Inte trädgård eller …

Satt här och tänkte att jag borde kanske skriva något på bloggen.  Men huvudet kändes tomt, i varje fall när det gällde trädgård. Inte så konstigt kanske då regnet slår mot rutan och kvällen är så svart att man knappt kan se den.

Satte mig och tittade igenom bilderna från i somras. Hittade en som definitivt inte är trädgårdsrelaterad. Den är från Karlshamn och föreställer Axel Olssons utvandrarmonument. Jag kommer ihåg att jag blev fascinerad av en lucka i molnen. Luckan ser lite ut som ett hjärta och jag tyckte det var extra fint då hjärtat placerat sig mitt emellan Karl-Oskar och Kristina.

Men så tänkte jag lite längre och så kom jag att tänka på astrakan, ni vet Kristinas favoritäpple och då kom jag på att det var nog lite trädgårdsrelaterat ändå. Och så kom jag att tänka på den vackra sången ”Guldet blev till sand” och sandjordar är det ju många som har i sina trädgårdar. Så nog blev det väl ett litet trädgårdsinlägg ändå. Här är i varje fall bilden med ”hjärtat” i molnen:

20091105utvandrarna

Med detta hjärta vill jag önska er en trevlig torsdagskväll och en skön avslutning på veckan.

Och ”guldet blev till sand” hittade jag på YouTube så den kan ni lyssna på här.

Detta inlägg publicerades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Inte trädgård eller …

 1. Vilket fint trädgårdsinlägg Anita! Trevlig torsdagskväll själv. En dag kvar att jobba sen har jag en semestervecka.

 2. Mona K skriver:

  Hej Anita!
  Nu var du allt väldigt fiffig, jag tänker direkt på nägra vackra sommar veckor vi har tillbringat där nere. Det är riktigt romantiskt nere vid den statyn med utsikt över havet. Jättevacker himmel och foto naturligtvis som vanligt.
  Kram Mona K

 3. Anita skriver:

  Slottsträdgårdsmästaren … jo det blev ju faktiskt ett trädgårdsinlägg till slut. Så härligt med en semestervecka. Jag hoppas att den blir riktigt skön och avkopplande.

  Mona … så roligt att höra att du tillbringat sommardagar vid den fina statyn. Som du säger, det är väldigt vackert därnere.

 4. Birgitta Carlsson skriver:

  Hej Anita!
  Så fint så jag tror inte det är sant. Vilken otroligt fin och rolig bild med paret som blickar ut i det oändliga. Har redan sett på den flera gånger.
  Önskar dig ett bra och fint veckoslut!
  Kram/Birgitta

 5. billan skriver:

  Ett riktigt fint trädgårdsinlägg blev det… Häftigt med molnhjärtat mellan Karl-Oskar och Kristina.
  Ett trevligt veckoslut önskar jag dig!

 6. Agneta skriver:

  Hej, Anita
  Men vilken sagolik tur du har.
  Jag föreställer mig hur dom med längtansfulla blickar ser rikedom, när dom ser den lilla ljusglimten bland de mörka molnen, som tätnar alltmer. Undrar om dom ska våga ta steget ut mot det okända. Ser hur dom liksom ”lyfter” och flyger iväg mot ljuset och tar sig igenom ”hjärtat” innan molnen helt täcker himlen. Drömmen om att lämna fattigdom och elände bakom sig för att nå rikedom i det nya landet finns med dom.
  Hur det gick med rikedomen därborta på andra sidan Atlanten vet vi ju.
  Snyggt och talande fotografi:-)
  Nattiskram, Agneta

 7. Ruben skriver:

  Den bilden hamnar högt upp i min imaginära tio-i-topp-lista! Så fantastisk!!! Har aldrig sett något liknande på himlen. Ja, man kanske har sett något ulligt djur eller något annat skumt bland molnformationerna, men detta tar ju priset!!! Och så bra det passar med Karl-Oskar och Christina i förgrunden! /Ruben

 8. witchyborder skriver:

  Fantastiska molnformationer och ett härligt ljus. Här hade vi snöslask hela dagen igår. Hoppas på lite sol till helgen.
  Kram Cathy

 9. Anita skriver:

  Birgitta … så roligt att du tycker om bilden. Du får titta på den så många gånger du vill 🙂

  Billan … ja ibland ska man ha tur med molnen. Inte som nu då regnet öser ner. Men vi håller tummarna för att det blir bättre på väderfronten.

  Agneta … tack för att du beskriver min bild så målande och fint 🙂

  Ruben … nu blir jag ju riktigt stolt. Du har rätt, inte så ofta man ser hjärtan i himmelen … fast jag såg faktiskt en molnformation som liknade Europa en gång. Har en bild på det någonstans, kanske ska lägga ut den på bloggen vid tillfälle.

  Cathy … och nu har det börjat regna igen hos oss. Jag hann i varje fall att kratta upp de sista löven på gräsmattan, de som fallit under veckans blåsväder.

  Tack till er alla för era rader och helghälsningar. Önskar er alla en skön helg. Själv ska jag sjunga på Södertälje kulturnatt imorgon med kören. Det känns alltid som en ljuspunkt i novembermörkret.

 10. Camellia skriver:

  Fantastiskt fin bild! Vilken mäktig himmel!

 11. Vilken bild!
  Det är en vinnar bild må jag säga.
  Ha det gott
  Annika

 12. Åsa V skriver:

  Väldigt vacker och symbolisk bild! Trots orosmolnen runtomkring lyser kärleken mellan dem starkt och klart! Inte behöver väl man bara visa blommor för att det är en trädgårdsblogg?

 13. Anita skriver:

  Camellia … ja det var verkligen mäktigt att vara där och se himlen.

  Annika … tack för dina fina ord om min bild. Så glad jag blir.

  Åsa … du beskriver bilden så fint. Och du har så rätt. Man behöver inte alls visa blommor bara för att det är en trädgårdsblogg. Det kommer du att få se i vinter för även om trädgården kommer att ligga i träda så kommer bloggen att leva … med alla möjliga bilder 🙂

  Tack för att ni tittade in och skrev en rad. En skön fortsättning på helgen önskar jag er 🙂

  Anita

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s