Earth hour 2010

Snart så släcker vi alla lampor. Kl 20:30 så är det dags för ”Earth hour” då massor och åter massor släcker lamporna.

När jag var riktigt liten så hörde jag något om månen och solen som jag trodde var sant innan jag förstod att det var en rolig historia någon berättat. Månen var superbra för den lyste oss på vår väg genom mörka nätter. Solen däremot var inte så märkvärdig för den lyste ju bara på dagen … då det var ljust ändå.

Ikväll så släcker vi alla lampor hos oss. Molnen ligger tjocka på himlen i Stockholmsområdet och någon måne kommer inte att guida oss i natten. Men … månen finns där någonstans. Denna bild tog jag visserligen den 29 januari men jag tycker den kan få symbolisera hur månen lyser oss genom natten, genom mörkret … då vi släcker ljuset, för jorden … för oss … för klimatet … earth hour 2010 ..

Detta inlägg publicerades i Allmänt, Earth hour 2010. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Earth hour 2010

 1. Balkonglådan skriver:

  Hej, vilken fin bild. Vi släckte också i går kväll och tände en massa stearinljus. Mysigt var det, och när vi tittade ut såg vi att många lägenheter mitt emot gjorde samma sak. Ha en fin helg! /susanna – balkonglådan

 2. Anita skriver:

  Susanna … det var samma sak här. Många av husen runt omkring oss var plötsligt mörklagda. Jag hörde att 5 miljoner svenskar hade släckt ljuset, hur dom nu mäter det.

  Ha en fortsatt fin helg du också!

 3. ÅsaV skriver:

  Oj, vilken superfin månbild! Vi släckte också glödlampsljusen igår kväll och hade levande ljus istället… fast det har vi å andra sidan väldigt ofta även i normala fall!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s