Min lilla kamrat …

Jag har ju jobbat mycket i trädgården i sommar. Och på senaste tiden så har jag haft sällskap av en liten rödhake. Om det är samma vet jag ju naturligtvis inte men man inbillar sig ju gärna det … att han liksom tycker extra mycket om just mig. Att han känner på sig att jag tycker extra mycket om honom.

När jag planterade rosor härom veckan så var han riktigt sällskaplig. Han hoppade fram ur häcken och stannade ca 1 m ifrån mina fötter. Jag pratade med honom och han tittade på mig med sina svarta ögon. När jag flyttade mig så följde han med. Jag satte mig på huk och pratade med honom och han satt kvar och tittade på mig. Jag frågade honom om han kunde tänka sig att sitta kvar om jag gick och hämtade kameran och nog tyckte jag väl att han nickade lite.

Inte hann jag kolla några inställningar så bilderna blev som dom blev. Dessutom började kvällen bli skum så ljuset var inte det bästa. Men jag lade mig ner i gräset med kameran och han satt kvar. Jag tog några bilder och tackade honom. Sedan gick jag in med kameran och gick ut och grävde igen. Han var med mig hela tiden, tills det var dags att avsluta och gå in.

Hej då Robin sa jag när jag gick in för kvällen. Och han tittade lite exta på mig. När jag tittade ut genom fönstret en stund senare var han borta. Så nog var han väl min egen lilla kamrat alltid …

20090901redrobin03

20090901redrobin01

20090901redrobin02

Detta inlägg publicerades i I trädgården. Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till Min lilla kamrat …

 1. Birgitta Carlsson skriver:

  Hej Anita! En sådan liten fin kamrat du har i trädgården, så klart han känner att du tycker om honom. Precis nu innan jag satte mig mig vid datorn, så har jag suttit och tittat på en liten hare i trädgården. Han satt och tvättade sina små tassar och var så söt. Jag tänkte högt och sade att jag hoppas att han har kul och har några kompisar.
  Som du vet så läser jag din fina blogg med de vackra bilderna och jag tycker du uttrycker dig så fantastiskt bra!
  Kram/Birgitta

 2. Ulla skriver:

  Åh vilken söt liten vän! ”och bilderna blev som dom blev” skriver du….jag tycker de är helt fantastiskt fina, bättre bilder kan det väl knappast bli på lille Robin!
  Det är nog samma rödhake som du haft sällskap av hela tiden. Vi hade också en rödhake i vår trädgård, på vintrarna speciellt. Han visste att han fick mat där så han återkom hela tiden. De är för söta 🙂
  Kram Ulla

 3. lailass skriver:

  Du har lyckats jätte fint med bilderna trots förutsättningarna du skrev om.
  Vilket underbart litet sällskap! 🙂

 4. Ditte skriver:

  Jag kan inte annat än hålla med om
  att du lyckades utmärkt med bilderna
  på den rödbröstade herren!
  Jag blir särskilt förtjust i mittenbilden
  där han poserar så snyggt och där du dessutom
  fått ett grässtrå i samma sköna böj
  som Robins lilla kropp. Jag förstår att du
  slet hårt för att få till det grässtråt…! 😉
  Fint sällskap och likaså bilder!
  Jag hoppas han har vett nog att stanna kvar
  hos dig över vintern! Dum vore han annars.

  Kramar! / Ditte

 5. Åsa S skriver:

  Han är verkligen söt din lilla kamrat. Och bilderna är alla fina, men som Ditte skriver, just mittenbilden är extra härlig med grästrået som böjer sig. Han trivdes uppenbarligen i ditt sällskap, eftersom att satt kvar när du hämta kameran och sen lade dig ner i gräset.
  Kram Åsa

 6. monartic skriver:

  Men Å så fina bilder….å jag som får smyga som värsta indianen här i skogarna för att ens få syn på just dom där små krabaterna..dom är hur skygga som helst…

  /Mona

 7. Claus skriver:

  Så fina bilder du tagit av Robin. Snart kommer hans kompisar hit och några av dem övervintrar här.
  Och du, stort GRATTIS på din namnsdag idag. Hoppas verkligen du får en riktigt bra dag i sensommarvädret. /Claus

 8. Cathy skriver:

  Fantastiska bilder, vad kul att ha en sån liten kamrat i trädgården. Vi har sällan Rödhakar i vår trädgård. Tror att de många blåmesar och talgoxar skrämmer bort dem, båda är ju ganska revirbestämda så att säga.
  Vi har just kommit hem från vår lilla semester i UK, det var skönt att komma bort ett tag och det finns ju så mycket vackert att se, Lake District och North Yorkshire mest.
  Kram Cathy

 9. Anita skriver:

  Oj … det var fler än jag som tyckte om lilla Robin ser jag. Tack alla för att ni tittat in och skrivit en rad.

  Och Claus … tack för namnsdagshälsningen. Sensommar var det verkligen idag … alldeles ljumt och skönt. Och visst har jag njutit.

  Ha nu alla en skön kväll och avslutning på veckan 🙂

  Anita

 10. Anneli skriver:

  Klart han är din kamrat! Han ser ju till att du mår bra och att du sköter det du ska sköta! Han är fantastiskt vacker din Robin…och bilderna är undersköna!

  Ha en superskön vecka med en härlig och njutningsfull helg när den kommer!

  kram!

 11. Bilderna är fantastiska Anita. Jag hade en koltrast som satt länge på en mur bara några meter från mig förra året och vi hade också ett samtal….om livet och så…det var stort!

 12. Gummans Trädgård skriver:

  Tack för den trevliga kommentaren….
  Rödhaken är den mest sällskapliga pippin i vår trädgård.
  Han kom när jag hade mina gröna fingrar, belönades alltid med en mask eller larv.
  Tyärr flög han in i ”Boa” och blev kvar. Vi hittade honom när vi kom hem efter semestern.
  Ha en trevlig kväll.
  Ann.

 13. ÅsaV skriver:

  Åh, jag känner igen din känsla av att vara lite speciellt utvald av en liten fågelvän! Jag har några återkommande vänner i min trädgård också, som jag inbillar mig att de ser på just mig med blida ögon! 🙂

  Helt underbara bilder! Mittenbilden är ju fantastiskt bra! Vilken tur att han lät dig lägga dig ner!

 14. Eva skriver:

  Åh han är ljuvlig din lilla rödbröstade, pepparkornsögda lilla kompis! Jag håller med om att mittenbilden tar priset! 🙂 Det är söndag eftermiddag och inte så långt till tisdag, då vi ses som vanligt vid köksbordet, söstra mi!
  Hälsa Thomas så gott!
  Kramar från
  Syster Eva med make Kjell

 15. Annika skriver:

  Åååh, vad underbart med en liten rödhakevän. Det är sådant som värmer hjärtat lite xtra. Att vara speciellt utvald… å få vara vän… med rödhaken 🙂
  Vackra bilder fick du oxå… med fint blänk i ögat.

  Kram Annika

 16. Anita skriver:

  Vilken respons det blev på ”min” lilla Robin. Förstår att det inte var mitt inlägg utan snarare den vackre rödbröstade Robin med sina svarta ögon som gjorde det 😉

  Jag har haft flera samtal med honom efter detta och jag förstår dig Slottsträdgårdsmästaren när du skriver att det var stort när du hade ditt samtal med koltrasten. Det är verkligen stort att bli utvald av de som verkligen äger trädgårdarna vi lånar och sköter om åt dom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s