Solgul Kalanchoe Queen

God morgon alla! Jag har vaknat till en solig och varm dag. Äntligen så verkar våren ha kommit även om det fortfarande ligger snö i mina rabatter. Idag blir det trädgårdsarbete och jag ska leta efter de första vårtecknen i min trädgård.

En växt som lyser som solen i mitt uterum just nu är en Kalanchoe Queen som jag inte kunde motstå när jag såg den i blomsterhandeln. Tyckte den passade så bra också … nu när det snart är påsk.

En skön vårlördag önskar jag er alla …

20090404kalanchoequeen

Detta inlägg publicerades i I uterummet, Kalanchoe. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Solgul Kalanchoe Queen

 1. witchyborder skriver:

  God morgon Anita,
  Redan uppe 🙂 här lyser solen så fint idag också. Vi köpte jord och gödsel och lite barkmull igår. Men ännu är det nog lite för tidigt att börja fylla jord i rabatterna, det är fruset en bit ner tror jag. Krokusarna är LYCKLIGA de växer och blommar så det hörs. Det är Grand National idag så det ska jag titta på i eftermiddag. Annars blir det nog en ganska lugn dag, lite pyssel i trädgård och uterum.
  Ha en skön dag.
  Kram
  Cathy

 2. Mona skriver:

  Alltid lika inspirerande att kika in här, det är nog tack vare dig mina blommor lever ;-))) planterat om alla mina krukväxter idag, känner mig så stolt över att äntligen fått det gjort. Ute är det lite väl tidigt för sk vårtecken i form av blommor å sånt, men andra saker märker man, typ att svanarna flög över mig en dag och att det plaskar när bilarna kör förbi ;-)..å allt skräp som legat under snön är nu synligt på många ställen….å mera, tja, gångvägarna är snöfria så det går att cykla om man vill….och på vissa soliga ställen ser man lingonrisen titta fram….bara det är väl underbart.

  monafåna//

 3. Anita skriver:

  Cathy … hoppas du hade en härlig dag igår för idag regnar det minsann. Men det är varmt och ska sluta framåt förmiddagen. Vi har ännu inte köpt hem jord och gödsel men vi planerar att göra det i påsk. Några krokus har jag inte ännu. Har inte ens sett några som är på gång. Tror dessvärre att kaninerna ätit upp dom. Vi har dessutom så blött så jag kan inte gå på gräsmattan ännu.

  Det var en härlig dag igår och vi satt i uterummet ända tills 22-tiden. Det är så härligt att kunna sitta där utan varken infra eller extravärme. Och fåglarna sjunger så det står härliga till. En härlig tid är det.

  —–

  Mona … så roligt att du tycker det är inspirerande att titta in här. Och ännu roligare är det att jag kan inspirera dig till att pyssla med dina blommor. Du ska känna dig stolt, det brukar jag också göra när jag planterat om mina.

  Det där med svanar är väl ett härligt vårtecken. Vi hörde svanar som passerade över oss när vi satt i uterummet igår morse. Bara att höra ljudet är så härlig, även om jag inte hann se dom. Åtminstone tror jag att det var svanar … det lät så i varje fall.

  Men du ska veta att jag har faktiskt snö kvar i en del av mina rabatter också. Och jag kan inte gå på gräsmattan för jag sjunker ner och när jag lyfter upp fötterna så sitter dom nästan fast och det säger sluurp. Men till påsk kanske …

  —–

  Hoppas ni får en skön söndag 🙂

  Kram Anita

 4. Annika skriver:

  Denna gula blomma passar ju utomordentligt väl till påsk. Så mjuka fina bilder. De skapar ha-begär till denna söta blomma 🙂

  Har snön smält nu i rabatten?

  Kram Annika

 5. Anita skriver:

  Annika … jodå, den står på påskbordet tillsammans med påskliljorna. En underbar liten blomma är den gula Kalanchoe Queen. Varje blomma ser precis ut som en liten gul ros.

  Kram Anita

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s