Berusande dofter … innan regnet

Azaleasluttningen börjar nu glimma i gult och orange och i sommarkvällen kastar den ut små doftpuffar som jag älskar att dra in i näsan. Guldazalean är en av mina favoriter. Dels för att den kommer först av alla mina azaleor men framförallt för doften. Jag har en orange azalea som också doftar.

I uterummet tar nästa berusande doft vid. Som ett stafettlopp avlöser de varandra. Azalean lämnar över till änglatrumpeten som gör sitt bästa för att övertrumfa det av såpa doftande nyskurade uterummet.  Sommarens dofter. De man minns och längtar efter.

Ett par bilder tog jag ikväll, bara för att minnas hur doften såg ut. Om någon undrar vad der är för pinnar som sticker upp i framkanten så är det blompinnar doppade i ”Råodör” … ett medel som ska hålla rådjuren borta. Jag såg minsann ett som slog sina lovar kring azaleorna igår. Den doften är inte lika angenäm som den från guldazaleorna kan jag säga. Jag tänker pröva den mot kaninerna också för dom har gått bärsärkagång i månskensrabatten.

En fortsatt trevlig vecka önskar jag er alla. Fast … dom har lovat regn. Mycket regn. Det är nog bäst jag går ut och doftar lite till på azaleorna … innan jag ska sova … och … innan regnet kommer.

20090601azaleasluttningen01

20090601azaleasluttningen02

20090601azaleasluttningen03

Detta inlägg publicerades i I trädgården. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Berusande dofter … innan regnet

 1. Barbro Bäcklund skriver:

  Så mysig trädgård du har!
  Jag förstår att du måste njuta av alla dofter, för att komma ihåg.

 2. Catharine skriver:

  Jominsann, regn blev det. Vi har haft kraftigt regn och blåst hela förmiddagen. Inget väder att vara ute i men skönt att det blev lite svalare. Vi får så himla varmt inne när temperaturen går upp mot 28 grader. Och även trädgården har det jobbigt då. Nu ser alla blommor jätteglada ut. Inget går upp mot ordentligt regn verkar de säga. Bara att hoppas att det inte blir alltför länge. Igår var en fin dag, lite mer lagom värme än i helgen.
  Ha en bra vecka.
  Kram Cathy

 3. Vilken härlig stafett! Det händer så mycket i trädgårdarna nu och man vill inte missa något. Synd bara att jag knappt inte har något luktsinne kvar.

 4. Anita skriver:

  Barbro … ja det är märkligt med dofter. Vissa dofter kan verkligen plocka fram avlägsna minnen ur hjärnan. Och blommornas dofter är ju något av det bästa som finns.

  —–

  Cathy … jovisst blev det regn. Och kallt. Och värre ska det bli. Dom har lovat riktigt blåsigt och regnigt på torsdag. Fast trädgården blev väldigt fräsch av regnet.

  —–

  Slottsträdgårdsmästaren … javisst händer det mycket. Jag väntar nu på mina första pioner (förutom svavelpionen som redan blommat ut). Piondoften blir nästa ”man” i stafettlaget. Tråkigt med ditt luktsinne. Du får plocka fram minnet av alla ljuva dofter.

  —–

  Ha en skön dag alla 🙂

 5. Mona skriver:

  banne mig, nu börjar det klia i husköparnerverna då jag ser dina härliga bilder…sannerligen en trevligare stafett du har där hemma än den tråkiga variant som man ser på sporten då å då (av misstag förstås)…är allergisk mot viss sportsändning 😉

  Kram
  Mona

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s