Det som gömts i snö …

Igår morse upptäckte jag att mina krukor jag grävt ner i en snöhög i januari tittade fram. Dom fick tillbringa resten av dagen på rad på altandäcket tills jag hittar en bättre plats för dom.

Och det göms inte bara saker i snö. När jag började vårstäda lite lätt i uterummet hittade jag en plastkasse med skräp … trodde jag. Men där låg det tulpanlökar som kommit en bra bit på väg. Jag slängde ner dom tätt, tätt i en kruka. Om det lyckas så kommer jag att göra samma sak nästa år. Köpa tulpanlökar i höst som jag ”glömmer” i uterummet under hela vintern. Och då ska jag ha en vacker kruka att plantera dom i, inte en tråkig plastkruka som i år var det enda jag hade tillgängligt i lite större modell.

Och ute på altanen såg jag massor av flygfän dansa runt i total våryra, helt omöjliga att fånga på bild (det är dom vita fläckarna som ser ut lite som rosetter).

Eller kanske är det trädgårdsälvor. Tycker det är lite ”Tingeling” över den här.

Jag köpte några narcsisser på torget som liknar tazetter. Dom är dubbla och doftar faktiskt också. Har ingen aning om vad det är för sort men jag ska spara dom och plantera ut dom i rabatten. Kanske dyker dom upp nästa år igen.

Vårdagjämningen har passerat och jag har vaknat till en lite mulen dag. Men även om inte solen lyser idag så lyser mina solgula påskliljor mot mig. Och även om det kommer att komma mer snö och blir kallt igen så känner jag ändå inom mig att … våren är här 🙂

En riktigt skön söndag önskar jag er alla!

Detta inlägg publicerades i Allmänt, Vår, Vårtecken. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Det som gömts i snö …

 1. Ulla skriver:

  Du har varit flitig här ser jag 🙂
  Ja, nu går det bara mot ljusare tider, härligt. Idag har vi vårvindar friska här, det har annars blåst väldigt lite i vinter.
  Kanske kommer det någon Tingeling flygandes med vindarna också 🙂 Du lyckades fånga Tingeling jättefint!
  Ha en fortsatt skön söndag!
  Kram Ulla

 2. Anita skriver:

  Ulla … ja ibland så känner man sig flitigare än vanligt, det är nog vårens förtjänst 🙂 Så ni har vårvindar hos er idag. Här blåste det rätt bra igår. Det var nog då Tingeling kom flygande hit 😉

  Ha en fortsatt skön söndag du också!

  Kram
  Anita

 3. Madame C skriver:

  Oj, vilka vackra bilder! Tack för dina vänliga kommentarer hos mig. Det ska bli riktigt spännande att följa hur dina tomater Hundreds and thousands blir. Har inte hört om den sorten förut. Om du söker men inte hittar Whippersnapper till nästa år så hör av dig, jag delar gärna med mig av mina fröer. I år vet jag att Örtagårdens fröer säljer dem.
  Ha en fortsatt skön söndag,
  Charlotta

 4. Anita skriver:

  Charlotta … men så snällt av dig. Jag ska definitivt pröva med Whippersnapper nästa år och se om jag hittar den på Örtagårdens fröer. Om inte så tar jag gärna emot fröer av dig. Samma sak gäller dig och Hundreds & Thousands. Den har jag köpt i år på Rara Växter och om du inte hittar den så hör av dig till mig … förutsatt att jag får någon skörd förstås 🙂 Jag har ju aldrig prövat den förut. Och … i ärlighetens namn har jag aldrig prövat att ta frö från tomater heller. Men jag har definitivt tänkt testa i och med att Hundreds & Thousands verkar vara en ovanlig sort.

  En fortsatt skön söndag till dig också!

 5. Mona k skriver:

  Hej Anita!
  Så underbart att det börjar spira så smått lite här och var. Kul att du ”hittade” så fina tulpanlökar, det kommer att bli vackert, det tror jag.

  Ha det gott! Mona K

 6. Anita skriver:

  Mona … fast nu är det långt ifrån spirande. Det snöar ymningt och takena är alldeles vita av snö igen. Inatt ska det dessutom bli kallt så snön blir nog kvar … men … det kommer nog snart mildväder igen.

  Ha det gott du också 🙂

 7. nilla|utanpunkt skriver:

  Bara älskar den sista bilden, magisk! Och Tingeling är det ju!

 8. Anita skriver:

  Nilla … tack goa du … och jag tror också det är Tingeling. Hon vakar nog över mina blommor 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s