November …

Den första november 2009. Tycker inte det var länge sedan det var november 2008. Tiden flyger iväg på lätta vingar och det är inte alltid lätt att hinna med. Förra året i november så gjorde jag reklam för en fototävling hos Slottsträdgårdsmästaren. Han tyckte vi behövde piggas upp i november. Och tänk … det tycker han i år också så alla som vill delta kan läsa om tävlingen här! Ett mycket trevligt initiativ tycker jag.

Den första november kom till oss med gråväder. Ingen sol som lyste upp. Men om man körde in huvudet i klematisen Mme Julia Correvon och kisade med ögonen så kunde man nästan inbilla sig att det fanns lite sommar kvar. Därinne fanns det nämligen några fräscha gröna blad (bilden går att klicka på, men den blir inte ett dugg bättre om man gör det).

20091101November03

Ja att fotografera var inte lätt denna dag. Det bästa man kan säga om följande bild från häckoxbärshäcken är väl att den med viss tvekan kan räknas som abstrakt. Och det är ingen idé att ni börjar leta efter läsglasögonen. Ni har dom på er, bilden är så här suddig.

20091101November02

Inte ens i uterummet fanns det något ljus. Den vita pelargonen försökte lysa upp men försvann i bakgrundens grå dimmor. Men hon är ju så tapper och vacker så hon måste ju få vara med.

20091101November01

Även om fotoskörden blev klen denna söndag, den 1 november 2009, så har det varit en skön dag. Riktig god husmanskost blev det i form av rotmos och fläskkorv. Det tar lite tid att koka moset men oj så gott det blir.

Nu hoppas vi på fina novemberdagar. Ha en riktigt skön vecka 🙂

Detta inlägg publicerades i Allmänt, Höst. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till November …

 1. billan skriver:

  Rotmos och fläskkorv….det är riktigt gott det:)
  Fin är den din tappra pelargon. Mina har börjat se lite ledsna ut. De flesta har fått flytta in till garaget, påbörjat sin vintervila.
  Önskar dig också en riktigt skön novembervecka!

 2. Agneta skriver:

  Hejsan, Anita!
  Visst är din vita pelargon vacker ännu:-)
  Men nu är det dags att njuta av alla vackra höstblommor som är fina dom också. Varje årstid har ju sin charm som det gäller att ta tillvara på.
  November är en riktigt mysig månad med lugn och ro inför stress-december. Lucia, julmat och klappar som ska inköpas och städning och pynt. Så omfamna november med mys inomhus och små ljuslyktor och annat trevligt. En månad att riktigt ta det lilla lugna. Kan behövas för många tror jag.
  Kram, Agneta

 3. Åsa S skriver:

  Gråväder och rusk, det är inte kul tycker jag. Din vita pelargon lyser i alla fall upp lite grand. Och jag kan njuta av mina vackra orkidéer som bara fortsätter att blomma och hela tiden kommer det nya knoppar. Du minns dem kanske från vår sing-a-long-afton. Härligt att de är så fina trots bristen på ljus.
  Kram
  Åsa

 4. Anita skriver:

  Billan … ja inget går upp mot hederlig husmanskost. Det är inte bara min vita pelargon som blommar, jag har massor i uterummet där dom stortrivs. Kommer nog att blomma in i december. Det gjorde dom förra året.

  Agneta … så härligt det låter … att ”omfamna november”. Ett underbart uttryck. Det ska jag verkligen göra. Ikväll blev det tända ljus till wienerkorven. Och min blomsteruppsättning i gula och orange färger som jag gjorde till helgen är fortfarande vacker. Den lyser verkligen varmt inbjudande.

  Men nu är det dags att gå och lägga sig. Tidig uppgång imorgon.

 5. Anita skriver:

  Åsa … vi skrev visst samtidigt 🙂 Jovisst minns jag dina orkidéer. Helt fantastiska. Jag har bestämt mig för att byta fönster för mina. Dom ska få stå på kökssidan istället. Tror det blir för varmt där dom står nu. Solen bränner bladen och det är inte bra.

  Men nu är det sängdags. Vi ses imorgon på körövningen 🙂

 6. Agneta skriver:

  Omfamna november, tänkte jag inte ens på själv, inte illa!
  Men du Anita, gå nu och lägg dig:-))
  Lätt hänt att man ”fastnar” vid datorn:-))
  Nattiskramar, Agneta

 7. Anita skriver:

  Agneta … var inte uppe så sent som det ser ut. Ser att jag inte ställt om till normaltid i bloggen 🙂 Får göra det ikväll.

 8. Ruben skriver:

  Tror jag börjar gilla abstrakt mer och mer. Iallfall är din bild jättefin! Grått verkar det bli här idag också. Kan tänka mig, att din bokskog var särskilt vacker i solsken. Den har ju fantastiska färger!
  Ha det gott! /Ruben

 9. Anita skriver:

  Ruben … roligt att du gillar abstrakt och att du gillar min bild. Inget ljus i bokskogen idag men jag hoppas det kommer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s