En lördag mitt i sommaren …

Jag är nog en väldigt dålig trädgårdsbloggare. Just nu, när trädgården är som ljuvligast och man har hur mycket som helst att skriva om … ja då hinner man inte gå i närheten av PC:n. Men det kanske är ett sundhetstecken det också 😉

I varje fall är det lördag, en solig lördag mitt i sommaren. Jag njuter av varje ögonblick. Jag kan inte få nog av färgerna och dofterna. Min paradisbuske (Kolkwitzia amabilis) är nu totalt översållad med rosa blommor:

200090627kolkwitzia

Gräslöken har jag som vanligt låtit gå i blom. Igår så var den helt invaderad av fjärilar. Jag ska ha gräslök i dagens ljumma färskpotatissallad. Får leta gräslöksstrån bland alla ljuvliga lila blommor:

200090627graslok

Änglatrumpeterna börjar nu spela upp sina fanfarer och sända ut sköna dofter i sommarkvällarna:

20090627trumpet

Annars går jag i väntans tider. Jag väntar på pionerna. Dom har stora svällande knoppar men tar nog någon vecka till på sig innan dom kan börja sprida sin väldoft.

Igår blev det ett nytt tillskott till månskenslandet, 5 vita rosor, 2 är planterade och resterande 3 ska jag plantera idag. I övrigt ska jag bara njuta, njuta och åter njuta av sommaren. Jag hoppas att ni gör detsamma.

Jag önskar er alla en härlig lördag … mitt i sommaren 🙂

Detta inlägg publicerades i I trädgården. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till En lördag mitt i sommaren …

 1. Agneta skriver:

  Tänk ändå att en sådan ”enkel” liten sak som gräslök kan vara så dekorativ. Att den dessutom drar till sig fjärilar är ju enbart positivt för dom är vackra.

  När jag tittar på ”Live Traffic Feed” till höger här så upptäcker jag att det står Kungsbacka i Hallands län, inte Göteborg i V-Götalands län. Har sett samma på andra bloggar jag besöker med Live Traffic.
  Inget viktigt, men en stilla undran bara.

  Borrelia låter in bra alls, hoppas att du klarat dig från bettet du fick. Kanske dags att vaccinera? Det går ju bra och man uppmanas att göra det om man bor i s.k. riskområden.

  Här är som en bakugn, alldeles för hett för att sitta ute. Aldrig är man nöjd, men solen är stark så det gäller att se upp.
  Brukar bli lagom svalt framåt 23-tiden ute på balkongen som ligger i syd/väst och sol hela dagen.
  Ha det så gott!
  Kram, Agneta

 2. Ulla skriver:

  Varmt,varmt,varmt…..ja, nu är det sommar på riktigt.
  Gräslökens blommor är väldigt vackra, jag låter min blomma också.
  Och änglarnas doft den är ju underbar. Jag har ju ingen ängel i år, men många blommor doftar mer nu i värmen, än annars. Det börjar synas knoppar på den ena av min Boliviana, spännande.
  Annars är det bad i havet som gäller nu, man får vattna både sig själv och blommorna extra mycket nu :)Blogga får man göra sen när det blivit svalare.
  Ha det riktigt gott i sommarvärmen!
  Kram Ulla

 3. Anita skriver:

  Agneta … Ja sommaren är verkligen här … och idag är det ännu varmare för idag har det dessutom varit vindstilla.

  När det gäller vaccin mot Borrelia så finns inget men däremot mot TBE. Jag tog faktiskt spruta i torsdags och ska gå och göra en påfyllning i slutet av augusti. Känns bra också att det är så varmt och torrt. Det gillar inte fästingarna, har inte sett någon alls de senaste dagarna.

  Live Traffic Feed vet inte jag heller hur det fungerar, har det mest på skoj.

  Tack för att du tittade in. Ha en fortsatt skön vecka.

  Kram Anita

  —–

  Ulla … så spännande att det Bolivianan börjar knoppas. Så roligt det ska bli att se bilder så småningom.

  Det låter härligt att vara vid havet. Själv håller jag till i trädgården och planterar diverse växter. Plantskolorna har haft kraftiga rabatter så jag har passat på att köpa. Behöver ju mycket till mina nygrävda rabatter. Men jag blev faktiskt tvungen att gå in för jag började må väldigt dåligt. Illamående och yrsel. Typisk vätskebrist. Jag hade precis ätit och gav mig ut och grävde. Kände att jag blev alldeles matt men … envis som man är så fortsatte jag. Men jag fick ta en paus och gå och lägga mig en stund. Och nu sitter jag vid datorn för här är det svalt och skönt. Men jag hoppas jag kan gå ut en stund till senare. Vi ska nämligen plantera ett plommonträd.

  Roligt att du tittade in. Ha det så gott nu och njut av sommarvärmen och baden i havet.

  Kram Anita

 4. Mona K skriver:

  Ja nu är tid att njuta, fast är det inte lite väl varmt…? Jag får hålla tillgodo med skuggan för solen är för het för mig. Men det är sååå underbart just nu.
  Fotsätt att njuta av den Svenska sommaren!

  Kram, Mona K

 5. Anita skriver:

  Mona … javisst är det härligt med sommar. Jag försöker också hitta skugga och idag har jag planerat för framtida skugga för jag har planterat ett plommonträd som så småningom kommer att ge lite skydd mot solen. Och förhoppningsvis lite plommon också.

  Ha det så bra du också och njut av sommaren 🙂

  Kram Anita

 6. Annika skriver:

  Jag har oxå en sådan där paradisbuske. Å jag har aldrig sett den blomma så ofantligt mycket som den gjorde i år.

  Även jag var inne bland de rosa blommorna å fotade… med humlors brummande i öronen 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s