Rimfrost över sommardrömmar

Rimfrosten ligger tjock över mina sommardrömmar. Det är som om alla träd och buskar är iklädda rattmuffar. Och snökristaller far omkring i luften och landar på alla rattmuffarna i träden och buskarna så dom blir ännu tjockare och luddigare. Snökristallerna biter också i mina kinder och kölden ger värk i mina fingrar när jag tar av mig vantarna för att ta lite bilder och … sommaren är så långt, långt borta.

Jag längtar efter att få se aktivitet bakom stängslet där denna skylt sitter.

Jag vill gå längs denna stig och höra koltrasten sjunga i försommarkvällarna.

Här vill jag stå och höra de ljumma vågorna klucka mot stranden.

Jag vill ro ut i den stilla sommarkvällen och sitta där och se solen gå ned.

Jag vill vandra i stadsparken och höra skrattet från glada boule-spelare och se klematisen klänga i sitt vackra torn.

Kanske slå mig ned en stund på en av parkbänkarna och låta värmen omsluta mig.

Vandra vid vattnet bort mot gångbron …

… där änderna simmar omkring i sommarkvällen.

Och jag vill gå under de lövklädda träden.

Ja, jag längtar efter våren, jag längtar efter sommaren. Men även om fingrarna värker av kylan och näsan rinner så måste jag erkänna att det just nu är så vackert ute så det nästan gör ont inom mig. Så även om rimfrosten ligger över mina sommardrömmar så njuter jag ändå av det vackra. Jag njuter av rimfrostnuet. Sommaren kommer så småningom och då kommer jag att befinna mig i och njuta av sommarnuet.

Detta inlägg publicerades i Vinter. Bokmärk permalänken.

19 kommentarer till Rimfrost över sommardrömmar

 1. Liane skriver:

  Även om längtan till våren och till sommaren då det är full aktivitet omkring en så är det vintervita landskapet vackert.

 2. Birgitta Carlsson skriver:

  Ett vinterlandskap med rimfrost på träden mot en rodnande himmel och marken täckt av stora snödrivor och därtill dina fina illustrerande texter. Detta är balsam för själen att njuta av om och om igen. Tack Anita för att du delar med dig allt detta underbara!
  Kram/Birgitta

 3. Catharine skriver:

  visst är det väldigt vackert ute nu, igår var det tom sol. Men lite mindre kyla vore skönt. jag var i alla fall in på akuten igår och fick armen röntgad, brottet låg rätt så nu är det bara att vänta tre veckor sen ska spikarna ut. nu måste jag börja böja fingrarna igen….lite stelt är det ju.
  kram cathy

 4. Ja Anita…vad kan man säga? Annat än att det är vackert!

 5. Prästgårdseva skriver:

  Ja, så vackert.
  Och det blir ännu vackrare av ditt vemodigt drömmande om sommaren. Kontrasten, alltid lika betydelsefull, framhäver skönheten och kylan i ditt vinterlandskap samtidigt som den får mig att längta. Men kanske inte så mycket som jag trodde…….
  Eva

 6. Mona k skriver:

  Anita!
  Vilka ljuvliga bilder, tänk vad vackert det är med all rimfrost.
  Ha det gott!

  Mona K

 7. billan skriver:

  Visst är det vackert, men ack så kallt!
  Den här veckan har solen lyst en del mitt över dagen, men inte har det blivit speciellt många bilder tagna. Fullt upp på jobbet, annars brukar jag ha kameran med mig och ta mig en liten fotopaus ibland!
  Det är i alla fall trevligare att längta till sommaren när det är vitt och vackert ute och inte grått och slaskigt:)
  Må så gott!

 8. Camellia skriver:

  Underbart inlägg, fint fotat (som vanligt!) och skrivet, och en alldeles underbar idé. Visst är det så man många gånger tänker när det är långt till sommaren. Fast, dina vintervyer är fantastiskt vackra, måste jag säga. Kanske det är i kontrasten mellan vinter och sommar som den verkliga laddningen ligger?

 9. andré skriver:

  Även om det är alldeles fantastiska bilder du visar så längtar man ju onekligen till våren och sommaren nu. Man får lindra detta med fröbeställningar så länge…

 10. Men så vackert du visar…
  Kryddkrasse undrar jag vilken det är?
  menar du den till mackan?
  Ingen ny blommig kryddkrasse eller?
  Ha det gott
  Annika

 11. Lena/isis skriver:

  Vilken fin blogg jag har hamnat på. Har kikat runt lite . Söt liten rödhake du har haft besök av. Rödhaken är min absoluta favorit i fågelvärlden. Så vacker bild du har tagit på den. Återkommer fler gånger. Lena/isis

 12. Anita skriver:

  Liane … ja det går inte att neka till att det är vackert med rimfrosten.

  Birgitta … och tack för att du skriver så fint. Jag delar så gärna med mig.

  Cathy … Så skönt att höra att allt ser bra ut i armen. Nu är det bara att vänta. Precis som vi väntar på våren.

  Slottsträdgårdsmästaren … ja vad ska man säga … det är verkligen vackert nu.

  Eva … visst är det skönt att titta ut och kunna njuta av det vackra och samtidigt se under rimfrosten och längta till sommaren.

  Mona … tack … så glad jag blir.

  Billan … så är det ju. Man är på jobbet när det är som vackrast. Det var bara en ren lyckträff att jag fick möjlighet att ta dessa bilder. Skulle till apoteket och hämta medicin och hade som tur var kameran i väskan.

  Camellia … jag tror att det är så. När rimfrosten ligger så här tjock och landskapet verkligen är helt vitt … då är kontrasterna mot sommaren som störst … och kanske också längtan.

  André … fröbeställningar är ingen dum idé för att lindra längtan.

  Annika … jo det var inte mer spännande än så. På vintern får jag alltid längtan efter kryddkrasse till mackan. Jag borde ha det året om men … av någon anledning hör det vintern till för mig.

  Lena/isis … så rödhaken är din favoritfågel också. Han får mig ännu mer att längta till sommaren. Roligt att du hittade hit. Du är välkommen tillbaka.

  Kan meddela att rimfrosten fortfarande ligger tjock men så gör också molnen. Snart ska jag gå ut en promenad med kameran. Inte lika vackert ljus idag men ändock otroligt vackert.

  Ha en skön fortsatt fredag 🙂

  /Anita

 13. Eva, syster skriver:

  Du kan du lillasyster! Vackra bilder och fina ord! Det är inte bara du och alla andra på Scania som är lediga idag, även jag tog ledig! Kollade almanackan och så alla möten framöver, så efter lunch igår frågade jag min chef om jag kunde vara ledig och det kunde jag! 🙂 Så här är jag nu och i eftermiddag ska jag till frissa och klippa mig. Bytte tid från måndag till fredag och det känns jättebra!
  Hoppas vi ses på tisdag! Saknar dig!
  Hälsa Thomas så gott!
  Kramar
  från syster, Kjell och Nessie

 14. Eva, syster skriver:

  Som vanligt fattas det några bokstäver, men du förstår säkert ändå! hahahahah

 15. Anita skriver:

  Kära syster Eva. Nu var vi inne och skrev samtidigt. Att det fattas lite bosktäver och finns lite extra här och där är jag ju van vid. Men det gör inget. Jag förstår så bra ändå.

  Så skönt att du är ledig idag du också. Jag ska till frissan nästa lördag. Och visst ses vi på tisdag. Saknar dig också!

  Ha nu en skön helg och hälsa de dina så mycket.

  Kram från lillasyster

 16. Britt skriver:

  Så bra skrivet. Det är precis så man känner//Britt

 17. Anita skriver:

  Britt … javisst är det. Nu är inte längre rimfrosten så tjock. Det är omkring 0 med dragning åt plusgrader. Men jag är glad att jag hann fånga en av de vackra rimfrostdagarna på bild.

 18. Ulla skriver:

  Ja, ännu känns det långt till koltrastens sång. Jag hörde faktiskt en talgoxe häromdagen som började vårkvittra lite försiktigt i solen 🙂
  Vintern är vacker också, fast jag börjar känna en viss mättnad på den nu, om jag ska vara ärlig. Men vi kommer ju närmare våren för varje dag som går nu och det känns härligt.
  Kram Ulla

 19. Anita skriver:

  Ulla … jag håller helt med. Jag är också mätt på vintern. Det var därför jag skrev om sommardrömmar. Nu är i varje fall rimfrosten borta hos oss också. Det har varit över 0 ett par dagar och idag har det dessutom blåst ganska mycket så det som låg på träden har blåst bort. Och som du säger … för varje dag som går kommer våren närmare 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s