Äntligen …

Äntligen så kom den … den första riktiga vårdagen. Solen sken, vinden var obefintlig, temperaturen letade sig upp mot 14 grader. Dofterna fanns där av blöt mylla och sandsopning. Den där första vårdagen. Den som stannar kvar som en lyckokänsla inom en. Den där dagen man minns … länge. Den där dagen man kan plocka fram när ”det typiska aprilvädret” rätt vad det är slår till.

Vi gjorde i ordning framsidan. Städade, klippte bort gamla perenner, hade på gödning på gräset, sopade trottoaren och garageuppfarten.

På baksidan gick inte att göra något denna dag. Dels så ligger en hel del snö kvar i rabatterna, dels så går det inte att gå ännu på gräset då det är som rena träskmarken. Man sjunker ner med fötterna och när man lyfter dom säger det ”schlurp”.

Jag konstaterade att jag aldrig haft så få lökväxter som denna vår. Inte en enda krokus. Jag minns att jag hade massor förra året. Men dom kanske kommer. Några samlingar av snödroppar stod ändå och lyste tillsammans med solen i rabatten.

20090404snodroppar01

I uterummet så upptäckte jag till min glädje massor av små, små knoppar i min doftpelargon Dr Westerlund. En pelargon jag tycker mycket om, inte bara när den blommar utan också för det friska bladverket som doftar lätt av citron.

20090404drwesterlund01

Eftersom det var den första vårdagen så begav jag mig också till ”vår” skogsbacke för att se om de första blåsipporna kommit. Och det hade dom. Den sista bilden från denna första vårdag får därför bli en närstudie på en av årets första blåsippor. Nu längtar jag bara efter mina egna sippor i rabatten.

20090404blasippa01

Detta inlägg publicerades i I trädgården, I uterummet, Vårtecken. Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Äntligen …

 1. Ulla skriver:

  Solen kom till oss också igår och det blev en härlig vårdag. Dina bilder är underbara som alltid. Speciellt gillar jag den översta, vänstra snödroppsbilden. Den är full av liv och ljus, det ser ut som snödroppen svingar sin klocka, lite lätt ”våryster”, fram och tillbaka 🙂
  Själv har jag inte hunnit med någon fototur i helgen men det ska jag ta igen vid senare tillfälle.
  Dr.Westerlunds blomma är härlig, mina pelargoner börjar också sätta knoppar nu. I går fm planterade jag om några stycken.
  Och så dagens väderrapport från Gbg:
  Sol, men blåsigt 🙂
  Kram Ulla

 2. Anita skriver:

  Ulla … roligt att du gillade just den snödroppsbilden för den var jag riktigt nöjd med själv. Din beskrivning är härlig också … hur den svingar sin klocka vårystert.

  Här har det som sagt varit mulet idag men nu ikväll så kom solen fram och färgade trädridån en bit bort i eldigt rött. Det kan vara vackert, kvällsljuset.

  Ha en riktigt skön måndag. Hoppas du kommer iväg på lite fotopromenader.

  Kram Anita

 3. Junitjej skriver:

  Vilka härliga bilder!!

 4. witchyborder skriver:

  Oh, jag gillar blåsippan. Det hade kommit sippor i vår backe också, Ron hade några med sig hem efter hundpromenaden idag. Själv låg jag för ankar med en stel nacke 😦 det är bättre nu så kanske jag kan komma ut och se dem imorgon. Härligt att våren verkligen kommit nu. Sol och värme idag igen efter regn igår.
  Kram
  Cathy

 5. Agneta skriver:

  Blåsippan ute i backarna står..tralla lalla laaa…
  En underbar liten blomma är den och med lite musik till så blir den ännu bättre:-)
  Hoppas påskhelgen blir fin med sol o värme. Här har vi det ganska så kallt just nu om natten…brrrr…!
  Kram, Agneta

 6. Anita skriver:

  Tack Junitjej 🙂

  —–

  Cathy … idag är nog blåsipporna blåfrusna för oj vad det blåste kallt när jag åkte hem från jobbet. Men nu är det påskledigt 🙂 🙂 🙂

  —–

  Agneta … jag förstår att du gillar blåsippor, du tycker ju om blå blommor precis som jag. Det blåser kallt idag men senare i påsk ska det nog bli sol och fint igen.

  —–

  Tack för att ni tittade in. Jag vill önska er en härlig påskhelg 🙂

 7. Anneli skriver:

  Oj vad fina Snödroppsbilder…särskilt den högra! Fantastiskt vacker! Fast jag blir inte förvånad! Dina bilder är fantastiska! Jag förstår att du njuter nu när våren är här…det är härligt! :O))

  Jag önskar dig och din familj en riktigt skön påskhelg med mycket påskigt och mycket njutning!

  Kram!

 8. Anita skriver:

  Anneli … hoppas att du har det bra och att du får en fin påskhelg. Och visst njuter jag av våren. Finns det något härligare än att ligga flera timmar i en skogsbacke och bara njuta av alla sippor genom kameralinsen. Det tröttnar jag aldrig på 🙂

  Ha nu en riktigt skön påsk. Krama dina goa katter extra mycket 🙂

  Kram Anita

 9. Susanna skriver:

  Underbara bilder du tar! Man blir så inspirerad!

  Jag hoppas också få se några blåsippor under påskhelgen.

  Hoppas ditt olivträdet kommer igen nu när det blir ljusare tider. Det kanske bara blev ledset av mörkret 🙂

  Glad påsk! kram Susanna

 10. Annika skriver:

  Jag tror dina krokusar kommer… Mina lökväxter har varit ovanligt sömniga i år… Nu har de flesta börjat vakna 🙂

  Snödroppen är verkligen speciell… liksom blåsippan… Båda är sannerligen ljuva vårtecken :o)

  Kram Annika

 11. ulrica skriver:

  Det är så härligt att se dina bilder.. jag kan ge mig ut i skogen 10 gånger och försöka hitta en blåsippa som jag blir nöjd med, och så kliver man in här och hittar årets första så fint avbildad att man nästan ramlar av stolen :).

  Nu ÄR det vår och nu känner jag nästan att vi snart kommer att ses igen.. jag längtar jättemycket!

  Stor KRAM och en riktigt Glad Påsk!

 12. Anita skriver:

  Susanna … ja mitt olivträd ser piggare och piggare ut för varje dag som går. Jag tror att det kommer att hämta upp sig igen. Hoppas du får njuta av många blåsippor under helgen.

  —–

  Annika … mina krokusar fanns faktiskt men har blivit uppätna av kaniner. Dessvärre har dom förökat sig, kaninerna alltså inte krokusarna. Men dom är ju så söta så man kan ju inte bli arg på dom, djurvän som man är. Men … det kommer annat vackert i rabatterna snart som kaninerna ratar, det är jag övertygad om 🙂

  —–

  Ulrica … nämen rara du … du är alldeles för snäll. Men du gör mig väldigt glad med dina ord. Och dina blåsippsbilder ska du vara väldigt nöjd med. Jag blev väldigt inspirerad av dom på din blogg.

  —–

  Tack för att ni tittade in. Ha en underbar dag 🙂

  Kram Anita

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s