Inte bara vitt …

Det känns skönt att sitta här vid bloggen igen. Har av olika anledningar inte varit så bloggaktiv i december, varken hos mig själv eller andra. Men nu börjar saker och till att återgå till det normala. Och dessutom är jag nu ledig ända fram till den 4 januari. Det känns oerhört lyxigt.

I förrgår kom snön och igår kulminerade snöovädret vilket bland annat resulterade i inställda bussar i hela Södertälje. Som tur var skjutsade en snäll kollega hem mig.

Idag ligger ett vitt vinterlandskap utanför fönstret. Trädgården ligger inte längre som en svart massa utanför fönstret utan nu kan man se konturerna av buskar och träd. Och det är härligt att vara ute och vandra i ett vinterlandskap. Tyst och stilla. Det enda man hör är knarret under fötterna. Jag kommer alltid att tänka på min barndoms jular när jag lyssnade på Nicke Lilltroll som hjälpte jultomten. Det jag minns mest är Nickes karaktäristiska röst och så knarret. Och kanske vi kan få en vit jul i år. Jag hoppas.

Men trots att allt är täckt i snö är det inte bara vitt. Rönnbären lyser röda under sina vita mössor … och himlen blir extra blå mot den vita snön.

Och inne i skogens dunkel så letade sig solens strålar in. Det såg nästan ut som om någon satt ut en ljusslinga.

Och trots att vi är inne i den mörkaste årstiden smälter solen snön och lämnar efter sig gnistrande smycken på trädens grenar.

Om inte den lilla ”snöbollen” placerat sig på grankvisten skulle den gröna färgen och ljuset kunna lura oss att tro att bilden var tagen på sommaren. Men, den är tagen idag, den 18 december.

Då återstår väl inget annat än att önska er en trevlig helg då. TREVLIG HELG till er alla 🙂

Detta inlägg publicerades i Vinter. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Inte bara vitt …

 1. Ulla skriver:

  Vad härligt med snö och så fina snöbilder.Rönnbärsbilden och den nedersta blir mina favoriter denna gången 🙂
  Vi har bara fått lite lite pudersnö här, jag vill ha mer snö.
  Kallt har vi däremot.

  Hur går det med dina kamelior? Min blommar för fullt och har gjort så sedan i början av november. Det blir en julblomma numer 🙂
  Ha det så gott i julstöket,
  kram Ulla

 2. Anita skriver:

  Ulla … har ni bara lite pudersnö! Jag trodde ni fått lika mycket som vi fått. Vi har nog ett par decimeter och det har börjat snöa nu igen. Det är väldigt stämningsfullt. Och igår kväll var det minus 15 … men vi behövde inte sätta in något extra element i uterummet, det ordinarie klarade att hålla ca 8 grader vilket ju är väldigt bra. Troligen så isolerar snön som ligger på taket en hel del.

  Min rosa kamelia har massor med knoppar (säkert 8-10 st) men dom ökar väldigt långsamt i storlek. Den står i uterummet vid dörrarna där det är som ljusast och jag törs inte röra den för då ramlar säkert alla knoppar. Har du extra belysning på din eller blommar den ändå? Knopparna blir ju större men som sagt, det går oerhört långsamt. Men dom ser friska och fina ut. Jag är noga med att inte låta den torka ut men samtidigt inte ge för mycket vatten. Jag håller tummarna att den så småningom ska börja blomma. Jag fick den ju till ”alla hjärtan” den 14 februari så den kanske börjar blomma då igen 😉

  Ha nu en skön helg. Nu håller jag tummarna för att ni får mer snö.

  Kram
  Anita

 3. ÅsaV skriver:

  Den första och den sista blev mina favoriter! Härliga båda två!

  Du läste just upp hur vädret i Uppsala har varit också! -15 igår kväll och runt 7 idag! Men vi är ju nästan grannar med varandra, förstås! 🙂

  Ha en fin helg! I morgon hoppas jag på möjlighet att hinna fota lite!

  Kram Åsa

 4. Anita skriver:

  Åsa … jo vi är ju faktiskt nästan grannar. Fast när man lyssnar på vädret kan man höra varningar om mycket snö vid Upplandskusten och då kan vi ha uppehåll härnere. Men just nu faller stora snöflingor utanför fönstret. Men så kallt som minus 7 har vi inte, minus 3 är det, förmodligen beroende på snön. Men en underbar julstämning är det. Jag måste säga att jag njuter av att vi kanske får en vit jul, detta sista år under 00-decenniet.

  Ha en härlig helg. Ska kika in till dig imorgon och se på dina bilder.

  Kram
  Anita

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s