Återkomsten …

Aldrig trodde jag väl att jag skulle kunna vara utan dator i en och en halv månad. Men det har jag. Inte för att den varit trasig utan för att jag helt enkelt stängde av den i början av juli och inte startade upp den förrän idag.  Det var inte alls meningen men jag måste erkänna att det varit skönt för jag har inte varit utomhus så mycket på flera år som jag varit denna sommar.

Jag har gjort om trädgården helt. Nu kan jag gå ut i trädgården genom den rosaröda entrén, sitta vid dammen, vandra genom månskenslandet, genom roslunden, längs azaleasluttningen och piondalen. Jag kan njuta av fjärilarnas vingslag vid fjärilsträffen. Jag kan vandra genom olika färgstråk i den ”långa rabatten”. Och jag kan äta färska grönsaker och kryddor från vår lilla grönsaksodling. Potatis har vi också odlat och den sista avnjöt vi ikväll. Underbart god.

Jag har mått så bra denna sommar. Jag har njutit av varje ögonblick i trädgården. Varje morgon har jag gått upp tidigt och gått min promenad genom det daggfriska gräset. På kvällarna har jag suttit i uterummet och sett mörkret falla. I förra veckan satte vi dessutom upp belysning så nu kan jag njuta av mina blommor även efter mörkrets inbrott.

Lite annat har vi också hunnit med. Vi har varit på semester i Blekinge och Skåne, sett och hört en fantastiskt bra hyllningskonsert för Ted Gärdestad, träffat släkt och vänner och varit ute på dagsutfärder. Men idag var det dags att börja jobba igen och ikväll så startade jag upp datorn och laddade in alla bilder som jag tagit i sommar. Nu ska jag snart gå en liten kvällspromend i trädgården innan jag ska ta en dusch och gå och lägga mig. Jag avslutar detta ”återkomstinlägg” med några bilder på ett par av mina favoriter.

Den första favoriten blommar just nu i månskenslandet. Det är den vita höstanemonen ”Honorine Jobert”:

20090817anemoneHonorineJobert01

20090817anemoneHonorineJobert02

Och den för året nya slottsrosen ”Stockholm”, en fylld ros med färgerna vit/lime/gul. Den är verkligen vacker och jag är jätteglad att jag köpte den. Det ska bli spännande att se hur den klarar vintern:

20090817rosStockholm01

20090817rosStockholm02

Som sagt … mycket har hänt i trädgården och det ska jag visa med bilder och skriva om i höst i bloggen.  Men än så länge blir nog mina bloggbesök lite glesa fast inte så glesa som dom varit denna sommar.

Tack alla ni som tittat in och skrivit inlägg och sänt mig mail under sommaren (jag har faktiskt kollat och svarat på mailen via Thomas dator). Njut nu riktigt, riktigt mycket av de sköna augustikvällarna. Dom har lovat att det ska bli riktig sommarvärme till slutet av veckan … det ser vi fram emot 🙂

Detta inlägg publicerades i Allmänt, I trädgården. Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Återkomsten …

 1. Cathy skriver:

  Hej Anita!
  Vad roligt att du är tillbaka i bloggvärlden 🙂 och skönt att höra hur härligt du haft det i sommar. Ser fram emot att läsa och titta på vad du haft för dig.
  Kram Cathy

 2. ÅsaV skriver:

  Heeej! Jag har varit in här och kikat var och varannan dag, men ingen Anita! Det låter ju helt underbart som du beskriver din sommar och din trädgård. Men hur stor trädgård har du egentligen??? Den låter så stor med damm och dalar och sluttningar m.m…. Underbara blomsterbilder du visar här!
  Kram Åsa

 3. Anita skriver:

  Cathy … jo nu är man tillbaka igen. Mer rapporter kommer. Jag ska titta in till dig senare i veckan. Kan tänka mig att du lagt in en hel del trädgårdsbilder hos dig under min bortavaro. Nu ska jag strax åka på ”höstens” första körövning. Ha det gott så 🙂

  Kram Anita

  —–

  Åsa … men så roligt att höra ifrån dig. Förstår att du undrar vart jag tagit vägen. Hi hi … min trädgård är bara en liten en … 300 kvadratmeter men … jag älskar att ge storslagna namn på mina platser … mest på kul. Låter lite mysigare än att bara kalla platserna för vita rabatten, rosplanteringen, gula rabatten o.s.v.

  Nu måste jag rusa till bussen. Ha det gott 🙂

  Kram Anita

 4. ÅsaV skriver:

  Aha… å jag som trodde att du hade minst ett tunnland tomt! 🙂

  Då skulle du se rosendalen, solrosängen och kaprifollunden hemma på mina 25 kvadratmeter! 🙂

 5. Susanna skriver:

  Anita, Välkommen tillbaka i bloggvärlden 🙂

  Skönt att du stängde av datorn. Låter som du hunnit väldigt mycket i sommar!

  kram Susanna

 6. Mona K skriver:

  Välkommen tillbaka, vad jag har väntat på dig!
  Jag ska göra som du säger, njuta av allt det vackra som augusti kan bjuda på(det är min födelsedags månad).
  Jag har gjort mig redo för uppvaktning….
  Kramar Mona K

 7. Ditte skriver:

  Åh, vad härligt att läsa att du mått så bra i sommar, att du har njutit och trivts!
  Jag blir glad ända ner i tårna när jag läser det!

  Jättestor kraaaam till dig, Anita!
  Ditte

 8. gert skriver:

  Gillar dina rosor, den påminner om Queen of Sweden, som jag sog på en plantskola i Danmark i helgen.
  Mbh. gert

 9. Mona skriver:

  Visst går det att leva datorfri…ett tag i alla fall ;-)…..har också suttit ovanligt lite vid datorn, men det har berott på min musarm, det går bra att småsurfa men att sitta i PS är en pina..så det programmet har jag öppnat max ett par gånger sedan början på juni.

  Som vanligt visar du så fina blombilder så man blir alldeles grön i synen 😉

  Kaffe måste jag ha, tog en sovmorgon idag å känner mig småsömning än…Kul att att du slog igång datorn igen förresten ;-))

  Kram
  Mona

 10. Eva skriver:

  Kram lillasyster och tack för vackra bilder! Mina blev inte heller så tokiga, men då jag tog dem hade inte rosorna slagit ut i full prakt som de har gjort nu! 🙂 Min lilla kamera är fantastisk egentligen!
  Hälsa Thomas så gott!
  Så ses vi kanske på lördag. Jag hör av mig. Kjell kan väl skjutsa upp oss, om jag kommer! 😉
  Massa kramar
  Storasyster

 11. Annika skriver:

  Välkommen tillbaka. Så härlig din sommar har varit… å så skönt du beskriver din trädgård. Jag kan nästan se den famför mig. Ja, vackra delar av den ser jag ju klart å tydligt här i Återkomsten 🙂

 12. Britt skriver:

  Hej Anita
  Fick tips om din hemsida med alla underbara foton på
  naturens under, sen ramlade jag in här på trädgårds-
  bloggen oxå. Din lyriska beskrivning av trädgården var intressant. Jag skall försöka döpa mina 2! trädgårdar framöver, har en i Rönninge och en på Muskö, men tyvärr inte så duktig att dokumentera som Du, men jag njuter in allt jag kan i min ”hårddisk” och plockar fram något vackert ibland.
  Vi ses på tisdag i kören, ha en bra sista augustihelg
  hälsningar Britt P 🙂

 13. Ulla skriver:

  Hej Anita!
  Det är väl skönt att vara ifrån datorn ibland, det behöver man 🙂
  Härliga bilder som du visar här, höstanemoner är ju så vackra. Kan man odla dem i kruka tro?
  Nu har jag ingen trädgård längre, vi har sålt stugan nu och det känns riktigt bra.
  Ha det så gott!
  Kram Ulla

 14. Åsa S skriver:

  Hej Anita,
  Jag har saknat dig på nätet, men jag förstår att du haft mycket härligt att njuta av under sommaren. Jättebra att du lämnat datorn avstängde, det kan behövas. Jag ser fram emot att få följa med dig i din trädgård här på bloggen framöver. Rosen du har är mycket vacker, men jag föll verkligen för den ljuvliga anemonen! Vilken underbar liten skönhet, den ska jag försöka mig på på kolonilotten när vi gör om vår rabatt där.
  Kram från ”lillsyrran”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s