Det vita blickfånget …

Många gånger kan det låta som om jag har en jättelik trädgård men i verkligheten är den bara 300 m² och dessutom en trist rektangulär kedjehustomt som från början enbart var gräsmatta med ett par äppelträd. Men det gäller att försöka göra det bästa av det man har.

Något som intresserar mig mycket är olika ”blickfång”. För den oinvigde som besöker min trädgård så är det kanske bara en massa blommor som växer där i en enda röra men det finns faktiskt en planering bakom det mesta. När jag befinner mig på olika ställen så ska det finnas speciella blickfång att njuta av och idag är det blickfånget som jag ser från uterummet, det vita blickfånget, jag tänkte skriva om.

Jag har ju en rabatt jag kallar för ”Månskenslandet”. Där växer enbart vita blommor och det är nog den rabatt jag är allra nöjdast med. Den lyser vit i sol, i skugga och i dimma. Och när skymningen sänker sig … ja då lyser den extra intensivt. Bilden nedan visar det vita blickfånget en tidig morgon i solsken. De mörka skuggorna som syns i förgrunden är några av mina blommor i uterummet. Imorse var det mulet och regnade när jag åt frukost men det vita lyste ändå intensivt mot mig. Och igår kväll vräkte regnet ner och mörkret sänkte sig snabbt. Men Månskenslandet lyste vitt. Definitivt ett av mina favoritblickfång.

20090831whiteflowers

Detta inlägg publicerades i Blickfång. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Det vita blickfånget …

 1. Ulla skriver:

  Din trädgård ser underbar ut! Lummigt och vackert. Förstår att du gillar det vita blickfånget, vita blommor lyser upp.
  Och cafémöbeln gör sig verkligen också som blickfång, när du inte kan sitta på en av stolarna därute 🙂
  Ha det gott!
  Kram Ulla

 2. Susanna skriver:

  Vilken vacker bild, det är något sagolikt över ditt Månskensland.

  Intressant att höra att din trädgård bara är 300 kvm. Jag hade precis som du skriver föreställt mig att den var mycket större. Ibland är det nästan en fördel att inte ha så stort. Man tvingas pressa gränserna lite grann och göra det bästa av förutsättningarna. Då blir man kreativ!

  Ha en skön helg! /Susanna – Balkonglådan

 3. Agneta skriver:

  Fotot av ditt Månskensland ser ut som en tavla, taget ur en sagobok:-)

  Verkligen en mycket rofylld bild och fårstår att du trivs med den utsikten.
  Hoppas inspirationen samt tid kommer, så kanske detta motiv blir en målad tavla av dig:-)
  Ser jag framemot:-)

  Verkar som alla bsökare inkl. undertecknad trodde att du hade en enormt stor trädgård.
  Vitt/grönt är en fin kombination.
  Ha det så gott!
  Kramen, Agneta

 4. Anita skriver:

  Ulla … ja den vita rabatten har verkligen blivit min favorit. Nu har jag också laddat upp med diverse vita lökväxter som jag förhoppningsvis får njuta av i vår. Och cafémöbeln … där har jag tillbringat många sköna stunder i somras 🙂

  —–

  Susanna … precis så är det. Det är faktiskt spännande att bygga olika rum i en liten trädgård. På bilden syns bara en liten del av ”Månskenslandet”. Trots att trädgården är liten är rabatterna stora och rejäla. I min vita rabatt har jag lagt ut plattor så jag kan gå omkring och studera de olika blommorna på nära håll. Det är en härlig känsla.

  —–

  Agneta … ja jag borde verkligen ta upp mitt målande igen. Jag har ju laddat upp med färger, papper och penslar. Men i sommar har inte tiden räckt till. Men kanske i vinter. Man kan ju faktiskt måla av sina bilder … både de som finns på fotona och de som finns i minnet 🙂

 5. Ditte skriver:

  Jag har ju den äran att vara invigd. 🙂
  Och blickfång är du mästare på, Anita!
  Det var oerhört läckert att ledsagas runt,
  av trädgårdsmästaren själv, i din vackra trädgård!
  Din kärlek till växterna, färgerna, blommorna och
  det vackra och sköna för ögat spred sig som en sol
  som värmer allt levande, där vi sakta gick runt dina 300 kvm! 🙂
  Det bor verkligen en sann trädgårdsarkitekt i dig!
  Du sprider lika stor värme och kärlek till blommor
  som till människor.

  Stoooor kraaaaaaam! / Ditte

 6. Camellia skriver:

  Underbart inlägg – och underbart blickfång! Ja, hela ”gläntan” är oerhört vacker – vilken säker hand du har! Jag tycker kröken är spännande också, den där undran vad som ligger bortom.

 7. Elisabeth skriver:

  Det var nog lite för tidigt på säsongen när jag såg din trädgård, och lite i ”projektstadiet”. Lummigheten och prunket som bilden visar är fantastiskt… och känns det inte lite ”engelsk trädgård” över det hela? 🙂 Väldigt vackert!

  Önskar dig en vacker höst, prunkande på alla vis.
  Varm kram från ”Harrys tös”

 8. Anita skriver:

  Ditte, Ditte … så fina ord. Jag blir ju alldeles rörd. Det var väldigt roligt att få visa de olika blickfången för dig ska du veta. Och det finns andra blickfång … andra tider på året. Det är bara att du kommer hit en gång i månaden 😉

  —–

  Camellia … tack för dina fina ord. Rabatternas böljande böjar är engelskinspirerade. Med en liten trädgård skapar böjarna spänning … mitt i det lilla.

  —–

  Elisabeth … jo … så mycket hade dessvärre inte hänt när du var här. Men det har jag en bra lösning på. Du får helt enkelt komma hit flera gånger 🙂 Roligt att höra ifrån dig min kära brorsdotter. Jag har inte varit så aktiv på nätet i sommar som du kanske märkt. Men nu börjar ju hösten komma och då blir det mer tid över … bara alla lökar kommit i jorden 😉

 9. Åsa V skriver:

  Så otroligt inbjudande och vacker din trädgård och ditt blickfång ser ut! Väl utnyttjade kvadratmeter, tycks det! Tycker att möbelgruppen ger extra charm till bilden!

 10. Anita skriver:

  Åsa … ja det gäller att utnjyttja varje lite kvadratmeter 🙂 Fast Thomas klagar för han tycker det är så vackert med gräsmatta. Men då brukar jag säga att ”nu blir det ju mycket mindre för dig att klippa”. Fast nu klagar på att det tar mycket längre tid för det är ju så många kurvor, krokar och små passager han måste snirkla bland. Ja se aldrig är dom nöjda 😉

 11. Åsa S skriver:

  Vilken underbar bild Anita! Jag kan bara instämma i alla lovord ovan, du är en sann trädgårdsvirtuos.
  Det är alltid lika härligt att följa dig på rundtur i trädgård och uterum via webben. Måste nog se till att få komma hem till dig någon gång när trädgården prunkar också och inte bara när vi har vår härliga Sing-a-long på senvintern. Kram Åsa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s