Dagen vaknar …

Dan före dan före dopparedan. Den 22 december och hela Sverige är snötäckt. Undrar när det hände senast. Inatt har vi haft minus 16 grader. Nu börjar solen så smått att gnugga sömnen ur ögonen för att stråla från en kall och klar himmel.

Idag ska det städas och göras knäck. Fåglarna har tömt sina ”frökapslar” så dom måste jag fylla på. Talgbollar ska också ut och röda granna äpplen inköptes igår till koltrastarna. Kanske blir det en liten promenad i vinterlandet också. Måste njuta så länge det ligger där tyst och stilla. Det varnas för snö … blöt sådan. Kan bli otäckt väglag. Kör försiktigt alla ni som ska ut på vägarna.

En liten förmiddagsrapport så här dan före dan före dopparedan. Nu väntar fåglarna på mat. Dagens bild tog jag när morgonen började vakna. Lite glitter i fönstret från ljuskronan skvallrar om att det är jul på gång.

Ha en skön dag! Ta det lugnt i trafiken och … stressa inte för mycket.

Detta inlägg publicerades i I juletid, Vinter. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Dagen vaknar …

 1. Ruben skriver:

  Visst är det härligt med snö! Och så sant, man ska ta det försiktigt i trafiken. Hoppas knäcken blir bra, mycket mandel och riktigt hård gillar jag, men några i familjen tycker jag gör den lite väl hård. Men det är knäckkokaren som bestämmer, eller hur?! God Jul önskar Ruben.

 2. Anita skriver:

  Ruben … ja snön är vacker men skapar ju vissa problem i trafiken också. Det har varit en klar och vacker dag här men nu börjar det dra in moln och temperaturen stiger. Det kan vara snö i antågande.

  När det gäller knäck så gillar jag lös knäck med mycket mandel så det blir det här. För visst är det som du säger … det är knäckkokaren som bestämmer 😉

  En riktigt God Jul till dig också!
  /Anita

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s