen …

… frösådderna frodades i den nyinköpta planteringspyramiden …

I mars kom lokaltidningen och gjorde ett reportage om mig och mina växter.

Reportaget publicerades den 27 mars … ett par dagar innan vi gick vidare in i …

April

Jag köpte penséer för att öka på vårkänslorna …

Många av frösådderna hade fått flytta ut i uterummet där det nu var trångt.

Den 5 april befann sig trädgården i djup snö. Rosorna i roslunden var täckta med säckväv för när solen sken, då sken den ordentligt.

Men snön försvann med en rasande fart. Den 9 april var jag på trädgårdsmässan ”Nordiska trädgårdar” och på vägen dit njöt jag av snöfria gräsmattor som skimrade i blått.

Och även skogsbackarna började lysa i blått …

Årets pelargon blev en hel grupp, äggskalspelargonerna. Jag har en, Gemma, som jag haft i många år och som är väldigt rikblommande och lättskött.

Mina två stjärnpelargoner ”Röd glitter” och ”Graffiti white” har stått bredvid varandra i många år. Och i år gjorde jag den glada upptäckten att det kommit ett skott med äggskalsfärgade blommor i den krukan där den röda växer. Den speciella grenen blommar fortfarande (i december) och jag har knutit ett band omkring den så jag ska veta vilken gren det är. I vår ska jag försöka ta ett skott för att se om det tar sig och om blommorna fortfarande blir ”äggskaliga”. Jag håller tummarna för jag tycker den är jättefin.

April inleddes med massor av snö men, som jag skrivit tidigare, den försvann med en rasande fart. Ingen tjäle i jorden gjorde dessutom att allt började blomma väldigt tidigt. Här kommer ett litet växtkollage från april.

I april lärde vi oss det långa och krångliga namnet på en isländsk vulkan, Eyjafjallajökull som tydligen ska uttalas Eyjafjatlajökutl. Dubbel-l uttalas nämligen ‘tl’ och inte ‘ll’ på isländska. Många nyhetsuppläsare vågade sig inte ens på att försöka uttala namnet utan sa bara kort och gott ”vulkanen”. Alla visste ju ändå vilken vulkan man pratade om. Den sprutade ut så mycket aska att en stor del av flygtrafiken i Europa låg nere. Och det kom rapporter om att utbrottet kunde hålla på i flera år. Jag började fundera på om jag skulle komma iväg på min trädgårdsresa i juni men konstaterade samtidigt att det var inte så mycket att gå och tänka på. Naturens makter rår man ändå inte på …

… och vi gick vidare in i den sköna månaden …

Maj

I uterummet började tomaterna att ta över …

Jag var tvungen att plantera ut dom när en vecka återstod av maj, trots hot om kalla nätter. Men dom klarade det bra med hjälp av fiberdukstäckning.

Min ”blå” hortensia började blomma. Men ph-värdet i jorden var tydligen inte så lågt längre för blommorna var istället vackert rosa.

Magnolian ‘Wadas memory’ började försiktigt öppna sina vita blommor. Likt spröda, vita fjärilsvingar svepte dom över den bakre delen av azaleasluttningen.

Så här såg bladen på alla tulpaner ut detta år …

… och den skyldige försökte gömma sig bakom en rishög i skogen …

Den rackarns råbocken hade hittat en glipa mellan boden och kompostlådan. Inte mer än någon dryg dm bred men det räckte. När jag upptäckte honom hade han redan gått över samtliga tulpaner som en slåttermaskin och låg och tog igen sig på gräsmattan. Han såg mycket belåten ut. Som tur var hade knopparna inte kommit upp ännu så det blev blommor på så gott som samtliga tulpaner ändå. Ha, ha … där fick du tji din gamla råbock!

Sist ut i maj, ett fång med  ”Majblommor” …

Och den sköna månaden maj övergick i midsommarmånaden …

Juni

I juni hände mycket. Fotbolls-VM i Sydafrika inleddes, det var kronprinsessbröllop och jag åkte på trädgårdsresa till Yorkshire. Den 6:e åkte jag och kom tillbaka den 11:e. Trots att vi hade dåligt väder så var det en härlig resa. Jag har skrivit en reseskildring på min hemsida som går att läsa här.

I mitten av juni stod trädgården i sin fagraste blomning. Jag har alltid en känsla av att vilja stoppa tiden lite då. Få njuta lite längre av den lätta sommargrönskan och alla färgexplosioner.

Den 19 juni var det bröllop mellan Kronprinsessan Victoria och Daniel Westling. Bilden nedan får bli en hyllning till bröllopsparet …

Midsommaraftonens eftermiddag tillbringade vi som vanligt vid Taxinge slott. Det har blivit en trevlig tradition, inte bara för oss.

Efter Taxinge åkte vi hem och åt midsommarmiddag. Sommaren stod i sitt esse och nävorna och daggkåpan flaggade dagen till ära i gult och blått.

Jag tog junis lätta sommarnätter i hand och vi vandrade tillsammans in i högsommarmånaden …

Juli

Det var början av juli och värmebölja. Vi skulle jobba några veckor till så vi fick njuta av trädgård och sommarvärme på helger och kvällar.

Fotbolls-VM fortsatte och vi lärde oss ett nytt ord, ”Vuvuzela”. Som det tutades i dessa entoniga trumpeter. Men man vänjer sig vid allt och till slut lyckades hjärnan koppla bort tutandet och koncentrera sig på fotbollen. Spanien vann mot ett fulspelande Holland. Hurra för Spanien!

Åter till trädgården … nu var det dofternas tid …

Och på tal om dofter. Nu hade jag äntligen hittat en ”doftbänk” till mitt Månskensland. Där satt jag och njöt i tidiga juli av doftschersmin och doftpuffar från pionerna i Piondalen. Lite senare var det dags för kungsliljan och sedan kom de vita rosorna.

Den 19:e började vi vår semester. Vi fick några dagar av värmeböljan men sedan blev det mer normal sommar, ömsom sol och ömsom regn. Den 25:e kom ett ordentligt regn. Många växter la sig ner och det var inte lätt att vara humla …

I slutet av juli hittade jag en mörkröd dubbel vallmo i min röda rabatt som jag inte sått själv. Den var fantastiskt vacker och jag har sparat frökapslarna och ska pröva att så den i vår för att se om den blir lika röd och grann som den var sommaren 2010.

Den 27:e var vi och hälsade på min bror och svägerska på Yxlan. Alltid lika roligt. Och som vanligt njöt jag av skogspromenad och närhet till vattnet.

Den 29:e bestämde vi oss för att åka till fjärilshuset vid Haga. Där var mörkt och fuktigt och massor av folk så det var inte lätt att fånga några fjärilar på bild.

När vi var på väg mot bilen så hade det börjat att dugga så smått. När vi närmade oss Södertälje öppnade sig himlens portar och det vräkte ner. Vi skulle åka och handla lite och satt i bilen på parkeringen och väntade på att det regnet skulle avta men det gjorde det inte. Det var bara att ge sig ut och vi hann bara ett par steg så var vi helt genomblöta. Och det fortsatte att regna lika häftigt i flera timmar. Många trädgårdar och källare låg under vatten. Vi hade i varje fall tur och klarade oss bra.

Semestern fortsatte och vi gick in de sammetsmörka kvällarnas månad …

Augusti

Den 1 augusti blev jag getingstungen i högra handen för andra gången på två veckor. Den första gången blev det inte så mycket. Lite svullen och klåda men när jag vaknade den 2 augusti så märkte jag att jag knappt kunde röra handen. Svullnaden spred sig och snart var hela underarmen svullen. Jag kunde inte använda handen alls, fingrarna gick inte att böja. Och vi som skulle åka till glasriket den 3:e och dessutom gå på hyttsill på kvällen. Hur skulle jag kunna äta sill med bara en hand! Tur i oturen ändå att det var högerhanden då jag är vänsterhänt.

Den 3:e vaknade jag och kände att jag kunde röra fingrarna igen. Vilken lättnad. Svullnaden hade gått ner en hel del över natten men jag var fortfarande rätt svullen som syns på bilden nedan. När jag forskade kring getingstick så fick jag förklaringen. Orsaken var att jag fått två stick. Efter det första så hade kroppen producerat Immunoglobilin E (IgE)-antikroppar. Efter det andra så reagerade getinggiftet tillsammans med IgE-antikropparna, d.v.s. immunsystemet överreagerade på giftet och en allergisk reaktion uppstod. Det är märkligt. Ibland blir kroppens försvar ens egen fiende.

Lillsemestern blev i varje fall lyckad. Vi bodde på Björkängens hotell i två nätter. Vi var på hyttsill i Kosta på kvällen den 3:e (fantastiskt roligt). Vi besökte så gott som alla glasbruk. Vi åt småländska kroppkakor som dröp av skirat smör och spillde ner oss (men vad gjorde det, kroppkakorna smakade himmelskt och smöret gick bort i tvätten).

På hemvägen besökte vi Döderhultarns museum i Oskarshamn, åt lunch i Påskallavik och fikade i gassande solsken i Västervik. Tre intensiva men ändå avkopplande och härliga dagar.

Månskenslandet, som jag anlade sommaren 2009,  hade tagit sig ofantligt bra. Det blommade i vitt från tidig vår till sen höst. I augusti stod det i sin fullaste prakt och två av de praktfullaste växterna var vitpyttan och vitlysingen. Nu var också syrénhortensian starkt på gång.

Och inte bara jag älskade Månskenslandet. De kära fjärilarna hade nu invaderat vitlysingen … och de var så välkomna.

Vi bytte ut den svarta cafégruppen under äppelträdet mot en i vitt. Den svarta förflyttades till Roslunden där den fick stå bredvid dammen. Vi hade nu 4 olika sittplatser i vår lilla kedjehusträdgård, 5 med den på altanen. Men det är det som är så härligt. Att kunna slå sig ner på olika platser, även om trädgården är liten.

Den 10:e besökte vi äntligen Sommarsalongen i Ulriksdal. Tyvärr hade mycket blivit förstört av regnet och det var inte lätt att ta sig fram för mycket låg under vatten men jag är ändå glad att jag fick se den.  

Salongen gick i kärlekens och bröllopets tecken (som det mesta gjorde denna sommar). Och då jag inte skrivit något tidigare på bloggen om mitt besök på sommarsalongen kommer ett litet bildkollage kommer här.

Den här kamoflerade husvagnen var inte med på utställningen men jag tyckte det var kul att dom fått den att flyta in i omgivningen så bra. Tänk att bara ha lite olika draperingar med sig som passar in i miljön när man åker på husvagnssemester. Det fick mig lite att tänka på när Musse, Långben och Kalle är på husvagnssemester och har en vacker kuliss som döljer soptippen, där dom stannat för natten.

Den 21:a ringde grannen och skrek … Anita, har du sett himlen? Du måste fotografera den! Jag rusade ut och himlen brann verkligen. Och trots att den brinner på bilden så var det ännu mer i verkligheten. Den var makalös!

Den 26:e var det marknadsdag i Södertälje centrum. Bland annat sålde dom parmesanost. Jag köpte en rejäl bit och till den diverse småskuret.  Det smakade delikat. Kocken som syns på bilden köpte vi i glasriket. Han har sin plats i köket där han alltid övervakar matlagningen.

 

Änglatrumpeterna blommade nu för fullt och dimmorna började svepa in.

Vi tog farväl av den sista sommarmånaden och började vandringen mot hösten. Vi gick in i …

September

För första gången skulle jag åka på en höstträdgårdsresa. Den 4:e till 8:e var jag på en fantastisk resa i Normandie. Vädret var strålande, trädgårdarna underbara och maten … oj, oj, oj. Säga vad man vill men fransmännen kan det där med mat. Jag har ännu inte hunnit skriva någon reseskildring men jag skrev lite om resan och visade lite bilder i blogginlägget ”hemma igen”.

September kan innebära frost och jag hade (redan innan jag åkte på min resa) tagit in alla blommor som stått på altanen under sommaren. Uterummet var nu helt belamrat men då allt blommade var det en ”skön belamring”.

Helgen den 25-26 september var jag på mitt traditionella höstbesök på Yxlan hos min bror och svägerska. Det var en helg fylld av glädje men också vemod. Glädje för att jag fick vara på Yxlan igen. Vi hade fantastiskt roligt. Vi åt gott, skrattade, sjöng och hade frågesport.  Men vemodigt för man kände verkligen denna helg att sommaren helt tackat för sig. För hur glad man än kan bli av att se midsommarblomster i slutet av september, lika vemodigt är det att se de gula löven blåsa omkring i höstvindarna vid deras fötter.

Farväl sommar, farväl september. Nu var det bara att bita i det maskätna vinteräpplet och gå vidare in i …

Oktober

Den 2:a oktober skördade jag min första brysselkål. Så gott den smakade! Ett plötsligt infall när jag var på Coop i ett annat ärende resulterade i en fröpåse med brysselkål och det var ett av mina bättre infall. Vi har ätit egen brysselkål hela hösten och nästa år blir det brysselkål igen. Minst tre sorter.

I oktober började min lilla lila rhododendron att blomma om igen.

Av olika anledningar blev det blev inte så många promenader denna höst. Men tack vare att Slottsträdgårdsmästaren anordnade en fototävling i oktober så gav jag mig i varje fall ut på en fotopromenad en stilla oktobermorgon. Det här blev mitt tävlingsbidrag. Jag vann inte, placerade mig inte ens bland de 5 främsta men vad gör det. Det var en underbart härlig morgon och utan tävlingen hade jag nog inte kommit mig för att gå ut.

Frostnätterna radade upp sig mot slutet av månaden och den 24 oktober var trädgården vit av snö. Snön gick bort rätt snart igen men det kändes verkligen som vi var på väg mot vintern. Bilden på dessa rudbeckior får avsluta oktober. Jag tycker det ser ut som en mamma med sitt barn. Det lilla rudbeckiabarnet håller sig tätt intill mamma och tar ett stadigt tag om hennes stam. 

Med frostnupna kinder gick vi vidare in i …

November

Den 6:e november åkte vi som vanligt och smyckade gravar och tände ljus för våra nära och kära. Solen sken och det var en vacker dag. När vi var på väg till Grödinge kyrkogård passerade vi Tumba och jag fick se en plantering med ljung som jag tyckte var väldigt dekorativ.

När vi kom hem åt vi Boeuf Bourguignon i uterummet och det smakade väldigt gott.

Några kvarvarande chilifrukter solade sig i det flödande solljuset den 7 november …

… och i samma solljus lyste korallkornellen vackert röd.

Och bara ett par dagar senare var det dags. Vi fick snö och det blev kallt. Man trodde ju att snön skulle gå bort igen, november ska ju vara en grå, disig och regnig månad. Men snön hade kommit för att stanna. Första advent var snörik och vi gick vidare in i julmånaden …

December

Julmånaden har gjort skäl för sitt namn år 2010. Snö och kallt. Hela Sverige fick en vit jul på gott och ont då det var extrema vägförhållanden på många håll, i synnerhet på Österlen i Skåne.

På julafton gick jag en promenad för att ta en bild på exakt samma ställe där jag tog en julaftonsbild förra året. För att jämföra bilderna. Det var ju nämligen en vit jul förra året också men då sken solen, det gjorde den inte i år. Och här kan man se skillnaden … eller likheten. För snömässigt sett är det ju nästan identiskt.

Några slutord. När jag suttit här och gått igenom mina bilder och funderat över året som varit så har jag upptäckt att det ju faktiskt hänt massor. Jag kände ett tag för att sluta med bloggandet för jag tyckte jag upprepade mig. Men som flera redan påpekat, allt är ju upprepningar. Och visst är det det, i synnerhet när det gäller trädgård. Och tur är väl det. Vad har man annars perenner till.  Jo, för att man vill att dom ska komma tillbaka år efter år. Och varför springer man och letar efter de första blåsipporna i backarna år efter år efter år. Jo, för att det är den bästa upprepning som finns. För att inte tala om Kalle Anka på julafton! Snacka om upprepning.

Bloggen kommer att leva kvar och i och med julledigheten och återblicken på 2010 har jag fått en nytändning och ser fram mot ett nytt bloggår, både med min egen blogg och med alla andra härliga bloggar och hemsidor jag brukar besöka. Och min blogg kommer också att innehålla lite annat än bara trädgård, även om betoningen naturligtvis kommer att vara trädgård, det är ju trots allt mitt stora intresse.

Avslutningsvis önskar jag er alla …

… Ett Gott Slut på 2010 och ett riktigt Gott Nytt 2011 …

Vi ses 🙂

/Anita

Detta inlägg publicerades i Årskrönika, Årsresumé, Nyårskrönika. Bokmärk permalänken.

17 kommentarer till En återblick på 2010

 1. Susie Bloom skriver:

  Vilken underbar årskrönika du skrivit och visat bilder från! Idéen är så bra att orkar jag bara (är och förkyld och har dessutom haft en släng av vinterkräksjukan, så man är ju inte så alert precis) så ska jag planka den.
  Precis som du skriver så händer det ju faktiskt en hel del under ett år, både i trädgården och för övrigt. Men det är så lätt att glömma.
  Din förhållandevis lilla trädgård är så underbart vacker och den visar att man kan göra så fantastiskt mycket på en liten yta – om man är intresserad och skaffar sig kunskap. Ritningen var också ett stort plus att få se, den gör att man kan tänka sig in i hur det verkligen ser ut. Säger en som är ”kartoman”!
  GOTT NYTT ÅR
  Susie på Stjärnarve

 2. Vilket vackert år du haft Anita och en underbar årskrönika. Jag älskar ditt Månskensland och så måste jag berätta att det var många som tyckte om din vackra bild i fototävlingen. Så skönt att du bloggar vidare, jag följer dig alltid. Ett riktigt Gott Nytt År önskar jag dig.

 3. Anita skriver:

  Susie … stackare, både förkylning och vinterkräkan. Jag hoppas att du piggar på dig snart och orkar fira nyår imorgon. Det vore jätteroligt om du också gör en tillbakablick på 2010 men jag förstår dig helt om det blir jobbigt att sitta och jobba med den när du är sjuk. Men vet du … den behöver ju faktiskt inte vara klar under 2010. Man kan ju blicka tillbaka i början av 2011 också.

  Krya på dig nu och ett riktigt Gott Nytt År till dig!
  /Anita

  Slottsträdgårdsmästaren … tack för dina fina ord. Det var faktiskt oerhört roligt och jobba med tillbakablicken och drömma sig tillbaka till sommaren. Roligt att du tycker om mitt Månskensland, jag kommer nog att göra ett inlägg över hur det utvecklats under 2010 i början av nästa år. Såg när jag gick igenom mina bilder att jag hade massor med dokumentation omkring det.

  Roligt också att du talar om att det faktiskt var flera som tyckte om min bild. Jag tyckte själv om den och mest av allt är jag så tacksam för att du anordnade tävlingen så jag gick ut den morgonen, för det var en magisk oktobermorgon.

  Ett riktigt Gott Nytt År till dig också!
  /Anita

 4. ÅsaV skriver:

  Hej Anita och god fortsättning!
  Vad intressant och spännande att få ta del av din årskrönika. Härliga bilder!!! Vi borde väl alla göra ett årsbokslut egentligen, för visst händer det mycket på ett år… För mig har det av olika anledningar inte blivit så mycket fotande i år. Men nästa år… DÅ ska jag sätt fart igen! Hoppas att ni får ett riktigt gott nytt år 2011!
  Kram Åsa

 5. Anita skriver:

  Åsa … ja man märker när man tittar tillbaka på sina bilder att det hänt mer än man minns. Jag brukar säga att det är tur att man fotograferar, annars skulle man väl knappt minnas något av året som gick.

  Nu ser vi fram mot ett bra och fotorikt 2011. Ha nu en riktigt fin nyårsafton och ett Gott Nytt 2011!

  Kram Anita

 6. Ulla skriver:

  Ett år går fort och så här vid nyårstiden så vill man gärna reflektera, både bakåt och framåt. Det enda man inte vill är att bli äldre 🙂
  Av alla dina bilder här så tycker jag Maj-collaget är helt ljuvligt! Tänk att det kan blomma så vackert, det känns så avlägset just nu, men rätt vad det är, så är vi där igen 🙂
  Till dess får vi stå ut så gott vi kan.

  Ett riktigt Gott Nytt År önskar jag dig!
  Kram Ulla

 7. Elisabeth skriver:

  Man glömmer fort och jag brukar skriva en liten sammanfattning i dagboken runt nyår varje år. Inte så mycket bilder, mera ord för min del. 🙂

  Men det där med att ta en bild på samma plats vid samma tid år från år… det har jag tänkt på att man borde göra. Du har gjort det! Kul att se.

  När det gamla året tar slut
  är det dags att skjuta salut
  och välkomna nya tider.
  Det blir till minnen
  att fylla blogg med
  vad det lider.

  Nåväl, nån Keats eller Byron lär jag ju aldrig bli. 🙂

  Önskar dig & din Thomas ett gott slut & ett utomordentligt Gott Nytt År!

  Vi hörs!

 8. hasselmark skriver:

  Fantastiskt fin årsberättelse!

 9. Anita skriver:

  Ulla … ja månaden majs sköna blommor känns avlägsna, i synnerhet som snöfallet just nu står utanför fönstret som en vit vägg. Tur i varje fall att man kan ha en bukett majblommor på bild att njuta av.

  Elisabeth … kära brorsdotter. Blir alltid lika glad att höra ifrån dig. Tack för mailet förresten. Jag gillar din dikt. Den ska jag ha i åtanke när jag ska samla bilder och minnen till mina kommande blogginlägg.

  Hasselmark … tack ska du ha, dina ord värmer i snöstormen.

  Till er alla! En riktigt God Fortsättning på 2011!
  /Anita

 10. Spirande grönt skriver:

  Vilken fin årskrönika, fullproppad med vackra foton!

  God fortsättning,
  Rebecca

 11. Agneta skriver:

  Hej, Anita!
  Men vilken energi du fått som gjort en så fin återblick! Bra jobbat ;-)Faktiskt riktigt roligt att känna igen en del foton, man känner sig lite ”som hemma” 😉

  Jag önskar dig en riktigt god fortsättning på det nya fräscha året 2011!
  Må det bli lugnt och fint med fredligt, inte minst!

  Nattiskramar, Agneta

 12. Åsa S skriver:

  Kära Anita!
  Vilken härlig tillbakablick över 2010, jag håller med Agneta att det är fint att känna igen en del foton. Det var också en hel del som jag missat, har tyvärr inte varit inne på din blogg så ofta alla gånger, men tack vare återblicken fick jag tillfälle ändå.
  Det gläder mig att du väljer att fortsätta med bloggen. Jag njuter av att följa årets växlingar tillsammans med dig och ser fram emot ett lika härligt 2011!
  Kram Lillsyrran

 13. Anita skriver:

  Rebecca … tack … och God fortsättning till dig också!

  Agneta … ja det är konstigt. Men så fort det vände och jag fick lite julledighet kom energin tillbaka. Roligt att du känner dig som hemma här. Ett riktigt bra år 2011 önskar jag dig också!

  Åsa … det var riktigt roligt att göra årsresumén. Man märker hur mycket som hänt under ett år. Nu har vi ett nytt framför oss. Det gäller att börja samla bilder 🙂 Och just nu känner jag att det kommer att bli många inlägg för inspirationen och energin är tillbaka.

 14. Vilken härlig summering. En sån var det tänkt att jag skulle göra men tiden har inte funnits…eller kanske är det orken som inte varit där! Oavsett så blev det ingen… Roligt att läsa om ditt år! Och jag bara älskar dina blombilder!! Du är inte bara en mästare med krukan och dess innehåll utan även med kameran! :O)) Grattis till artikeln om dig!

  Jag önskar dig en riktigt skön helg nu när den nalkas!

  Kram! Och tack för dina ord i min blogg. Det värmer!

 15. Anita skriver:

  Anneli … tack rara du för dina fina ord. Jag känner mig extra stolt att du tycker om mina bilder, du som är en sådan fantastisk fotograf.

  Jag hoppas att din ork kommer tillbaka, att du får må bra och att du kommer att få ett riktigt fint 2011.

  Kramar
  Anita

 16. Hej!
  Ville bara lämna ett litet hejsan, efter mitt premiärbesök här idag. Kram Hillevi:-)

 17. Anita skriver:

  Hej Hillevi … så roligt att du hittat min blogg! Har tittat in hos hos dig och beundrat din trevliga blogg och dina fantastiska bilder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s