Sommar och inget internet

Sitter just nu på jobbet och har lunchrast. Hemma har jag under en veckas tid saknat internet och vet inte när jag kommer att få det igen. Visserligen är det inte så mycket bloggaktivitet från min sida just nu men det hade ju varit roligt att kunna ladda upp några bilder när det blommar som mest. Nu får jag försöka beskriva det i ord istället.

Dofter har fyllt trädgården sedan i maj. Det började med azaleorna och de första rosorna och nu är det dags för pionerna. Jag drog in piondofterna i näsan igår kväll och det var en njutning. Samtidigt så har smultronschersminen visat sina första blommor.

I Månskenslandet lyser det nu vitt. Nävorna blommar enormt i år och just nu tillsammans med malvor, löjtnantshjärta, fänrikshjärta, vitpytta, smultron och vitt svartöga som klänger omkring här och där. En vit bänk är också inköpt och står bland allt det vita i  Månskenslandet. Den är utan ryggstöd vilket var väldigt viktigt då jag ska kunna njuta av dofter från alla håll utan att behöva vända på bänken.

Långdansen prunkar av färg. Gult och blått går över i blålila och vidare till lilarosa och därifrån till rosa och rött. Grönsakerna växer och äggskalen fungerar utmärkt som snigelstopp.

I dammen porlar vattnet från den lilla fontänen och hosta, gräs och dagliljor speglar sig i vattenytan. I ”Fjärilsträffen” blommar nu de första bolltistlarna tillsammans med rudbeckior.

Det är helt enkelt en underbar tid. Jag går en promenad i trädgården varje morgon innan jag går till jobbet och jag ägnar så mycket tid som jag bara kan där.

Nu är lunchen slut och jag måste sluta detta inlägg. Avsaknaden av internet gör inte bara att jag inte kan ladda upp bilder och skriva inlägg utan det medför också att jag inte heller kan gå ut till mina favoritbloggar och hämta inspiration. Men förhoppningsvis så är jag ”online” snart igen. Jag vill därför önska er en riktigt skön sommarhelg. Och skulle jag inte få internet inom en snar framtid så ber jag att få önska er en riktigt skön sommar!

Ha det så gott ni alla därute. Vi ses  🙂

Detta inlägg publicerades i Allmänt, I trädgården. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Sommar och inget internet

 1. ÅsaV skriver:

  Tråkigt när tekniken krånglar… det kan vara riktigt frustrerande. Man är ju mer eller mindre internetberoende, även om man inte är ute online lika mycket nu så här i sommartider.

  Åh, vilka härliga bilder tänkte jag nästan skriva, men du beskriver verkligen så målande hur din trädgård ser ut, så jag kan se bmomsterbilderna framför mig! Det låter verkligen härligt!

 2. ÅsaV skriver:

  PS. ”bmomsterbilder” ska försås vara blomsterbilder!

 3. nilla|utanpunkt skriver:

  Aaagh, de hade man ju verkligen velat se på bild, men jag förstår! Ha det så gott i sommar!

 4. Catharine skriver:

  Eländigt med avsaknad av internet. Men man kan se dina blommor framför sig för du beskriver det så fint. Hoppas du snart blir uppkopplad igen. Här är det mulet och lite svalare igen efter ett par riktigt heta dagar. Ganska skönt och blommorna gillar det.
  Kram Cathy

 5. Åsa S skriver:

  Kan inte annat än hålla med övriga om att det känns som om du faktiskt har bilder på bloggen, så målande som du beskriver din trädgård. Hoppas du får ordning på nätet snart och kan lägga upp dina fantastiska bilder igen.
  I slutet av veckan tar vi bilen ner mot Tyskland, det ska bli skönt att komma iväg en stund, vi räknar med att vara borta i en vecka, 10 dagar. Ser fram emot att gå in på din blogg när vi kommer hem och förhoppningsvis kunna njuta av din trädgård både i ord och bild.
  Kram från lillsyrran

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s