En dramatisk söndag …

Morgonen började med frukost i uterummet. Bara +16 grader så jag satte mig och mös under en filt med kokt ägg, kaffe, ostsmörgås och DN. En härlig söndagsmorgon. Lugnt och fridfullt.

Så småningom började jag min vanliga veckostädning i uterummet som består av bortplockning av vissna blommor och blad. Det var då söndagens första dramatiska händelse inträffade. Jag upptäckte att en av mina gula pelargoner, Creamery, fått ullöss. Ytterst ovanligt att pelargoner får löss. Nedklippning, karantän och behandling med såpvatten och Provado-pinnar. Borde nog slängt den men kunde inte förmå mig. Men försvinner dom inte så måste jag. Jag kan ju alltid köpa en ny stickling i vår.

Nästa dramatiska händelse var att jag upptäckte att änglatrumpeten fått spinn. Kom på mig själv att prata med den … ”Himla trist att du fått spinn. Nu måste jag ju klippa ner dig trots att du har massor med nya knoppar”. Det var då det hände, jag hörde skottlossning och det var inte änglatrumpeten som sköt nya skott i ett sista försök att slippa nedklippning. Det var verkligen skottlossning, mitt på blanka söndagsförmiddagen.

Massor med frågor for runt i huvudet, hur nära var det? Ska jag ringa polisen? Jag hann inte tänka så mycket mer förrän jag hörde polissirener.  Och till min lättnad kunde jag konstatera att det inte var i vårt område skottlossningen skett.  Efter ett litet tag så hörde jag och såg polishelikoptern. Och den cirklade runt länge, länge …

20090913polishelikopter

Efter ett tag så såg jag i tidningen att det varit ett beväpnat rån med skottlossning mot en spelbutik i ett område en bit ifrån oss. ”Minst ett skott avlossades” stod det men jag kan tala om att det var bra många fler skott än ett. Riktiga skottsalvor var det.

Så lägrade sig tystnaden igen. Dramatiken var över och det var lugnt och stilla när jag gick ut en sväng i trädgården. Det närmaste jag kom skott var grannens skottkärra som stod vid skogsbrynet.

20090913skottkarra

Kunde konstatera vid min runda att så gott som alla äpplen har skorv i år. Det här var ändå så pass rött och fint så det fick vara med på en bild:

20090913apple

Jaha … det var den dramatiska söndagsförmiddagen det. Nu skiner solen och jag ska äta en sen lunch (Spagetti Carbonara) i uterummet. Därefter ska jag fortsätta kampen mot spinn och ullöss. Men jag kan säga att jag föredrar det mot rån och skottlossning.

Ha en fortsatt skön söndag 🙂

Detta inlägg publicerades i Filosofiska tankar, Kåserier. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till En dramatisk söndag …

 1. Agneta skriver:

  Men kära vän ett sån´t elände, med rån så nära, så du kunde avgöra att det var mer än 1 skott som avlossades. Usch då så otäckt! Du får väl ha ett basebollträ i närheten utifall någon är på rymmen i dina trakter. Helikoptern spanade väl efter någon av rånarna.
  Tidningarna kan man inte lita på, blev ju därmed bekräftat!

  Så mår inte dina växter så bra heller, läser jag. Inte konstigt, dom blev väl ”skotträdda” dom också :-))
  Skämt åsido, klart det blir lite extra jobb med pelargoner med löss, men jag hade nog slängt den:-))
  Så vet man ju inte om det sprider sig heller. Allt kan hända i vår natur.

  Den lilla rödhaken är så söt, så du får väl ge den en liten holk, där den kan få bo i din vackra trädgård, så du kan prata med den.

  Jodå, det är en litografi av Ella Fort jag har lagt längst upp nu i min dagbok, så alla ser det vackra landskapet. Hon är född i Bordeaux, så det blir många fina målningar fr. södra Frankrike. Lyckades få tag på 2 st, via Konstbolagets auktion á 150:-…Det du!
  Synd bara att det är dyrare med inramningen, men i slutändan blir det så vackert så det är det värt. Sådant är ju beständigt och går i arv 🙂

  Nu så hoppas jag att du får en lugn söndagskväll efter denna dramatik som du varit utsatt för i dag.
  Lycka till med blommor o blader…
  Nu får det bli en stund på balkongen för mig, där jag har långt över +30 i solen 🙂
  Kram på dig!
  /Agneta

 2. Din söndag innehåller både besvikelse, spänning och god mat Anita…
  Ha en skön …och lugn kväll!

 3. Anita skriver:

  Agneta … ja den litografin var fantastiskt fin. Den gick ju lite i blått vilket är både din och min favoritfärg. +30 på balkongen. Det låter härligt. Ha nu en riktigt skön och akvopplande stund där och njuuut av sommarvärmen 🙂

  Slottsträdgårdsmästaren … jo här är det en innehållsrik söndag må jag säga. Men min Spagetti Carbonara smakade utsökt och nu regnar det ordentligt. Sitter och lyssnar på smattret mot taket i uterummet samtidigt som jag gör ”strumpor” av bärnät som jag fyller med täckbark att använda som vintertäckning.

 4. billan skriver:

  Vilken söndag, snacka om dramatik……
  Hoppas du gick segrande ur kampen mot spinn och ullöss!
  Må så gott!

 5. Eva skriver:

  Vilken dramatik käraste lillasyster! Trots att vi bor mera inom ”skotthåll” till butiken som blev rånad, hörde vi inga skott, men väl polishelikoptern och tjutande sirener.
  Ullöss och spinn har jag inte lyckats få på några blommor i år. Men så har jag ingen hibiskus heller (med tanke på spinn). Hibiskusar och jag går inte ihop!! :-(( Alla de vackra hibiskusar, som har passerat genom mitt liv hittills, har fått spinn, därför undviker jag dessa vackert blommande växter och hoppas att jag inte smittar ner dina och andras hibiskusar, som jag ibland kommer i närheten av! :-))
  Eftersom vi inte hörde dramatiken med skottlossningen, kan jag säga att vår helg blev lugn. Vi städade skänken i hallen i går. Att det fick plats så mycket skräp i den hade vi inte en aaaaaaning om! :-))
  Vi ses i morgon vid köksbordet kära syster och det ser vi fram mot!
  Hälsa Thomas, som jag hoppas vann golfturnéringen!
  Kramar
  från storasyster

 6. Catharine skriver:

  Oj oj oj, vilken dramatik. Här hör vi skottlossning ganska ofta då det är en skjutbana i skogen en bit bort. Men det är ju helt legalt så att säga (fast Witchy muppar lite ibland över det, hon ogillar höga ljud utanför). Spinn och löss, usch och fy, har faktiskt varit förskonad från det i år, inte mycket gröna löss ute i trädgården heller faktiskt. Alla regnskurar har nog sköljt bort det.
  Mycket riktigt, I vår herres hage (All creaturs great and small) spelades in i en liten by som heter Askrigg i North Yorkshire. Inte långt ifrån Hawes. Vi åkte igenom den på en av våra utflykter, inte mycket att se så vi stannade inte. Affärer och liknande var stängt just då tror jag. Men vi har varit där i alla fall. Yorkshire är otroligt vackert och massor att se. Nästa år funderar vi på att åka dit på våren. Får hålla mig från att sätta igång en massa fröodlingar och sticklingar så vi kan vara borta ett tag.
  Ha en bra vecka.
  Kram Cathy

 7. Anita skriver:

  Billan … ja det visar sig så småningom hur kampen mot löss och spinn kommer att sluta. Men jag ger mig inte så lätt 🙂

  Eva … ja ljud behåller sin styrka när det färdas, i varje fall skottsalvor för det lät verkligen som om det var väldigt nära här. Jag kollade exakt avstånd (inte fågelvägen då men väl bilvägen) och det är 2,3 km. Så det är klart. Så jättelångt bort är det ju inte. Den här gången blev ju ingen skadad, tack och lov, men vi har ju hört skott förut och den gången var det värre för då var det en som blev mördad.

  Så ni har städat skänken. Jag hoppas den inte ”slant” 😉 Imorgon ska vi sjunga igen. Det ska i varje fall bli härligt. Vi ses i kökssoffan. Jag kommer kanske liiiite senare som jag skrev förut.

  Cathy … ja då vet du ju hur det låter med skottsalvor. När det gäller ohyra i trädgården så har jag inte haft mycket heller. Fast en del mjöldagg nu på slutet. Men i uterummet blir det ju så varmt så till slut så brukar det dyka upp lite elände. Men … vi får se hur det går.

  Intressant att läsa om Yorkshire och staden Askrigg där ”I vår herres hage” var inspelad. När du skriver så där lyriskt om Yorkshire så blir jag verkligen sugen på att åka dit på min trädgårdsresa nästa år. Kanske vi ses där 🙂

 8. ÅsaV skriver:

  Hehe.. ja, det är skillnad på skott och skott! 🙂 Kan tänka mig att du föredrog ”dramatiken” med Änglatrumpeten framför rånet… Skönt att allting löste sig!

 9. Anita skriver:

  Åsa … jodå, änglatrumpeten må ha spinn men hellre det än skottlossning. Och min bekämpning av både spinn och ullöss ser nu faktiskt ut att ha gjort resultat 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s