God fortsättning!

Så var då julafton avklarad. Lugn och skön med god mat och en del julklappar, bland annat ett presentkort på Zetas. Som jag längtar att få använda det. 

Jag hoppas att ni alla haft en bra och avkopplande julafton trots att vädret nog ställt till med en hel del i de sydligaste delarna av landet. Nu vänder ljuset tillbaka även om det kommer att ta ett tag innan vi märker något. Men bara vetskapen gör att allt känns lättare.

Förra året provade vi på lutfisk. Det blev ingen succé så vi beslutade oss för att skippa den i år. Men, det är ju nyttigt med fisk så istället för lutfisk fick det bli torsk med lutfisktillbehör. Mums så gott det blev. Jag älskar torsk och är så glad att det nu finns ”grönlistetorsk” att köpa igen.

Som synes ligger det brysselkål på tallriken också. Det är inte min egen. Jag har visserligen brysselkål kvar men den ligger under djup snö och jag tordes inte chansa på att den fortfarande är bra så det fick bli en leverans från Holland istället. Den var helt ok men det är verkligen skillnad mot den jag odlat själv. Och jag måste säga att jag hajade till när jag såg texten på förpackningen … B-Spruiten … det låter ju nästan som … Besprutad! Men, med hjälp av Googleöversättaren så fick jag fram att brysselkål heter Brusselse spruiten på holländska. Puh, vilken tur 😉

Ha nu en fortsatt skön julhelg och ta det lugnt i trafiken!

Detta inlägg publicerades i Allmänt, Brysselkål. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till God fortsättning!

 1. billan skriver:

  Den sortens brysselkål köpte även jag på min Ica-affär, reagerade precis som du på märkningen:)
  Tänkte ge mig på att odla brysselkål den här säsongen, vilken sort rekommenderar du? Du har inspirerat mig med dina brysselkålinlägg:)
  God fortsättning på julhelgen!

 2. Anita skriver:

  Billan … jag är ju ingen direkt brysselkålsexpert. Min odling kom ju till genom ett impulsköp. Men, den blev oerhört lyckad och god vilket ju är det viktigaste. Jag har bjudit flera på mitt jobb som varit helt lyriska. Och det är verkligen skillnad på vår egna och den köpta, även om den också varit bra.

  Det var en fröpåse (Lord Nelon) som jag köpte på Coop. Sorten heter ‘Masterline F1’. I år har jag skickat efter två nya sorter från Impecta, F1 ‘Bosworth’ och en röd som heter ‘Rubine’. Men jag ska definitivt ha ‘Masterline’ i år också. 4 eller kanske till och med 6 stockar är målet. Troligen blir det någon ytterligare sort förutom dessa tre.

  En sak är dock säker. Man måste förkultivera dom. Jag kommer att så mina i slutet av mars/början april. Det är också bra om man kan få dom i jorden så tidigt som möjligt, helst i upphöjd bädd som man till att börja med får täcka med fiberväv inför eventuella frostnätter. Överallt står det att dom inte ska ha för näringsrik jord utan lerhaltig jord. Jag prövade faktiskt att sätta två plantor i perennrabatten där jorden är lerhaltig. Det gick inte bra, dom blev bara hälften så stora som de jag hade i pallkrage med en blandning av planteringsjord på påse och kogödsel. Så det kommer jag att köra med nästa år också.

  Lycka till med brysselkålen. Hör av dig om du vill veta något mer!

  Kram
  Anita

 3. Ulla skriver:

  Ja, nu är julen redan föbi, men lika gott det.
  Nu ser man fram emot ljusare tider och att våren kanske kommer tidigare i år eftersom vintern kom så tidigt.
  Hoppas kan man ju alltid 🙂
  Lutfisk är inte riktigt min melodi heller, men annars gillar jag fisk i alla former.
  Din rätt ser jättegod ut.
  God fortsättning och Gott Nytt År!
  Kram Ulla

 4. Spirande grönt skriver:

  Presentkort på Zetas – vilken toppenklapp!

  God fortsättning,
  Rebecca

 5. hasselmark skriver:

  Som barn satte jag en klädnypa för näsan när de vuxna åt lutfisk. Mycket senare lärde svärmor mig hur den ska smaka och plötsligt var det gott. Nu äter vi lutfisk varje juldag. Som sammet för den stackars julmagen. Men torsk är också fint…
  Inte ska du lägga av med din blogg! Trädgård ÄR ju en upprepning i sig men där finns alltid något lite nytt – och en massa som vi glömt.
  Keep going!

 6. Anita skriver:

  Ulla … så ska vi naturligtvis se på det. Vintern kom tidigt … då kommer nog våren tidigt. Det är jag med på 🙂

  Gott Nytt År till dig också! Jag ska strax lägga ut min återblick på 2010!

  Kram Anita

  Rebecca … min absolut bästa julklapp. Ett tips för önskelistan till nästa år.

  God fortsättning till dig också!

  Hasselmark … jag håller mig nog ändå till torsken med lutfisktillbehör. För som du säger, sammet för magen. Man kände riktigt hur den tackade efter julmaten dagen innan.

  Och visst ska jag fortsätta att blogga. Tack för peppningen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s