Dan före dan …

Nu har jag jobbat klart för denna vecka. Är ledig imorgon och kl 08:17 går tåget mot Älvsjö och Nordiska Trädgårdar. Jag blir alltid som ett barn på julafton när jag ska på min första trädgårdsmässa för året. Förra året var den i Sollentuna den första men i år är det Nordiska Trädgårdar. Och i år känns det extra härligt efter de senaste dagarnas isiga vindar och snöfall.

När jag kom hem så letade sig den sena eftermiddagssolen in i uterummet. Det var nästan 19 grader varmt. Nu börjar det bli varmt om dagarna därute. Jättehärligt. Man riktigt ser hur de omplanterade blommorna njuter därute.

När vi var i Pisa år 2002 så tog jag frö från en frilandshibiskus, ”Hibiscus syriacus”. Jag blev jätteglad när fröna tog sig och jag har den fortfarande kvar men har aldrig fått den att blomma. Jag har ju aldrig haft något bra sätt att övervintra den på. I vinter har den stått i uterummet. Kal och tråkig utan ett enda blad (vilket är normalt). För ett par veckor sedan planterade jag om den och nu upptäckte jag till min stora glädje att det finns flera små gröna skott på stammarna. Tänk om den skulle vilja blomma i år.

20090326hibiskus01

Och när jag var i farten med kameran så fick det bli en bild på en av mina favoritorkidéer, en vackert mörkgul med vinrött inre. Det är en Phalaenopsis och namnet på etiketten är Afrodite. Om det är orkidéens namn eller namnet på företaget som drivit upp den är omöjligt att utröna. Men vacker är den i varje fall.

20090326orkide01

Och för ett tag sedan så köpte jag en Streptocarpus (Kornettblomma). Den har kommit med fler och fler blommor sedan jag köpte den och har massor med knoppar på gång. Tycker om den vit-blå-lila färgen.

20090326streptocarpus01

Nu ska jag fortsätta ladda upp inför trädgårdsmässan imorgon. Jag återkommer med en rapport därifrån.

Ha en skön torsdagskväll och en härlig fredag 🙂

Detta inlägg publicerades i Hibiscus, Orkidéer, Streptocarpus, Växtporträtt. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Dan före dan …

 1. Ditte skriver:

  Då hoppas jag att alla dina förväntningar slår in och du får en riktigt, riktigt trevlig dag imorgon! 🙂

  Jättekramen! / Ditte

 2. Anita skriver:

  Ditte … vilket kärt besök. Jag ska försöka ha det jättebra och jag hoppas att du också får en härlig fredag och en härlig helg.

  Jättekramen till dig också … Anita

 3. Ulla skriver:

  Anita, jag hoppas du har en härlig dag på trädgårdsmässan! Och kommer hem med många fynd 🙂
  Vad spännande med din frilandshibiskus! Så roligt att den spirar. Den kommer säkert att blomma fint i år. Ska bli kul att se längre fram, hur det går med den.
  Ha det gott och en skön helg önskar jag dig!
  Kram Ulla

 4. Anita skriver:

  Ulla … jag hade en fantastisk trädgårdsdag. Det var skönt att ha våren med sig hem, i synnerhet som hemfärden skedde i snöstorm. Här blev det trafikkaos senare på kvällen med avåkningar, kollisioner och inställning av samtliga busslinjer i hela stan. Men, idag har snöstormen bedarrat och ett grått disigt täcke vilar istället över landskapet.

  Ha en fin lördag 🙂

  Kram Anita

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s