Sippa glädjespridare i blått och vitt

Jamen … nu är det ju bara för härligt i skogsbackarna. Tycker inte ni också att det är ovanligt mycket med blåsippor i år? Här lyser backarna blåare än vanligt. Och jag tycker inte det var länge sedan jag letade blåsippor och bara hittade en ynka liten knopp. Och vitsipporna är på stark frammarsch också. Jag bara älskar den här tiden. Och trots att jag har tagit så många bilder på blå och vit -sippor under åren så tröttnar jag aldrig på att slänga mig på magen i skogsbackarna och fånga nya på minneskortet.

Ett litet bildsvep från den 18 och 19 april 2010 kommer här (bilderna är klickbara). Och så vill jag passa på att önska alla en riktigt skön vecka 🙂

Detta inlägg publicerades i Blåsippor, Växtporträtt, Vår, Vitsippor. Bokmärk permalänken.

15 kommentarer till Sippa glädjespridare i blått och vitt

 1. Helt underbara bilder! Håller med om att det är mycket blåsippor i år. Det är svårt att fånga blåsippans färg på bild men du har verkligen lyckats. Jag ska göra ett försök i morgon.

 2. billan skriver:

  Jag har inte sett en enda sippa än, fortfarande en massa snö kvar. Hoppet finns att skogsbackarna i söderläge snart färgas vackert blå! I väntan på det njuter jag av dina jättefina bilder, helt makalösa!
  Må så gott!

 3. nilla|utanpunkt skriver:

  Aaaah, vilka totalt underbara bilder på sipporna, ren bildpoesi (du blir banne mig bara bättre och bättre!). Här inväntar jag klockhyacinterna, de är också ljuvligt blå och delikata.

 4. Ruben skriver:

  Dina blå- och vitsippsbilder är ju som POESI!!!
  /Ruben

 5. Ulla skriver:

  Ja, det är en härlig tid nu med sipporna som blommar.
  Ljuvliga är dina bilder! Allt händer så snabbt i naturen nu. Jo, kanske är det fler blåsippor i år, det har varit både fler tuvor och så tycker jag också att själva blommorna är större än de brukar, men det kanske bara är inbillning 🙂
  Ha en fin vecka du också.
  Kram Ulla

 6. Prästgårdseva skriver:

  Åh, så härliga foton. Som vanligt. Rena poesin. Älskar speciellt den där med lite dunkel och mystisk bakgrund (5:e uppifrån).
  Blir på nytt förvånad över att dina sippor blommar samtidigt med mina här nere i södern.
  Ha en skön vecka!
  Eva

 7. Liane skriver:

  Så vackra bilder och visst det är en härlig tid med alla sippor. När jag tar cykeln till jobbet på morgonen så är det genom en liten glänta som är alldeles full med vitsippor, jag bara njuter

 8. Catharine skriver:

  Oh, vi har inte sett några vitsippor än, men gott om blåsippor. Jag älskar den fjärde bilden, hur lyckades du komma så långt ner? Årets första fästing har också kommit, på Roscoe 😦 kampen har inletts med andra ord. Jag provar ett giftfritt alternativ till att börja med i år. Hoppas det funkar för visst vore det skönt att slippa smörja på giftiga droppar eller sätta på giftiga halsband på hundarna.
  Ha en bra vecka.
  Kram Cathy

 9. Anita skriver:

  Tack för alla fina ord. Igår snöade det men jag tror att sipporna klarar av det. Ska se om jag kan ta mig ut lite i trädgården idag och rensa rabatterna.

  En trevlig helg önskar jag er alla 🙂

  /Anita

 10. Eva skriver:

  Lillasyster, tack för dina underbara sippor! Jag har ett hav av blåsippor i Stockholmsbacken och i en miljö som vältrafikerad, minst sagt. Jag har inte sett några vitsippshav ännue, men spanar hela tiden när jag är ut och rör på mig.
  I kväll blir det middag på La Cantina. Vi hade bröllopsdag i onsdags och tycker det är värt att fira med en middag ute. 🙂 🙂 Vi hade pratat om att bli 80-tals nostalgiska och köpa T-benstek hos Carlssons, men vi ändrade oss. Det kan vi alltid göra en annan gång.
  Hoppas du och Thomas får en underbar helg!
  Och jag hoppas verkligen att vi ses på tisdag. Saknar dig lillasyster!
  Kramar från
  storasyster

 11. Eva skriver:

  Hoppas ni får en fantastisk konsert med Mersy Beatles. Jag är litet ledsen att jag missar dem, men jag får ju en god middag i stället! 🙂
  Kram igen

 12. andré skriver:

  Wow, vilka underbara bilder! Fantastiskt. 🙂

 13. Mona K skriver:

  Hej Anita. Ja nu är det underbart ute bland alla blommor. Jag var ute och tittade på alla sippor igår, där växer även backsippan som är så vacker. Tycker dina bilder är så läckra!
  Kram Mona K

 14. Annika skriver:

  Ja, nu är det en ljuvlig tid Anita.

  Underbart i blått… å vitt. Som alltid fångar du blommor och blad på ett utsökt vackert vis. Jag önskar dig en riktigt fin kommande vårvecka med mycket magliggande i mån av tid 🙂

 15. Åsa S skriver:

  Anita, du lyckas verkligen fånga dessa ljuvliga sippor på bild. I backen bakom oss lyser det helt underbart blått blandat med fler och fler vita dungar. Från vårt sovrumsfönster ser vi inga blåsippor, de växer längre bort, men i morse såg jag hur vitsipporna lyste så härligt. Det har verkligen gått fort, som du säger, för 3 veckor sedan var det någon enstaka blåsippsknopp och nu har de snart blommat över.
  Hoppas vi ses på tisdag
  Kram från lillasyster

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s